Карибски приключения

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
София – Ривиера Мая / Канкун
Продължителност:
10 дни
Изхранване:
Ол инклузив

Kарибски приключения на Ривиера Мая е организирана "ол инклизив" програма в хотели само 5*, предвиден водач от България, прекрасна възможност за почивка и забавление.

Дати на заминаване
16.01.2023
от 3 481 лв
Налични места
11.02.2023
от 3 481 лв
Налични места
ДЕН 1
София – Истанбул 

Излитане от София в 21:25 ч. с полет до Истанбул с АК “Turkish Airlines”. Каца в Истанбул в 23:50 ч.

ДЕН 2
Истанбул – Канкун – Ривиера Мая

Полет за  Канкун в 02:30 ч. Пристигане в Канкун в 12:55 ч. и трансфер до избраният от Вас на Ривиера Мая или Тулум, хотел.

Представете си най-бистрата и тюркоазена вода и към нея прибавете бял пясък. Тук-там поставете палми, сламени чадъри и шезлонги и за финал сложете едни от най-впечатляващите исторически забележителности и археологически открития, датиращи от времето на тайнствените маи...Ето, че това го виждате със собствените си очи. Това е Ривиера Мая!

Свободно време за разглеждане и опознаване на курорта. 
Нощувка.

ДЕН 3
Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка. Нощувка.

ДЕН 4
Ривиера Мая – Чичен Ица – Сеноте – Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка или почивка.

Възможност за екскурзия до древния град Чичен Ица с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 180 евро / 352 лева на човек ) – едно от седемте нови чудеса на света. Това е най-големият и най-впечатляващ град на маите, част от световно наследство от ЮНЕСКО и известно като едно от новите седем чудеса на света. Ще научите интересни подробности за различните видове ритуали и церемонии, които са се извършвали на това място. Ще разгледаме Пирамидата на Кукулкан, Храмът на ягуара и Свещеният кладенец. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и до днес. Ще посетим пирамидата, позната като „Двореца”, или Храма на Кукулкан, Храма на черепите, Храма на ягуара, и легендарната Обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар на маите. Следва посещение на пещерата Сеноте - древен култов център на маите. Варовикови кладенци, които все още са обект на множество изследвания. Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне дъното им. Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от буйна тропическа растителност.
Отпътуване обратно към Канкун.

Нощувка.

ДЕН 5
Ривиера Мая – o-в Кантой и Исла де Мухерес – Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

Днешния ден ви предлагаме да се разходите на север от Канкун до “острова на жените” и остров Кантай (срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек). Насладете се на прекрасните плажове на Исла де Мухерес, където може да плажувате или да се разходите из цветните улици на този град. Тук ще посетим и последният девствен остров на мексиканските Кариби, на който никой не живее – остров Кантой. Заобиколен от плажове с кристално чиста вода, богата фауна и пищна флора. И двата острова са обявени за защитена природна зона. 
Нощувка.

ДЕН 6
Ривиера Мая – Тулум и Коба – Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

Възможност за екскурзия до Тулум и Коба (срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек ). Екскурзията започва с посещение на Коба, където ще имате възможността да се докоснете до очарователната култура на маите. Отпътуване за Тулум — съвкупност от четири зони  археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka'an. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че, прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи. 
Нощувка.

ДЕН 7
Ривиера Мая – Козумел – Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.

По желание екскурзия до остров Козумел и възможност за гмуркане (срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек ). Kозумел е най-големият Мексикански остров, с буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бял пясък, лагуни. На острова се намира петата по големина подводна пещера, открита през 1990 г. Рифовете, които заобикалят острова са втората по големина морска еко система в света. Резервати от голямо екологическо значение са, „Природният Морски Риф на Козумел“ и природният парк „Чанканаб“, създадени да защитават живота под вода и привлекли вниманието на изследователи като Жак Кусто. Ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел и да посетите аква парка с впечатляващи атракциони на Плая Мия.
Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.
Нощувка.

ДЕН 8
Ривиера Мая – парка Ешкарет – Ривиера Мая

Закуска. Свободно време за плаж или възможност за eкскурзия до парка Ешкарет (срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек ). Ешкарет е най–известният еко–археологически парк в света. В него ще открите: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате със шнорхел под водата подземните пещери и реки.
Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. 

Нощувка.

ДЕН 9
Ривиера Мая – Канкун – Истанбул

Закуска. Трансфер от Ривиера Мая до Летище Канкун и полет за Истанбул в 14:25 ч.

ДЕН 10
Истанбул – София

Пристигане в Истанбул в 10:10 ч. Свободно време и възможност за кратък тур на Истанбул – срещу допълнително заплащане и ако епидемиологичната обстановка позволява.  Излитане за София в 20:10 ч. Пристигане в София в 20:25 ч.
RIU Lupita
RIU Lupita

Плая дел Кармен

Нощен бар All Inclusive Басейн СПА Фитнес
от 3 481 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Occidental at Xcaret Destination
Occidental at Xcaret Destination

Плая дел Кармен

All Inclusive Нощен бар Басейн СПА
от 3 540 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Barcelo Maya Beach
Barcelo Maya Beach

Близо до плажа Ресторант All Inclusive Басейн Само възрастни
от 3 716 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Iberostar Tucan
Iberostar Tucan

Плая дел Кармен

Ресторант All Inclusive Басейн Безплатен Wi Fi Фитнес
от 3 833 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Barcelo Maya Riviera
Barcelo Maya Riviera

плажът на Ривиера Мая

Близо до плажа Ресторант All Inclusive Нощен бар Басейн
от 4 498 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Екскурзия до остров Козумел и възможност за гмуркане
Екскурзия до остров Козумел и възможност за гмуркане
Възрастен: 235 лв / Дете: 235 лв
 Kозумел е най-големият Мексикански остров, с буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бял пясък, лагуни. На острова се намира петата по големина подводна пещера, открита през 1990 г. Рифовете, които заобикалят острова са втората по големина морска еко система в света. Резервати от голямо екологическо значение са, „Природният Морски Риф на Козумел“ и природният парк „Чанканаб“, създадени да защитават живота под вода и привлекли вниманието на изследователи като Жак Кусто. Ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел и да посетите аква парка с впечатляващи атракциони на Плая Мия.

Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи!

Екскурзия до Тулум и Коба
Екскурзия до Тулум и Коба
Възрастен: 235 лв / Дете: 235 лв

Екскурзията започва с посещение на Коба, където ще имате възможността да се докоснете до очарователната култура на маите. Отпътуване за Тулум - съвкупност от четири зони - археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka'an. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че, прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи. 

Посещение на oстровите Мухерес и Кантoй
Посещение на oстровите Мухерес и Кантoй
Възрастен: 293 лв / Дете: 293 лв

Ще се отправим на север от Канкун до “острова на жените”(Isla de Mujeres). Насладете се на прекрасните плажове на Исла де Мухерес, където може да плажувате или да се разходите из цветните улици на този град.
Тук ще посетим и последния девствен остров на Мексиканските Кариби, на който никой не живее – остров Кантой. Заобиколен от плажове с кристално чиста вода, богата фауна и пищна флора.

 Екскурзия до Чичен Ица
Екскурзия до Чичен Ица
Възрастен: 352 лв / Дете: 352 лв

Целодневна екскурзия с включен обяд. Безспорно най-голямата забележителност в близост до Канкун и Ривиера Мая е древният град Чичен Ица, един от най-главните центрове на цивилизацията на маите. Ще научите интересни подробности за различните видове ритуали и церемонии, които са се извършвали на това място.

Ще разгледаме Пирамидата на Кукулкан, Храмът на ягуара и Свещеният кладенец. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и до днес. Ще посетим пирамидата, позната като „Двореца”, или Храма на Кукулкан, Храма на черепите, Храма на ягуара, и легендарната Обсерватория на маите, в която е създаден изключително прецизния календар на маите. Следва посещение на пещерата Сеноте- древен култов център на маите.Варовикови кладенци, които все още са обект на множество изследвания. Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне дъното им. Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от буйна тропическа растителност.

 

Пакетни цени за 7 нощувки / 10 дни

Хотел Дати на заминаване Цена на човек в двойна стая Трети възрастен Единично настаняване
RIU Lupita 5* 16.01 - 25.01.2023 г.
11.02 - 21.02.2023 г.
3 481 лв.
3 090 лв. 4 009 лв.
Occidental at Xcaret Destination 5* 16.01 - 25.01.2023 г.
11.02 - 21.02.2023 г.
3 540 лв. 3 149 лв. 4 244 лв.
Barcelo Maya Beach 5* 16.01 - 25.01.2023 г.
11.02 - 21.02.2023 г.
3 716 лв. 3 520 лв. 4 694 лв.
Iberostar Tucan 5* 16.01 - 25.01.2023 г.
11.02 - 21.02.2023 г.
3 833 лв. 3 442 лв. 4 909 лв.
Barcelo Maya Riviera 5* - само за възрастни 16.01 - 25.01.2023 г.
11.02 - 21.02.2023 г.
4 498 лв. 3 912 лв. 5 246 лв.


Условия на резервация:
 • При записване се внасят 1000 лева.
 • Доплащане до 45 дни преди пътуването.

Анулационни условия:
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 60 дни преди датата на пътуване: без неустойка.
 • от 59 дни до 31 дни до датата на пътуване: депозита.
 • при по-малко от 30 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
 • Смяна на име до 10 дни преди пътуване: без неустойка.
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването. 
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от месец преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Карибски приключения

Мексико

Ривиера Мая е най-добрата комбинация от тюркоазени води, слънчеви плажове и богатото културно наследство на маите. Плажната почивка можете да съчетаете с посещение на едно от чудесата на света - Чичен Ица, да се забавлявате в трите огромни развлекателни парка Xcaret, Xel-Ha и Xplor, да се насладите на невероятно шоу в нощния клуб Coco Bongo...
За почитателите на гмуркането и шнорхела има красиви рифове с ярки корали, морски костенурки и рибки във всякакви цветове. Недалеч от Ривиера Мая имате възможност да се разнообразите - остров Козумел, Тулум и Коба са за почитателите на по-тихите местенца, културата и останките от времето на маите.
Плажната почивка можете да съчетаете с посещение на едно от чудесата на света - Чичен Ица, да се забавлявате в трите огромни развлекателни парка Xcaret, Xel-Ha и Xplor, да се насладите на невероятно шоу в нощния клуб Coco Bongo... За почитателите на гмуркането и шнорхела има красиви рифове с ярки корали, морски костенурки и рибки във всякакви цветове. Има и организирани гмуркания до отдавна потънали кораби, където сами можете да се превърнете в изследователи на морското дъно. Недалеч от Ривиера Мая имате възможност да се разнообразите - остров Козумел, Тулум и Коба са за почитателите на по-тихите местенца, културата и останките от времето на маите.

За Мексико
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Полет с Turkish Airlines София – Истанбул – Канкун – Истанбул – София
 • Трансфери летище – хотел – летищe
 • 7 Нощувки в хотел по избор
 • All Inclusive изхранване
 • Водач от България при минимум 16 пътуващи
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро, включваща Ковид 19.

 • Щатска такса на Кинтана Ру  – около 12 долара на човек, заплаща се он-лайн;
 • Градска такса – 196 мекскикански песо (около 15 лева) платими на рецепция при настаняване;
 • Еко такса 26.89 мекскикански песо на ден на стая (около 2.15 лв.) платими на рецепция при настаняване;
 • Хранения извън посочените в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии – заявяват се и заплащат предварително.

Подобни оферти

Почивка в Мексико - Канкун
Почивка в Мексико - Канкун

Мадрид – Канкун

 • 01.10.2022 - 03.10.2022
 • Самолет
 • Ол инклузив
 • Почивка – индивидуална

от 2 273 лв

стая Club Deluxe за 9 дни

Почивка в Мексико - Ривера Мая
Почивка в Мексико - Ривера Мая

Мадрид – Ривиера Мая

 • 07.10.2022 - 21.10.2022
 • Самолет
 • Ол инклузив
 • Почивка - индивидуална

от 2 194 лв

стая Junior Suite за 9 дни