Митове и легенди

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Исландия
Продължителност:
7 дни
Изхранване:
Нощувка и закуска

Пътуване до страната на елфите и троловете — най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия, национален парк Вахтнайокутъл и геотермалната зона Синята Лагуна.

Датa на заминаване
19.05.2023
от 4 299 лв
Налични места
ДЕН 1
София – Рейкявик

Среща на летище София за полет до Рейкявик в 18:45 ч. през Виена. Полет за Рейкявик в 21:00 ч. Пристигане в Рейкявик в 23:20 ч местно време и трансфер до избраният хотел. Настаняване и нощувка.

ДЕН 2
Рейкявик

Закуска. Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, старинната къща Хьофди — станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г, скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) — причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение. Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците.

Следобед — по желание — възможност за наблюдение на китове с доплащане 230 лв. за възрастни и 115 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела.
Нощувка.

ДЕН 3
Златният кръг

Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” — панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия — националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м  през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик.
Нощувка.

ДЕН 4
Национален парк Вахтнайокутъл

Закуска. Сутринта — отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки — исторически търговска столица на Исландия. Около обяд — пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. 
Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност — 30-40 мин.) с доплащане 105 лв за възрастни и 50 лв. за деца и младежи до 11 г.

Нощувка в хотел 3* или 4*.

ДЕН 5
Южна Исландия

Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия — Рейнисфяра — петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай — малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната — Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми.
Нощувка в Рейкявик.

ДЕН 6
Рейкянес – Синята Лагуна

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky's Bridge, който свързва два  континента: Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно.  Ще имаме възможност да се похвалим, че сме  преминали от единия до другия континент само за няколко минути.
Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия — Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух.
Около 18:00 ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.

ДЕН 7
Рейкявик – София

Полет за София в 00:25 ч. Пристигане в Франкфурт в 05:55 ч. Полет от Франкфурт в 08:05 ч и пристигане в София в 11:15 ч.
Foss Hotel Glacier Lagoon (или подобен)
Foss Hotel Glacier Lagoon (или подобен)

Jökulsárlón Glacier Lagoon

Ресторант Нощен бар Изглед към планината
Сайт
Grand Hotel (или подобен)
Grand Hotel (или подобен)

в центъра на Рейкявик

Ресторант Нощен бар Басейн
Сайт

Настаняване Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
хотел 4* Рейкявик 4 299 лв. 5 277 лв.

Условия:
 • При записване се внася 1000 лв. депозит;
 • Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване;
 • Офертата важи при минимум записани 16 туристи;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди датата на тръгване;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. 

Срокове за анулации и неустойки:
 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа;
 • Между 59-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;  
 • При по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Полезна информация:
 • Безвизов режим за престой до 3 месеца.
 • Необходими документи за пътуване: валиден паспорт или лична карта поне 3 месеца от датата на влзиане в Исландия.

Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 

Митове и легенди

Исландия

Исландия е страна на вулкани, гейзери и невероятни природни феномени — величествени водопади, полета от лава, покрити с тучна трева, черни плажове, базалтови колони, горещи извори и древни ледници. Всичко това ни очаква на острова, който сякаш не се намира на тази планета — толкова различни, изумителни и нереални са пейзажите му!

За Исландия
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Самолетен билет с включени летищни такси за полет София-Виена-Рейкявик-Франкфурт-София
 • Чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж с макс. размер 55х38х20
 • 5 нощувки в упоменатите хотели или подобни на база нощувка и закуска
 • Трансфери летище-хотел-летище
  Екскурзионна програма:
 • Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“
 • Посещение Златният кръг 
 • Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл
 • Посещение на Южна Исландия
 • Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия – геотермалната зона Синята Лагуна (билетът за Синята лагуна включва – чаша вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа)
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро
 • Транспорт с автобус по описаната програма
 • Водач - преводач от страна на туроператора
 • Екскурзоводски услуги по описаната програма

 • Екскурзия наблюдение на китове – 230 лв. за възрастни и 115 лв. за деца до 11 г.;
 • Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон - 105 лв за възрастни и 50 лв. за деца до 11 г.

Подобни оферти

Екскурзия в Исландия
Екскурзия в Исландия

Исландия

 • 23.09.2023
 • Самолет
 • Нощувка и закуска
 • Екскурзия

от 5 066 лв

на човек в двойна стая за 8 дни