Кайро и круиз по Нил

Вид транспорт:
Чартърен полет до Кайро
Маршрут:
София – Кайро – Хургада
Продължителност:
8 дни
Изхранване:
Пълен пансион, ол инклузив

Комфортно пътуване с 5* круизен кораб и богата екскурзионна програма, представяща древното минало на Египет. Включено посещение на Историческия музей в Кайро, пирамидите и сфинкса в Гиза, почивка ол инклузив на брега на Червено море.

Дати на заминаване
01.10.2022
от 1 695 лв
Няма места
15.10.2022
от 1 695 лв
Няма места
29.10.2022
от 1 695 лв
Няма места
12.11.2022
от 1 695 лв
Няма места
26.11.2022
от 1 695 лв
Налични места
ДЕН 1
Кайро

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Кайро изпълняван от European Air Charter в 08:00 ч. Кацане на летището в Кайро в 10:30 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер и посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Обяд. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 2 
Кайро - Асуан

Закуска.
По желание сутринта допълнителна екскурзия Старо Кайро  (възрастен 110 лв, дете 70), с включен обяд: посещение на Цитаделата на Мохамед Али с Алабастровата джамия и разглеждане на Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии – Висящата църква, църквата Свети Сергий и Бакхус, в която се смята че е живяло Светото семейство и Синагогата Бен Езра (по възможност). За останалите – освобождаване на стаите в 10.30 ч. и трансфер до ресторанта, където се събира цялата група. Тези, които не са платили обяд, могат да си поръчат напитки. След обяд посещение на  Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза. Посещение на магазин за египетски ароматни масла.
Трансфер до жп гарата и настаняване в спално купе. Нощно пътуване до Асуан.
Вечеря и нощувка във влака.

ДЕН 3
Асуан

Закуска във влака. Пристигане в Асуан сутринта. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан и храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет, след построяването на асуанския язовир. Настаняване на кораба и обяд. Свободно време.

Опция: Разходка с лодка Фeлука, Ботаническа градина и Нубийско селище (възрастен 85 лв, дете 60 лв) Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка Фeлука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина, кратка пауза сред зелените дървета за чай/кафе. Отплаване от ботаническата градина с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско село. Разглеждане на комплекс от къщи, където добиваме представа за местния бит и обичаи. Почерпка с местния чай от каркаде. Възможност за временна татуировка с къна (срещу допълнително заплащане). И най-голямата атракция, разглеждане на крокодили, като с по-малките можете да си направите снимка докато го държите. Връщане обратно на кораба с моторната лодка. 
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

ДЕН 4 
Ком Омбо – Едфу

Опция: Абу Симбел провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет (възрастен 190 лв., дете 110 лв.) 
Екскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р.Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце Ра, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.

Тези, които не са записали екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на борда на кораба. Отпътуване от Асуан. Пристигане в Ком Омбо в късния следобед и разглеждане на уникалния двоен религиозния комплекс, посветен на Хор, богът с глава на сокол и Собек, богът крокодил.
Отплаване за Едфу. Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.

ДЕН 5 
Едфу - Луксор

Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Отплаване за Луксор и преминаване на шлюзовете при Есна. Обяд. Разглеждане на храма в Луксор, построен от Аменхотеп III и Рамзес II. Най-новата атракция в района е Свещеният път между храмовете в Луксор и Карнак, който беше реставриран през 2021 г. и вече е отворен за посетители. Посещение на работилница и магазин за папирус. Свободно време.

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.

ДЕН 6 

Луксор - Хургада

Опция: С балон над Луксор(възрастен 200 лв, дете 200 лв)
Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.

Закуска. Екскурзия до западния бряг на Нил, където се намират Долината на царете с  гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. До сега са открити 65 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена–фараон и Колосите на Мемнон, изградени от един единствен къс пясъчник през 14 в.пр.Хр. Обяд. Посещение на храмовия комплекс в Карнак, най-големия в Африка и втори по големина в света.

Отпътуване за Хургада / 300 км /. Натаняване в хотел Pharaoh Azur 5* (или подобен). Късна вечеря и нощувка в Хургада.

ДЕН 7 
Хургада

Закуска.Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Възможност за посещение на екскурзии на място.

Опция: Сахара Парк сафари (възрастен 110 лв., дете 70 лв.)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци)- всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Опция: Лодка със стъклено дъно ( възрастен 80 лв., дете 50 лв.)
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.

Опция: Orange Bay Island и шнорхелинг (възрастен 110 лв., дете 70 лв.)
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8
Хургада – София

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София  12:00 ч. Кацане на летището в София в 16:30 ч.

Програмата в WORD формат можете да изтеглите оттук.
Pharaoh Azur Resort
Pharaoh Azur Resort

Хургада

Ресторант Нощен бар All Inclusive Басейн Безплатен Wi Fi
Сайт
Кораб M/S Radamis (или подобен)
Кораб M/S Radamis (или подобен)

река Нил(Асуан-Хургада)

Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi
Сайт
Concorde El Salam Cairo
Concorde El Salam Cairo

Кайро

Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi Спирка градски тр-т
Сайт
Разходка с лодка с прозрачно дъно
Разходка с лодка с прозрачно дъно
Възрастен: 80 лв
Дете: 50 лв (минимална възраст: 5 години)

Трансфер от хотела до пристанището, от където ще направим невероятна 2 часова разходка с лодка с прозрачно дъно. Ще се насладим на красотата на Червено море, наблюдавайки красивите рифове, корали и цветни рибки.

С балон над Луксор
С балон над Луксор
Възрастен: 200 лв / Дете: 200 лв

Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.

Сахара Парк сафари
Сахара Парк сафари
Възрастен: 110 лв
Дете: 70 лв

Възрастен (12 г. - 99 г.) ; дете (5 г. -11.99 г.)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), а вечерта ще наблюдавате звездите с телескоп — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Старо Кайро
Старо Кайро
Възрастен: 110 лв / Дете: 70 лв

Полудневна екскурзия, която ще ни разкрие скритите места в Кайро, свързани с християнството. Първо ще посетим Цитаделата на Саладин и ще влезем в алабастровата джамия на Мохамед Али, която заема централно място в крепостта. След това ще се отправим към Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии. Ще видим Висящата църква, църквата на светите мъченици Сергий и Бакхус, в която се смята, че е живяло Светото семейство и Синагогата Бен Езра. Екскурзията ще завършим с обяд в местен ресторант ( напитките се доплащат ). 

Разходка с лодка Фелука, Ботаническа градина и Нубийско селище
Разходка с лодка Фелука, Ботаническа градина и Нубийско селище
Възрастен: 85 лв / Дете: 60 лв
Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка Фeлука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина, кратка пауза сред зелените дървета за чай/кафе. Отплаване от ботаническата градина с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско село. Разглеждане на комплекс от къщи, където добиваме представа за местния бит и обичаи. Почерпка с местния чай от каркаде.
Възможност за временна татуировка с къна (срещу допълнително заплащане).
И най-голямата атракция - разглеждане на крокодили, като с по-малките можете да си направите снимка докато го държите.
Връщане обратно на кораба с моторната лодка. 

Абу Симбел
Абу Симбел
Възрастен: 190 лв / Дете(5 г. -11.99 г.): 110 лв

Eкскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р.Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце РА, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.

Дайвинг (гмуркане) в Червено море
Дайвинг (гмуркане) в Червено море
Възрастен: 110 лв.
Дайвингът е подходящ за клиенти над 12 г. и не се препоръчва за деца.

Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Orange bay и шнорхелинг
Orange bay и шнорхелинг
Възрастен: 110 лв. / Дете (5 г. - 11.99 г.) 70 лв.

Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.

Пакетни цени за 7 нощувки

Дати на заминаване Човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете 2-5.99 г. Дете 6-11.99 г
26.11.2022 1 695 лв 2 059 лв 1 695 лв 995 лв 1 465 лв

Необходими документи и условия на записване:
 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит при записване в размер на 300 лева
 • Втори депозит в размер на 300 лева до 45 дни преди заминаване
 • Доплащане до 30 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване
 • В Египет, към момента, са отменени мерките, свързани с COVID-19.
 • При завръщане в България от Египет, важат правилата на здравните власти към момента на пътуването.
 • Имайте предвид, че в Египет не се приемат  щатски долари с емисия преди 2013 г.ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 10 дни, преди заминаване
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.80 BGN.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна.
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Египет
 • Към момента за влизане в Египет се изисква или валиден сертификат за ваксинация, или антигенен или ПСР тест.
 • За връщане в България важат правилата на здравните власти към момента на пътуването.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” с Лев инс, полица  № 13062210000346 от 05.04.2022 г. Застрахователният договор е със срок от 18.04.2022 г. до 17.04.2023 г.
 • Агенцията предлага застраховка Отмяна на пътуване.

Кайро и круиз по Нил

Египет

Не можем да си представим Египет без Нил - могъща река, източник на живот в безводната пустиня, на чиито брегове преди много столетия е започнала да се разраства мощна древна цивилизация. Круизът по Нил е най-удобният и живописен начин да погледнете зад завесата на миналото и да откриете загадъчния свят на древните египтяни, да се полюбувате на пустинните пейзажи и да видите забележителности от световното културно наследство.
Круизът по Нил е чудесно комбиниран с престой в 5* хотел в Хургада, на брега на Червено море, където можете да си починете на плажа или да се възползвате от фантастични екскурзии  като гмуркане или сафари в пустинята.

За Египет
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси 
 • Един салонен багаж до 7 кг. и  чекиран багаж 20 кг.
 • Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата
 • 2 нощувки в Хургада  в хотел Pharaoh Azur 5* (или подобен) на база all inclusive.
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Кайро–Асуан
 • 1 нощувка в Кайро на база полупансион в хотел Concorde al Salam 5* (или подобен)
 • Посещение на Египетския музей.
 • 1 Обяд в Кайро.
 •  Екскурзия до Пирамидите в Гиза.
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.
 • Обслужване от местни екскурзоводи, придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата.
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро.
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой.

 • Допълнителни екскурзии
 • Напитките на борда на круизния кораб
 • Обяд в Кайро във втория ден (за тези, които нямат Старо Кайро) – 10 долара
 • Лични разходи
 • Бакшиши – в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на местния представител около $25 за целия престой.
 • Входна виза за Египет – $25, заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Такса за опазване на околната среда за всички морски екскурзии – $2,5- $5 на човек на тур
 • Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв. за целия престой, заплащат се от България;
 • По желание входна такса за гробницата на Тутанкамон в Долината на царете – 300 лири и вход за Хеопсовата пирамида в Кайро – 440 лири (към 01.06.2022, възможни са промени, заплащат се в местна валута на място)
 • Горивна такса, ако има такава, се обявява 21 дни преди полета;
 • Възможност за вътрешен полет Кайро – Асуан вместо спален вагон – цени на запитване

Подобни оферти

Круиз по Нил и Кайро
Круиз по Нил и Кайро

София – Хургада – Кайро

 • 08.10.2022 - 05.11.2022
 • Чартърен полет до Хургада
 • Ол инклузив, пълен пансион
 • Обиколна

от 1 695 лв

на човек в двойна стая за 8 дни

всяка събота