Кайро и круиз по Нил

Вид транспорт:
Чартърен полет до Кайро
Маршрут:
София – Кайро – Хургада
Продължителност:
8 дни
Изхранване:
Пълен пансион, ол инклузив

Комфортно пътуване с 5* круизен кораб и богата екскурзионна програма, представяща древното минало на Египет. Включено посещение на Историческия музей в Кайро, пирамидите и сфинкса в Гиза, почивка ол инклузив на брега на Червено море.

Дати на заминаване
04.03.2023
от 1 925 лв
Няма места
01.04.2023
от 1 960 лв
Няма места
15.04.2023
от 1 925 лв
Няма места
29.04.2023
от 1 925 лв
Няма места
ДЕН 1 (събота)

Кайро
Сутрешен полет София-Кайро. Посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер и посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Обяд. Трансфер до хотел Concorde El Salam 5* (или подобен). Настаняване и свободно време.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 2 (неделя)

Кайро
Закуска. По желание сутринта допълнителна екскурзия Старо Кайро (възрастен 115 лв, дете 75 лв), с включен обяд: посещение на Цитаделата на Мохамед Али с Алабастровата джамия и разглеждане на Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии — Висящата църква, църквата Свети Сергий и Бакхус, в която се смята че е живяло Светото семейство и Синагогата Бен Езра (по възможност). За останалите — освобождаване на стаите в 10.30 ч. и трансфер до ресторанта, където се събира цялата група. Тези, които не са платили обяд, могат да си поръчат напитки. След обяд посещение на  Пирамидите — едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза. Посещение на магазин за египетски ароматни масла. Трансфер до жп гарата и настаняване в спално купе. Нощно пътуване до Асуан.Вечеря и нощувка във влака.

ДЕН 3 (понеделник)

Асуан
Закуска във влака. Пристигане в Асуан сутринта. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан и храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет, след построяването на асуанския язовир. Настаняване на кораба M/S Monte Carlo (или подобен) и обяд. Свободно време.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

ДЕН 4 (вторник)

Ком Омбо-Едфу
Опция: Абу Симбел (възрастен 205 лв, дете 125 лв)
(провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет) Екскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р. Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце Ра, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.

Тези, които не са записали екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на борда на кораба. Отпътуване от Асуан. Пристигане в Ком Омбо в късния следобед и разглеждане на уникалния двоен религиозния комплекс, посветен на Хор — богът с глава на сокол и Собек — богът крокодил. Отплаване за Едфу.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.


ДЕН 5 (сряда)

Едфу
Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, син на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII — бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Отплаване за Луксор и преминаване на шлюзовете при Есна. Обяд. Разглеждане на храма в Луксор, построен от Аменхотеп III и Рамзес II. Най-новата атракция в района е Свещеният път между храмовете в Луксор и Карнак, който бе реставриран през 2021 г. и вече е отворен за посетители. Посещение на работилница и магазин за папирус. Свободно време.
Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.

ДЕН 6 (четвъртък)

Луксор
Опция: С балон над Луксор ( възрастен 205 лв, дете 205 лв)
Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан — това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.

Закуска. Екскурзия до западния бряг на Нил, където се намират Долината на царете с  гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. До сега са открити 65 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена-фараон и Колосите на Мемнон, изградени от един единствен къс пясъчник през 14 в.пр.н.е. Обяд. Посещение на храмовия комплекс в Карнак, най-големия в Африка и втори по големина в света. Отпътуване за Хургада (300 км). Настаняване в хотел Pharaoh Azur 5* (или подобен).
Късна вечеря и нощувка в Хургада.

ДЕН 7 (петък)

Хургада
Закуска.Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Възможност за посещение на екскурзии на място.
Опция: Сахара Парк сафари (възрастен 110 лв, дете 70 лв)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще надблюдавате мултикултурно шоу (йога, дервиши, ориенталски танци) — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Опция:Лодка със стъклено дъно (възрастен 80 лв , дете 50 лв)
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.

Опция: Orange Bay Island и шнорхелинг (възрастен 110 лв , дете 70)
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8 (събота)

Хургада
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет Хургада-София.

Програмата във формат MS Word можете да изтеглите оттук.
Pharaoh Azur Resort
Pharaoh Azur Resort

Хургада

Ресторант Нощен бар All Inclusive Басейн Безплатен Wi Fi
Сайт
Кораб M/S Monte Carlo (или подобен)
Кораб M/S Monte Carlo (или подобен)

река Нил

Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi
Concorde El Salam Cairo
Concorde El Salam Cairo

Кайро

Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi Спирка градски тр-т
Сайт
Разходка с лодка с прозрачно дъно
Разходка с лодка с прозрачно дъно
Възрастен: 80 лв
Дете: 50 лв (минимална възраст: 5 години)
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.

С балон над Луксор
С балон над Луксор
Възрастен: 205 лв / Дете: 205 лв

Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.

Сахара Парк сафари
Сахара Парк сафари
Възрастен: 110 лв
Дете: 70 лв

Възрастен (12 г. - 99 г.) ; дете (5 г. -11.99 г.)
Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове из дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще посетите мини зоопарк и терариум и ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци) — всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

Старо Кайро
Старо Кайро
Възрастен: 115 лв / Дете: 75 лв

Полудневна екскурзия, която ще ни разкрие скритите места в Кайро, свързани с християнството. Първо ще посетим Цитаделата на Саладин и ще влезем в алабастровата джамия на Мохамед Али, която заема централно място в крепостта. След това ще се отправим към Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии. Ще видим Висящата църква, църквата на светите мъченици Сергий и Бакхус, в която се смята, че е живяло Светото семейство и Синагогата Бен Езра. Екскурзията ще завършим с обяд в местен ресторант (напитките се доплащат). 

Абу Симбел
Абу Симбел
Възрастен: 205 лв / Дете: 125 лв

Eкскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р.Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце РА, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.

Дайвинг (гмуркане) в Червено море
Дайвинг (гмуркане) в Червено море
Възрастен: 110 лв.
Дайвингът е подходящ за клиенти над 12 г. и не се препоръчва за деца.

Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Orange bay и шнорхелинг
Orange bay и шнорхелинг
Възрастен: 110 лв. / Дете (5 г. - 11.99 г.) 70 лв.

Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг.

Пакетни цени за 7 нощувки

Дати на заминаване Човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете 2-5.99 г. Дете 6-11.99 г
04.03.2023
01.04.2023
15.04.2023
29.04.2023
1 925 лв
1 960 лв
1 925 лв
1 925 лв
2 285 лв
2 350 лв
2 285 лв
2 285 лв
1 925 лв
1 960 лв
1 925 лв
1 925 лв
1 055 лв
1 055 лв
1 055 лв
1 055 лв
1 530 лв
1 530 лв
1 530 лв
1 530 лв

Необходими документи и условия на записване:
 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит при записване в размер на 300 лева
 • Втори депозит в размер на 300 лева до 45 дни преди заминаване
 • Доплащане до 30 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване
 • Имайте предвид, че в Египет не се приемат  щатски долари с емисия преди 2013 г.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 10 дни, преди заминаване
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.84 BGN.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна.
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Египет
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператора” с Лев инс, полица  № 13062210000346 от 05.04.2022 г. Застрахователният договор е със срок от 18.04.2022 г. до 17.04.2023 г.
 • Агенцията предлага застраховка Отмяна на пътуване.

Кайро и круиз по Нил

Египет

Не можем да си представим Египет без Нил - могъща река, източник на живот в безводната пустиня, на чиито брегове преди много столетия е започнала да се разраства мощна древна цивилизация. Круизът по Нил е най-удобният и живописен начин да погледнете зад завесата на миналото и да откриете загадъчния свят на древните египтяни, да се полюбувате на пустинните пейзажи и да видите забележителности от световното културно наследство.
Круизът по Нил е чудесно комбиниран с престой в 5* хотел в Хургада, на брега на Червено море, където можете да си починете на плажа или да се възползвате от фантастични екскурзии  като гмуркане или сафари в пустинята.

За Египет
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси
 • Един салонен багаж до 5 кг. и чекиран багаж 20 кг
 • Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата
 • 2 нощувки в Хургада в хотел Pharaoh Azur 5* (или подобен) на база all inclusive
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* Monte Carlo (или подобен) от Асуан до Луксор
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Асуан-Кайро
 • 1 нощувка в Кайро на база полупансион в хотел Concorde El Salam 5* (или подобен)
 • Посещение на Египетския музей
 • 1 обяд в Кайро в първия ден
 • Екскурзия до Пирамидите в Гиза
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
 • Обслужване от местни екскурзоводи, придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой

 • Допълнителни екскурзии
 • Напитките на борда на круизния кораб
 • Обяд в Кайро във втория ден (за тези, които нямат Старо Кайро) — 10 долара
 • Лични разходи
 • Бакшиши — в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на местния представител около $25 за целия престой
 • Входна виза за Египет — $25, заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно
 • Такса за опазване на околната среда за всички морски екскурзии — $2,5-$5 на човек на тур
 • Слушалки по време на екскурзиите — 10 лв. за целия престой, заплащат се от България
 • По желание входна такса за гробницата на Тутанкамон в Долината на царете — 300 лири и вход за Хеопсовата пирамида в Кайро — 440 лири (към 01.06.2022, възможни са промени, заплащат се в местна валута на място);
 • Горивна такса, ако има такава, се обявява 21 дни преди полета
 • Възможност за вътрешен полет Кайро-Асуан вместо спален вагон — цени на запитване
 • Доплащане за мед.застраховка за лица от 65 до 74 г. — 12 лв
 • Доплащане за мед.застраховка за лица от 75 до 84 г. — 34 лв

Подобни оферти

Круиз по Нил и Кайро
Круиз по Нил и Кайро

София – Хургада – Кайро

 • 18.03.2023 - 08.04.2023
 • Чартърен полет до Хургада
 • Ол инклузив, пълен пансион
 • Обиколна

от 1 895 лв

на човек в двойна стая за 8 дни

всяка събота