Преди милиони години, в зората на човешката цивилизация се появила страната на «приказните комини» и стотици неръкотворни пирамиди в централното Анталийско възвишение – страна с един от най-необичайните ландшафти в света. Открийте заедно с нас неповторимите исторически места: красотата на Кападокия и турската Ривиера. 

Директни полети от София и Варна с дати на заминаване: от 05.04.2018 до 10.04.2018 г.

ДЕН 1
София – Летище Анталия – Сиде (65 км)

Излитане от София за Анталия с директен чартърен полет с номер BGH 2005 в 08:00 ч. от Терминал 1 на летище София. Кацане на летището в Анталия в 9:35 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден Вие ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр.н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия.  Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Варна – Летище Анталия – Сиде (65 км)

Излитане от Варна за Анталия с директен чартърен полет с номер XQ 5553 в 10:30ч. от летище Варна. Кацане на летището в Анталия в 12:00 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден Вие ще видите един от най-красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр.н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия.  Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.


ДЕН 2
Сиде – Коня (240 км), Коня – Кападокия (220 км)

След закуска отпътуване за Кападокия. Този път ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър до Коня, бивша столица на империята на Селджуките. Коня – това е «зеления оазис», където прекрасните с красотата си растения и реки създават неповторима успокоителна атмосфера.  По време на тази екскурзия Вие ще можете да посетите една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Мевляна Руми е основател на мистичния суфически орден на «въртящите се дервиши»,чийто танц е божествена молитва и хипнотизираща медитация (включена в цената). Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3
Кападокия

Кападокия - “Страната на красивите коне” е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а  около 5 век човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.

Кападокия преди всичко е мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, неръкотворни «магически кули». За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още «лунен ландшафт». Ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Също така ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Вечерта ще имате възможност при желание да вземете участие в удивителна кападокийска вечер, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци (срещу допълнително заплащане – 25 евро с включени напитки и програма). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4
Кападокия

След закуска отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии срязващи помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Посещение на долината Зелве – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края Вие ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ние ще Ви покажем всички стадии на производство и ще имате възможност да си закупите. Също така при желание от Ваша страна, ще ви бъде предложена Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане – 120 евро при записване в България, 130 евро при записване на място). Вие ще можете от «птичи поглед» да разгледате неповторимата красота на това място, а вечерта можете да се насладите на мистичната церемония, наречена «въртящи се дервиши» със хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи (срещу допълнително заплащане – 20 евро). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5
Кападокия – Сиде (460 км)

След закуска Вие ще се отправите през планината Тавър към Средиземноморското крайбрежие. По пътя ще посетите селджуски керван – сарай по Пътя на коприната. Големите строежи с разкошно украсени врати създава образа на крепост от източните приказки. След пристигане настаняване в хотел 4*/5* в региона на Анталия.

ДЕН 6
Сиде – Летище Анталия – София (65 км)

Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София с директен чартърен полет с номер BGH2006 в 23:00ч. и кацане на летището в София Терминал 1 в 00:35ч. 

Сиде – Летище Анталия – Варна (65 км)

Закуска. Свободно време за плаж. След обяд трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за Варна с директен чартърен полет с номер XQ 5552 в 23:00ч. и кацане на летището във Варна в 00:30 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•Самолетен билет с директен чартърен полет;
•Летищни такси;
•Багаж – 7 кг. Ръчен и 20 кг. чекиран;
•Обзорна обиколка на Анталия;
•Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна;
•Транспорт с лицензиран автобус;
•2 нощувки в Анталия / Сиде в хотел 4*/5* на  база закуска и вечеря;
•3 нощувки в Кападокия в хотел 4* на  база закуска и вечеря;
•Екскурзионна програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език;
•Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•Разходите от личен характер;
•Обяди;
•Напитки;
•Допълнителни екскурзии;
•Черната църква в Гьореме – 10 турски лири;
•Входни такси на музеите в Кападокия: Подземния град Каймаклъ (25 TL), скалните църкви в Гьореме (30 TL) и Учхисар (5 TL), кервансарай "Султанхан" (5 TL);
•Всички услуги предложени по желание
•Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)

*По време на екскурзионната програма в Кападокия ще имате възможност да посетите – винарна, където ще можете да дегустирате най-пивкото вино в тази област на Турция, грънчарска работилница, бижутерска работилница, цех за ръчно тъкани килими с възможност за пазаруване.

Анулационни условия:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от  цената на пътуването. 
Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

 • Хотели по програмата, КАПАДОКИЯ, ТУРЦИЯ

  Хотели по програмата
  КАПАДОКИЯ, ТУРЦИЯ


  ...

  Виж още
  цени от

  598.00 лв


  Резервирай


  2 нощувки в Анталия / Сиде в хотел 4*/5* на  база закуска и вечеря и 3 нощувки в Кападокия в хотел 4* на  база закуска и вечеря;

Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата. 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ  "СТАНДАРТ"  ЗА КАПАДОКИЯ

Място на излитане Турист в двойна стая Единична стая Дете на доп. легло
(2-11.99 г)
Трети възрастен
 
Полет от София 598 лв 782 лв 540 лв 598 лв
Полет от Варна 645 лв 831 лв 587 лв 645 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

•Самолетен билет с директен чартърен полет;
•Летищни такси;
•Багаж – 7 кг. Ръчен и 20 кг. чекиран;
•Обзорна обиколка на Анталия;
•Посещение на Мавзолея на Руми Мевляна;
•Транспорт с лицензиран автобус;
•2 нощувки в Анталия / Сиде в хотел 4*/5* на  база закуска и вечеря;
•3 нощувки в Кападокия в хотел 4* на  база закуска и вечеря;
•Екскурзионна програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език;
•Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;