ДЕН 1
08 юни

Излитане от София Терминал 2  в 15.20ч. с авиокомпания България Ер за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18.10ч.-посрещане, трансфер до хотел Гама Измайлово 3*. Настаняване в стаи бизнес плюс.
Нощувка.

ДЕН 2
09 юни

Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. 
Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др.
Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа). 
Нощувка.

ДЕН 3
10 юни

Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Пешеходна екскурзия по Старый Арбат - една от основните забележителности на Москва, пешеходна улица с много сувенирни магазини, кафета и старинни сгради. Историята на Арбат започва преди 500 год. и обликът и` се променя до края на 19 в.
Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 7 часа).  Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 4
11 юни

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до Ленинградската гара за високоскоростен влак Сапсан до Санкт Петербург (4 ч.- скорост до 250 км/ч). Посрещане на Московската гара в Санкт Петербург и трансфер до хотел Лира 3*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

ДЕН 5
12 юни

Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език на Санкт Петербург: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански събор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор - началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор.В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург.  Обяд в ресторант в града.Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа(осн.сграда) – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура – само оригинали. Свободно време в Ермитажа.
Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 9,5 часа).
Нощувка.

ДЕН 6
13 юни

Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец на Мойка – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексната екскурзия : парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Обяд в ресторант в града. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца.
Трансфер до хотела. (продължителност на програмата около 8,5 ч.).
Нощувка.

ДЕН 7
14 юни

Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Трансфер до хотела. (ококло 6 часа). Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 8
15 юни

Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до Московската гара за  високоскоростен влак Сапсан до Москва. Посрещане на Ленинградската гара в Москва и трансфер до летище Шереметиево за полет Москва – София на България Ер в 19,05ч. Пристигане на летище София в 22 ч.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• самолетен билет  за полет  на България Ер София – Москва –  София с вкл. летищни такси
• такси от H-Class – 30 € (59 лв.) към 21.02.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
• 3 нощувки със закуска в хотел Гама Измайлово 3* в стаи бизнес плюс
• 4 нощувки със закуска в хотел Лира 3* в Санкт Петербург в стаи стандарт
• 2 обяда в Санкт Петербург
• 1 обяд в Москва (3-те обяда включват супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода)
• двупосочен билет за високоскоростен влак Сапсан
• 3 трансфера
• описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
• входни такси за посещаваните музеи по програмата
• слушалки по време на екскурзиите
• медицинска  застраховка ( с покритие 50000 € )
• представител на  туроператора

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Руска виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни  с включена такса визов център – 120 лв.  Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане в България и 1 цветна снимка, паспортен формат.
• Лични разходи

• Допълнителни екскурзии по желание:
      – Автобусна нощна екскурзия на С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева 
      – Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта

Условия за анулация: 

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 – Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 – Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
 – Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
 – Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

 • Хотел Гама, МОСКВА, РУСИЯ

  Хотел Гама
  МОСКВА, РУСИЯ


  ...

  Виж още

  Хотелът е изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл с прочутия базар за сувенири. В хотелския комплекс има 16 ресторанта и кафета, банков офис, магазини, фитнес център, СПА салон, помещение за съхранение на багажа. Настаняването е във висока категория стаи – бизнес плюс – 21 кв.м. В този тип стаи допълнително има: централен климатик, сешоар, инд. сейф, халат и чехли за баня, електронно заключване.
  Непосредствено до хотелския комплекс : станция на метрото - Партизанская, до Червения площад – директна линия.

  Линк към сайта на хотела; http://www.izmailovo.ru/

   

 • Хотел Лира, САНКТ ПЕТЕРБУРГ, РУСИЯ

  Хотел Лира
  САНКТ ПЕТЕРБУРГ, РУСИЯ


  ...

  Виж още

  Комфортен хотел на 20 мин. пеша от  Невски проспект, на 5 мин. от метростанция «Обводной канал»  - на 3 спирки от Ермитажа, в ново красиво здание  и отговаря на всички изисквания на съвременния голям град.
  Гостите на хотела могат да отдъхнат в кафето или ресторанта, а също да  посетят сауната. Посещението на  сауната от 7.00 до 11.00 ч.е безплатно за  гостите на хотела. Настаняването е в стандартни стаи. Достъпът до етажите – с електронно заключване.

  Сайт на хотела; http://www.lyra-hotel.ru/.Резервирай

Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата.ПАКЕТНА ЦЕНА - ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ - БЕЛИТЕ НОЩИ

Дата
на заминаване
Пакетна цена на човек
в двойна стая
08.06 - 15.06.2018 2 540 лв

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• самолетен билет  за полет  на България Ер София – Москва – София с вкл. летищни такси
• такси от H-Class – 30 € (59 лв.) към 21.02.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
• 3 нощувки със закуска в хотел Гама Измайлово 3* в стаи бизнес плюс
• 4 нощувки със закуска в хотел Лира 3* в Санкт Петербург в стаи стандарт
• 2 обяда в Санкт Петербург
• 1 обяд в Москва (3-те обяда включват супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода)
• двупосочен билет за високоскоростен влак Сапсан
• 3 трансфера
• описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
• входни такси за посещаваните музеи по програмата
• слушалки по време на екскурзиите
• медицинска  застраховка ( с покритие 50000 € )
• представител на  туроператора