1 ДЕН
03.10.2018
Среща в 05.15 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.15 ч. – самолетен полет София – Мадрид с “Bulgaria Аir”. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. В 13.05 ч. – международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 18.00 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.

2 ДЕН
04.10.2018
ЛИМА-СИКАН-ТУМБАС РЕАЛЕС-ТУКУМЕ. Закуска. В 06.30 ч. трансфер до летището и в 08.50 ч.– полет Лима-Чиклайо. В днешния ден ще разгледаме няколко археологически обекта. Ще започнем с посещение на Музея на Сика. В този музей е изложена прекрасна колекция със златни изделия, открити при Боскя Помак. Някои от тези златни изделия са сред най-красивите, открити в областта на Ламбайеке и дори може би в цяло Перу. След това ще посетите красивия музей „Тумбас Реалес” („кралските гробници”). Този музей е построен във формата на старата гробница на царя на Сипан и представя голяма колекция с много златни изделия, намерини в оригиналната гробница. Това превръща „Тумбас Реалес” в един от най-интересните музеи в Перу. По-късно следобед, когато слънчевата светлина е по-мека, ще посетите археологическият обект Тукуме. Руините на тези пирамиди и ритуални олтари някога били построени от кирпич от културите Ламбайеке и Чиму. Нощувка около Тукуме.

3 ДЕН
05.10.2018
СИПАН-ХУАКА РАХАДА И МУЗЕЯ БРЮНИНГ-ТРУХИЛЬО. Закуска. Сутринта ще посетите Хуака Рахада, оригиналната гробница на царя на Сипан. В края на 80-те години на 20 век крадци иманяри намерили тази гробница в Сипан. Тя все още била запазена и за щастие властите скоро научили за откритието, успели да спрат плячкосването и започнали разкопки на тази уникална гробница по професионален метод. (Повечето от находките тук вече ще сте разгледали в предишния ден в музея „Тумбас Реалес”.) Следва пътуване през долината Сугаркане до град Ламбайеке, където ще посетите много интересния музей „Брюнин” в Ламбайеке. Музеят съхранява изключително пълна колекция, представяща историята на областта на Ламбайеке. Ще се възхитите на текстила и керамиката с детайлни украси от културите на Чиму и Викус, на керамичните и златни изделия и бижута от културите Мочика и Чиму и на други изделия от Ламбайеке, и дори от културите на Чавин и Инките. След обяд – пътуване към Трухильо. Нощувка в Трухильо.

4 ДЕН
06.10.2018
ТРУХИЛЬО-ХУАКА ДЕ ЛА ЛУНА-ХУАНЧАКО-ЧАН ЧАН. Закуска. Днес денят ще започне с раглеждане на обширните археологически гробищни могили на Хуака дел Сол и Хуака де Луна, където ще научите повече за космологията и церемониите на културата Моче (100-700 г. сл. Хр.). Продължаваме към Чан Чан – най-големият кирпичен град в света, в който са останките на специфични сгради като Хуака Арко Ирис и Паласио Ник-АН, декорирани с различни природни мотиви, птици и животни, дело на културата Чиму (900-1470 г. сл. Хр.). Посещение на Хуанчао, където ще видите традиционните тръстикови рибарски лодки „кабалитос де тотора” („тръстикови коне”). Полет за Лима. Нощувка в Лима.

5 ДЕН
07.10.2018
ЛИМА-ПАЧАКАМАК-ПАРАКАС. Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.

6 ДЕН
08.10.2018
ПАРАКАС-БАЛЕСТОВИТЕ ОСТРОВИ-НАСКА. Закуска. Трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса – на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.

7 ДЕН
09.10.2018
НАСКА-АРЕКИПА. Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км. на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м. надм. вис. Нощувка в Арекипа.

8 ДЕН
10.10.2018
АРЕКИПА-КОЛКА КАНЬОН. Закуска. Туристическа обиколка Арекипа, вторият по големина град в Перу – манастирът „Санта Каталина”, катедралата, йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.

9 ДЕН
11.10.2018
Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр. Арекипа до 14.00 ч. След което се тръгва за гр. Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За тези, които ще участват в екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията.)

10 ДЕН
12.10.2018
ПУНО-ЛА ПАС. Закуска. Рано сутринта – тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на катедралата в Копакабана и централния площад. От Копакабана пътуването продължава с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа. По път – разглеждане на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се градината на инките, стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. Спирка на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното (малко) езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пристигане на пристанището в Чуа и пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.

11 ДЕН
13.10.2018
ЛА ПАС-ТИУАНАКУ-ПУНО. Закуска. До обяд – туристическа обиколка на Ла Пас – административната столица на Боливия – Индианският пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, парламентът. Продълаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.

12 ДЕН
14.10.2018
ПУНО-КУСКО. Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, не желаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани – прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до “Пъпът на света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храмът на Виракоча (при възможност във времето). Връщане в Куско и свободно време. Нощувка в Куско.

13 ДЕН
15.10.2018
КУСКО. Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – храмовият комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалният център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

14 ДЕН
16.10.2018
ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ. Закуска. Пътуване през Свещената долина на инките – по пътя се разглежда археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р. Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Олантайтамбо.

15 ДЕН
17.10.2018
МАЧУ ПИКЧУ. Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд, по желание - посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.

16 ДЕН
18.10.2018
ЛИМА. Закуска. Трансфер до летището. В 09.40 часа – вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 11.05 ч. Туристическа обиколка на столицата – туристическа обиколка на колониална и модерна Лима – гробът на Писаро, „Плаца де Армас”, катакомбите на манастира „Сан Франциско”, модерният квартал „Мирафлорес”. След обяд – посещение на Музея за антропология, археология и история. Свободно време и нощувка в Лима.

17 ДЕН
19.10.2018
Закуска. Свободен ден в Лима с разглеждане на най-престижния квартал „Мирафлорес”, централната част на Лима. Нощувка в Лима.

18 ДЕН
20.10.2018
Закуска. Трансфер до летището. Международен полет Лима-Мадрид в 12.35 ч.

19 ДЕН
21.10.2018
Кацане в Мадрид в 10.15 ч. сутринта. Трансфер до хотел на летището. Свободен ден с възможност за разглеждане на Мадрид. Нощувка в Мадрид.

20 ДЕН
22.10.2018
Трансфер до летището и в 10.45 ч. – самолетен полет Мадрид – София. Пристигане на летище София в 15.10 ч.

Екскурзията до Колка каньон се осъществява по следната програма:

8 ДЕН – 10.10.2018  АРЕКИПА: Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина град в Перу —  манастирът „Санта Каталина”, катедралата, йезуитската църква, както и центъра на колониалния град.  След  обяд – тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.
 
9 ДЕН – 11.10.2018  КОЛКА КАНЬОН: Закуска. Екскурзията до Колка каньон – „Каньонът  на  кондорите” – тръгва се рано сутринта — около 06.30 часа. Пристигане в Каньона около  08.00 ч.  При  възможност – наблюдаване  полета   на  кондорите. Продължаваме към недрата на „същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най-високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя  имате  шанс  да  срещнете   представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера.  По пътя се срещате с останалата  част от групата. Настаняване и нощувка в Пуно. 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• самолетни билети за всички международни полети: София-Мадрид-Лима и Лима-Мадрид- София;
• самолетни билети за вътрешния полет Куско-Лима;
• летищни такси за международните полети – 1 066 лв/ 545 евро (23.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
• летищни такси за вътрешния полет Куско-Лима;
• трансфери летище-хотел-летище;
• 16 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;
• 1 нощувка на летището в Мадрид;
• полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (6-ти ден);
• пътуване с лодка до Балестовите острови (6-ти ден);
• двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (6-ти ден);
• пътуване с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа и разглеждане на Острова на Слънцето (10-ти ден);
• разходка с лодка по езерото Титикака (12-ти ден),
• пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (15-ти ден);
• билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (15-ти ден);
• входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
• наземен танспорт с туристически автобус и влак;
• екскурзоводско обслужване, водач от фирмата и местен екскурзовод (с превод на  български език);
• такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 140 лв;

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

• персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска – 25 соле (около  10 щ. долара) – в местна  валута, плаща се на място (6-ти ден); 
• такса за обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв;
• медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро – 45 лв. (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 90 лв;
• допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
• екскурзия  до  Колка  каньон (8-ми ден) – 135 щ. долара (от  4-6 човека) (заплаща се в офис на  Марбро Турс) –   90 щ. долара (от  7-12 човека)
• вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ. долара) - плаща се на място (13-ти  ден);
• посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско – 40 щ. долара (13-ти ден);
• посещение на горещ минерален извор - около 10 нуево соле (около 4 щ. долара) - плаща се на място (15-ти ден);  

Информация за хотелите (или подобни):
Лима: QP Hotels Lima 3* (https://www.qphotels.com/hotel/lima)
Паракас: Hotel Gran Palma 3* (http://www.hotelgranpalma.com/paracas/fotos.html)
Наска: Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis 3* (http://nascaoasis.com/)
Арекипа: Hotel Melfo 3* (http://www.hotelesmelfo.com)
Чивай: Hotel Tradicion Colca 3* (http://www.tradicioncolca.com/)
Пуно: Hotel Balsa Inn 3* (http://www.hotelbalsainn.com/)
Куско: Hotel Los Apus 3* (http://www.losapushotel.com)
Олантайтамбо: Hotel Tunupa Lodge 3* (http://tunupa-lodge.com/en/)
Лима: Gran Bolivar Hotel 3* (http://www.perunorte.com/granbolivar/)

Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офис на Марбро Турс.
5. Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за  на хотелите в Европа. 
6.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ. долара.
7. Цените 7 640 лв /  7 740 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 900 лв.
8. Марбро Турс си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 200 лв.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 640 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ. 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 740 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО-МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

Необходими документи:

• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
• 1 снимка (3/3 см.на бял или светъл фон) - за виза за Боливия; 
• Банкова сметка - извлечение;  (издадено на английски език, или преведено на английски от оторизиран преводач.)
• За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им  да  пътува  в  чужбина.

 • Хотели по програмата, ЛИМА, ПЕРУ

  Хотели по програмата
  ЛИМА, ПЕРУ


  ...

  Виж още
  цени от

  7640.00 лв


  Резервирай


  Лима: QP Hotels Lima 3* (https://www.qphotels.com/hotel/lima)
  Паракас: Hotel Gran Palma 3* (http://www.hotelgranpalma.com/paracas/fotos.html)
  Наска: Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis 3* (http://nascaoasis.com/)
  Арекипа: Hotel Melfo 3* (http://www.hotelesmelfo.com)
  Чивай: Hotel Tradicion Colca 3* (http://www.tradicioncolca.com/)
  Пуно: Hotel Balsa Inn 3* (http://www.hotelbalsainn.com/)
  Куско: Hotel Los Apus 3* (http://www.losapushotel.com)
  Олантайтамбо: Hotel Tunupa Lodge 3* (http://tunupa-lodge.com/en/)
  Лима: Gran Bolivar Hotel 3* (http://www.perunorte.com/granbolivar/)

Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата. 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Перу и Боливия - Великите цивилизации

Дати на заминаване Човек в двойна стая Единична стая
03.10.2018 7 740 лв 8 640 лв
07.11.2018 7 640 лв 8 540 лв

*ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 640 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ. 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 740 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО-МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• самолетни билети за всички международни полети: София-Мадрид-Лима и Лима-Мадрид- София;
• самолетни билети за вътрешния полет Куско-Лима;
• летищни такси за международните полети – 1 066 лв /  545 евро (23.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
• летищни такси за вътрешния полет Куско-Лима;
• трансфери летище-хотел-летище;
• 16 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;
• 1 нощувка на летището в Мадрид;
• полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (6-ти ден);
• пътуване с лодка до Балестовите острови (6-ти ден);
• двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (6-ти ден);
• пътуване с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа и разглеждане на Острова на Слънцето (10-ти ден);
• разходка с лодка по езерото Титикака (12-ти ден),
• пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (15-ти ден);
• билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (15-ти ден);
• входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
• наземен танспорт с туристически автобус и влак;
• екскурзоводско обслужване, водач от фирмата и местен екскурзовод (с превод на  български език);
• такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 140 лв;

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

• персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска – 25 соле (около  10 щ. долара) – в местна  валута, плаща се на място (6-ти ден); 
• такса за обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв;
• медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро – 45 лв. (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 90 лв;
• допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
• екскурзия  до  Колка  каньон (8-ми ден) – 135 щ. долара (от  4-6 човека) (заплаща се в офис на  Марбро Турс) –   90 щ. долара (от  7-12 човека)
• вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ. долара) - плаща се на място (13-ти  ден);
• посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско – 40 щ. долара (13-ти ден);
• посещение на горещ минерален извор - около 10 нуево соле (около 4 щ. долара) - плаща се на място (15-ти ден);  

Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офис на Марбро Турс.
5. Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за  на хотелите в Европа. 
6.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ. долара.
7. Цените 7 640 лв /  7 740 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 900 лв.
8. Марбро Турс си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 200 лв.

Необходими документи:

• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
• 1 снимка (3/3 см.на бял или светъл фон) - за виза за Боливия; 
• Банкова сметка - извлечение;  (издадено на английски език, или преведено на английски от оторизиран преводач.)
• За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им  да  пътува  в  чужбина.

С изпращането на искането за резервация приемаме, че ни давате съгласие да обработваме Вашите лични данни с цел извършването на резервация и предоставяне на исканата от Вас туристическа услуга.