Намибия

„Земя на контраст и драматична красота - излъчваща вечна привлекателност. Вдъхващи страхопочитание пейзажи, съчетани с неопитомена дива природа - вашата бутикова дестинация в списъка ви за пътуване.“
В югозападна Африка се намира земя на завладяващо очарование. Земя за тези, които се покланят на светилището на Африка в най-блестящия му, но и в най-нетрадиционния му вид. Това е Намибия.
Описвана от бушмените като „Душата на света“, Намибия е груба, естествена, eмоционална и освобождаваща. Въпреки че природните сили са били свирепи и непримирими, те са били и щедри. В този котел от топлина и безмилостна сила Бог е създал пейзажи, които могат да се сравнят по красота само с най-изящните диаманти, открити тук. Представете си огромни платна, необуздани от ограниченията на човека, пръскащи цветни откъсвания на монументалните, звездообразни дюни на пустинята Намиб и сюрреалистичния Deadvlei в стил Салвадор Дали, с неговите бели глинени тигани, червени дюни и синьо небе. Вдъхващите страхопочитание планински вериги на някои от последните истински диви райони в Дамараленд и запуснатата, брулена от вятъра скелетна брегова линия. Както цяла Африка, Намибия има изобилие от диви животни в националните си паркове, както и големи участъци земя, които са неоградени и неограничени за преминаване на дивата природа. Голяма част от тази земя е предоставена на местните общности, както и на много частни фермери, които са обединени в местни природни резервати. Намибия също има най-богатата сукулентна флора в света, приютяваща около една трета от приблизително 10 000 сукулентни вида. Тя е смесица от гледки, звуци, аромати, вкусове и емоции в изобилие, които просто чакат да бъдат изпитани.

Приключение в Намибия
Приключение в Намибия

Калахари-Намиб-Свакопмунд-Етоша

  • 20.05.2025
  • Самолет
  • Закуска и вечеря
  • Екскурзия

от 8 479 лв

на човек в двойна стая за 12 дни