Нова година на остров Занзибар

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Танзания
Продължителност:
10 дни
Изхранване:
Ол инклузив, закуска и вечеря

Новогодишната програма, съчетава удобен полет, избрани висок клас хотели с пълно обслужване, за да не мислите за нищо друго в празничните дни и включва новогодишна вечеря.

Датa на заминаване
29.12.2022
от 3 395 лв
Налични места
ДЕН 1
29.12.2022 
София – Доха – Занзибар

Отпътуване от София за Занзибар с полет на авиокомпания Qatar Airways по маршрут София – Доха – Занзибар.

ДЕН 2
30.12.2022
Занзибар

Кацане в Занзибар в 08:10 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до хотела. Настаняване след 13:00ч. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 3
31.12.2022
Занзибар

Свободно време за плаж и почивка или:
 Обиколка на Стоун Таун и екскурзия до Затворническия остров - 60 евро (117 лева). Една прекрасна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предишния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците. 

Затворническия остров (3 часа). Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е построен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 в. 
*Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. 

Връщане в хотела. Новогодишна галавечеря! ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Нощувка.

ДЕН 4
01.01.2023
Занзибар

Свободно време за плаж и почивка или: полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“  – около 3 часа (35 евро / 68 лева)
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени. 
*Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.

Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 5
02.01.2023 Занзибар

Свободно време за плаж и почивка или: полудневен тур „Шнорхелинг на остров Мнемба“ (около 5 часа, срещу допълнително заплащане 50 евро / 98 лева) На 3 км. североизточно от Унгуджа ( Занзибар) е разположен частният остров Мнемба, който е 500 м. в диаметър и е обграден от коралов риф, обявен за морски резерват. Единствените посетители на острова са гостите на частния комплекса, които заплащат на нощувка между 1100-1660 USD на човек. Тези, които не са гости на комплекса могат да се доближат на разстояние до 200 м. от брега. Според жълти източници - собственик на острова е самият Бил Гейтс. На острова гнездят ( от февруари до септември) застрашените зелени костенурки, под защита и наблюдение от 1996 г. Освен костенурки може да видите гърбати китове (от юли до септември), китова акула (най-голямата риба на света, достига до 15 м, изхранва се с планктон), три вида делфини, над 600 вида коралови риби.
 *Екипировката следва да е като за плаж.

Свободно време. Нощувка.

ДЕН 6
03.01.2023 Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или: целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч., ориентировъчно от 08:00 до 16:00 ч., срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 70 евро / 137 лева). Целодневният тур се провежда в южната част на острова. 
Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale - Синя лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. 

*Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви калъфи за фото апарати и телефони. 

Връщане в хотела късния следобед около 16:00 ч.
Вечеря. Нощувка.  

ДЕН 7
04.01.2023
Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Възможност за полудневна разходка до парка Джозани (Jozani) и плажа Paje (около 4 ч., ориентировъчно от 09:00 до 14:00 ч., срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 45 евро / 88 лева). Намиращ се на около 35 км югозападно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.

Нощувка. 

ДЕН 8
05.01.2023
Занзибар

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря.
Нощувка. 

ДЕН 9
06.01.2023
Занзибар – Доха – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване към летището за полет до София в 23:15 ч. 

ДЕН 10
07.01.2023
Доха – София

Излитане от Доха за София в  08:10 часа. Кацане на летище София в 12:35 часа с незебравими спомени от невероятното приключение, впечатлени от уникалната природа и натуралната красота на това кътче от рая.

Програмата в WORD формат можете да изтеглите оттук.
African Sun Sand Beach Resort
African Sun Sand Beach Resort

плаж Bwejuu, Занзибар

Близо до плажа Ресторант All Inclusive Басейн Безплатен Wi Fi
от 3 395 лв

на човек в двойна стая

My Blue Hotel Zanzibar
My Blue Hotel Zanzibar

в северния край на острова

Близо до плажа Ресторант Нощен бар All Inclusive Басейн Безплатен Wi Fi
от 4 092 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Ocean Paradise Resort & SPA
Ocean Paradise Resort & SPA

на североизточния бряг на острова

Близо до плажа Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi
от 4 494 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Breezes Beach Club
Breezes Beach Club

югоизточния бряг на острова

Близо до плажа Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi
от 5 359 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Sultan Sands Island Resort
Sultan Sands Island Resort

Кивенга

Близо до плажа Ресторант СПА Изглед към море
от 5 712 лв

на човек в стая Pwani

Сайт
Melia Zanzibar
Melia Zanzibar

Кивенга

Близо до плажа Ресторант All Inclusive Басейн Изглед към море
от 6 576 лв

на човек в двойна стая

Сайт
RIU Palace Zanzibar
RIU Palace Zanzibar

плаж Nungwi

Близо до плажа Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi
от 6 979 лв

на човек в Courtyard Junior Suite

Сайт
Посещение на плантация за подправки
Посещение на плантация за подправки
Възрастен: 68 лв / Дете: 68 лв

Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени.

*Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Продължителност: около 3 часа; цената е ориентировъчна при група от 10 човека.

Шнорхелинг на остров Мнемба
Шнорхелинг на остров Мнемба
Възрастен: 98 лв / Дете: 98 лв
**Цената е ориентировъчна, при 10 записани човека.

На 3 км. североизточно от Унгуджа (Занзибар) е разположен частният остров Мнемба, който е 500 м. в диаметър и е обграден от коралов риф, обявен за морски резерват. Единствените посетители на острова са гостите на частния комплекса, които заплащат на нощувка между 1100-1660 USD на човек. Тези, които не са гости на комплекса могат да се доближат на разстояние до 200 м. от брега. Според жълти източници - собственик на острова е самият Бил Гейтс. На острова гнездят (от февруари до септември) застрашените зелени костенурки, под защита и наблюдение от 1996г. Освен костенурки може да видите гърбати китове (от юли до септември), китова акула (най-голямата риба на света, достига до 15 м, изхранва се с планктон), три вида делфини, над 600 вида коралови риби.

*Екипировката следва да е като за плаж. Продължителност - 5 часа. 

Екскурзия до гората Йозани
Екскурзия до гората Йозани
Възрастен: 88 лв / Дете: 88 лв

Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. 

*Моля не пипайте и не хранете животните. Цената е про минимум 10 туриста. Продължителност: около 3 часа

Обиколка на Стоун Таун и екскурзия до Затворническия остров
Обиколка на Стоун Таун и екскурзия до Затворническия остров
Възрастен: 98 лв / Дете: 98 лв

Една прекрасна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предишния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците.
Затворническия остров (3 часа). Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е построен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.

Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.

*Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.  

Синьо сафари
Синьо сафари
Възрастен: 137 лв / Дете: 137 лв

Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване с трансфер до селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имате възможност да се гмуркате, да плувате в кристалните води на океана, ако имате късмет ще видите и делфини, ще правите слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и да се любувате на кораловите рифове с оборудване, което може да получите на място (безплатно). По време на прилива, ще отидете до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.
Продължителност: 6 часа.

Пакетни цени за 7 нощувки

Хотели Тип настаняване Възрастен в двойна стая Единична стая Допълнително легло Дете(2-11.99 г.) на допълнително легло
African Sun Sand 4* Стандартна стая, ол инклузив 3 395 лв. 3 998 лв. 3 034 лв. 2 191 лв.
My Blue Hotel 4* Стандартна стая, ол инклузив 4 092 лв. 4 963 лв 3 731 лв. 3 162 лв.
Ocean Paradise 4* Стандартна стая, закуска и вечеря 4 494 лв. 5 838 лв. 4 268 лв. 3 374 лв.
Breezes 5* Стандартна стая, закуска и вечеря 5 359 лв. 8 479 лв. 4 726 лв. 3 746 лв.
RIU Palace 5* Courtyard Junior Suite, ол инклузив 6 979 лв. 9 828 лв. 5 558 лв. 2 230 лв.
Sultan Sands 4* Pwani Room, закуска и вечеря 5 712 лв. 6 275 лв. 5 390 лв. 3 746 лв.
Melia Zanzibar 5* Garden Room, ол инклузив 6 576 лв. 8 585 лв. n/a 4 230 лв.
Включена новогодишна вечеря в избрания хотел.


Необходими документи и условия на записване:
 • Депозит в размер на 500 евро на човек – до 3 дни след потвърждение на резервацията;
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Доплащане до 40 дни преди отпътуването.

Полезна информация:
 • Задължителният бакшиш ще бъдат събрани първия ден от пътуването и ще се раздават на местните екскурзоводи и шофьори от представителя на ТО, за да нямате ангажименти.
 • За визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Пакетната цена е обвързана с набиране на минимален брой участници 16.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни преди отпътуване.
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.75 BGN.

Нова година на остров Занзибар

Танзания

Занзибар е една от перлите на Индийския океан или известен още като островът на подправките, заради производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер.Това непокътнато късче земя, очарова всеки с красивите си плажове, разнообразието от вкусни тропически плодове, ароматни подправки и гостоприемни хора. Порадвайте се на делфините, плуващи в естествената си среда, плавайте с традиционна лодка “доу” до закътани необитаеми острови и се насладете на вкуса на прясно откъснатите кокосови орехи. Посетете плантация за подправки и тропически плодове, отправете се на екскурзия до Острова на затворниците, където можете да видите огромните костенурки, с дължина до 2 метра!

За Танзания
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Самолетни билети с включени летищни такси на АК “Qatar Airways” с включен регистриран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж на човек
 • Двупосочни трансфери летище – хотел – летище
 • 7 нощувки в хотел по избор  на остров Занзибар
 • Новогодишна вечеря в хотела
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек с COVID покритие
 • Посрещане на място от представител на фирмата партньор в Занзибар
 • Представители на туроператора при минимум 16 пътуващи

 • Виза за Танзания – 50$ (издава се предварително от България или на място след пристигане)
 • PCR тестове ако са необходими
 • Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) – 50 EUR или 55 USD на човек за цялата програма
 • Допълнителни екскурзии на остров Занзибар
 • Лични разходи на място

Подобни оферти

Танзания и остров Занзибар
Танзания и остров Занзибар

Килиманджаро–Нгоронгоро–Занзибар

 • 15.01.2023 - 15.02.2023
 • Самолет
 • Ол инклузив, закуска и вечеря
 • Обиколна

от 5 789 лв

за 9 дни