Да празнуваме Холи в Индия

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Делхи–Джайпур–Агра–Дубай
Продължителност:
10 дни
Изхранване:
Полупансион

Специално планирана дата съвпадаща с най-пищния индийски фестивал - Холи - празник на цветовете, новото начало и победата на доброто над злото. Обогатената комбо програма започва със Златния триъгълник - Делхи, Джайпур и Агра и завършва със сити тур на Дубай - потъналият в лукс и вечен разкош рай на Ориента!

Датa на заминаване
04.03.2023
от 2 826 лв
Налични места
ДЕН 1

СОФИЯ–ДУБАЙ–ДЕЛХИ
Среща на летище София. Полет за Делхи през Дубай в 14.45 ч. с  flydubai. Кацане на летище Дубай в 21.45 ч. Полет за Делхи в 04.05 ч.

ДЕН 2

ДЕЛХИ
Кацане в Делхи в 08.50 часа. Посрещане от фирмата-партньор, трансфер до хотела, по възможност настаняване преди 14.00 ч. Следобед разглеждане на старата част на Делхи — комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат — мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) — масивен форт, построен от Шах Джахан през 1648 г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък мугхалски император Хумаюн — изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с  Джанма Масджит — една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Шах Джахан и най-големия архитектурен проект на мугхалската империята. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3

ДЕЛХИ
Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на мугхалите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар — най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени фрази от Корана. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Следва посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия, посветен на осмия сикхски гуру Хар Кришан. В храма се намира езерото Саровар, чиято вода се смята за свещена и е позната под името „амрита“. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия”, построена в чест на 80,000 хиляди войници, загинали в Първата световна война. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 4

ДЕЛХИ–АГРА
Закуска. Отпътуване за Агра (200 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Посещение на Крепостта Агра, позната като Червената крепост, обявена за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, защото по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са се случили именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „пиетрадура“. Свободно време. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 5

АГРА
Закуска.
Нека отпразнуваме заедно фестивала „Холи“ — с много музика и цветове! Холи е популярен хинду фестивал, известен още като Фестивал на пролетта, Фестивал на цветовете или Фестивал на любовта. Той символизира вечната и божествена любов на Радха и Кришна и се празнува с много радост и ентусиазъм във всички части на Индия.

Връщане в хотела. В късния следобяд посещение на Тадж Махал по залез — легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на могулската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 6

АГРА–ДЖАЙПУР
Закуска.
Отпътуване за Джайпур (260 км, около 5-6 часа). Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 7

ДЖАЙПУР
Закуска.
Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната крепост — форт Амбър, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е Дворецът на ветровете, построен от махараджа Sawai Pratap Singh през 1799 г, с уникална пирамидална форма. Увенчан е с 953 малки прозореца, украсени с малки решетки. Малките прозорци са се използвали от жените за надблюдение на шествията и различните занимания, които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace — красивият дворец е бил построен от махараджа Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Ще разгледаме Jantar Mantar — най-голямата каменна обсерватория в света. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 8

ДЖАЙПУР–ДЕЛХИ
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи (270 км, около 5-6 часа). Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9

ДЕЛХИ–ДУБАЙ
Ранна закуска и трансфер до летище. Полет за Дубай в 09.50 ч.Кацане в Дубай в 12.30 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай, докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града, наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси — абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите — Шейх Заид Роуд — ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен под формата на корабно платно навътре в морето. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната "стъклена кутийка" пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.
Нощувка.

ДЕН 10  

ДУБАЙ–СОФИЯ
Ранна закуска.
Трансфер до летище. Полет за София в 09.55 ч. Кацане на летище София в 13.45 ч.

Програмата във формат MS Word можете да изтеглите оттук.
Golden Tulip Suites Gurgaon
Golden Tulip Suites Gurgaon

Делхи - район Гургаон

Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi
от 2 826 лв

Сайт
Ramada By Wyndham Jaipur
Ramada By Wyndham Jaipur

Джайпур

Ресторант Басейн Безплатен Wi Fi Спирка градски тр-т
от 2 826 лв

Сайт
Crystal Sarovar Premiere
Crystal Sarovar Premiere

Агра - в района на Тадж Махал

Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi
от 2 826 лв

Сайт
Екскурзия до древната столица Амбър
Екскурзия до древната столица Амбър
Включен в цената.

Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, ако не изкачването става с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсулмански маниер на декорация и украсяване.
Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите.

Обиколен тур на Новия град Делхи
Обиколен тур на Новия град Делхи
Включен в цената.

Разходката из имперския Делхи включв посещение на Кутаб Минарнай-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата наИндия” построена в чест на 80,000 хиляди войници загинали в Първата световна война.

Обиколен тур на Стария град Делхи
Обиколен тур на Стария град Делхи
Включен в цената.

Стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина погледнато от града и на 18 метра височина погледнато от реката. В крепостта се намират още Перлената Джамия – Moti Masjid и Diwan-I-am – голяма зала в която са се изслушвали проблемите на хората. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големият архитектурен проект на империята Mughal. Ще завършим с разглеждане на старата част на Делхи с един от най-старите и натоварени пазари построен през 17 век.

Посещение на Тадж Махал
Посещение на Тадж Махал
Включен в цената.

Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор и блестящото отражение във водите на канала е наистина спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.

Посещение на Крепостта Агра
Посещение на Крепостта Агра
Включен в цената.

Крепостта Агра също позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Това е най-дългата крепост в Индия която е обградена от 70 метрова висока стена. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал.

Пакетни цени

Хотели (или подобни) Изхранване Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло Дете (2-11.99 г.)
Golden Tulip Suites 5* Делхи
Ramada 5* Джайпур
Crystal Sarovar Premiere 5* Агра
закуска и вечеря 2 826 лв 3 569 лв 2 709 лв 2 513 лв
Забележка: Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.

Условия за записване:
 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването
 • Депозит при записване в размер на 600 лева
 • Втори депозит в размер на 600 лева до 60 дни преди заминаване
 • Доплащане до 30 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

Срокове за анулации:
 • До 60 дни преди заминаване — без неустойка
 • От 60 ден до 30 ден от датата на заминаване — в размер на 1200 лева
 • От 30 ден до датата на заминаване — пълния размер на пътуването
 • Смяна на име до 10 дни — без неустойка

Анулации без неустойка и връщане на суми:
 • При анулация на пътуването от страна на Туроператора, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията
 • При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователната компания
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването

Необходими документи за издаване на индийска виза:
Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на Марбро Турс.
 • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата
 • От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза. Повече информация на адрес: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html и в офисите на Марбро Турс

Да празнуваме Холи в Индия

Индия

Златният триъгълник е най-популярният туристически маршрут в Индия. Създадена с акцент върху кралското и културно наследство, тази програма ще разкрие всички тайни на мистичната и завладяваща страна. Делхи, Джайпур и Агра са три града, които ще завладеят вашето въображение и ще ви отведат в очарователния, колоритен и страстен свят на махараджите и древната империя на мугълите. Тук ще откриете примери от най-добрите архитектурни шедьоври в света, от Квабата Минар в Делхи до Амбър Форт в Джайпур и разбира се Тадж Махал в Агра. Насладете се на историята на масивните крепости и богатството и великолепието на палатите в Раджастан, суматохата и пъстротата на базарите, както и на наследството на изпълнения с контрасти регион.

За Индия
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Двупосочен самолетен билет София–Дубай–Делхи–Дубай–София
 • Летищни такси
 • Традиционно посрещане на летището в Делхи
 • 7 нощувки със закуски и вечери в Индия
 • 1 нощувка със закуска в 3* хотел в Дубай
 • Трансфери летище–хотел–летище
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
 • Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • Празнуване на фестивала Холи
 • Панорамна обиколка на Дубай
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро
 • Водач по време на пътуването

 • Индийска туристическа виза — USD 90
 • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Бакшиш (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор — USD 10 на човек на град)

Подобни оферти

Индия – Златният триъгълник
Индия – Златният триъгълник

Делхи – Агра – Джайпур

 • 10.02.2023
 • Самолет
 • Полупансион
 • Обиколна

от 2 337 лв

за 9 дни