Екскурзия до Китай

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Пекин-Лоян-Сиян-Шанхай
Продължителност:
10 дни
Изхранване:
Нощувка със закуска

Завинаги свързана със своята древна цивилизация, уникални културни и природни съкровища, Небесната империя заслужено си е извоювала репутацията на една от най-посещаваните туристически дестинации на планетата.

Датa на заминаване
29.10.2024
от 4 150 лв
На заявка
ДЕН 1

София-Истанбул
Среща на летище София за полет с Turkish Airlines до Пекин през Истанбул в 21:35 ч.

ДЕН 2

Истанбул-Пекин (вечеря)
Полет от Истанбул в 00.55 ч. и пристигане в Пекин около 16.10 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант, след което трансфер и настаняване в хотел Metropark Lido 4* или подобен.
Нощувка.

ДЕН 3

Пекин (закуска и вечеря)
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) — едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символ на Китай и мъдростта на китайския народ. В близост до Стената — възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park и посещение на Грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» (включен в пакетната цена ) — зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци.
Вечеря в местен ресторант.
Нощувка.

ДЕН 4

Пекин-Лоян (закуска и вечеря)
Закуска.
Туристическа обиколка на Пекин — град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света — Тянан Мън (Площад на небесното спокойствие). Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чан са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец — един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Hiliday Inn Express 4* или подобен.
Нощувка.

ДЕН 5

Лоян-Сиян (закуска и вечеря)
Закуска.
Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център за бойни изкуства, с включено посещение на школата по Чан-будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Манастирът е построен с императорски указ в края на V век и е разположен в свещената за даосите планина Суншан, близо до град Дънфън, недалече от древната китайска столица Лоян в провинция Хънан. Едно от най-важните занимания на послушниците в манастира е практикуването на медитация, наричана от тях „съзерцаване в стената“, като метод за духовно и цялостно развитие и постигане на просветление. Да Мо намира, че поради дългото стоене в една и съща поза при всекидневните песнопения и молитви, монасите са с твърде слабо тяло и затова създава редица двигателни упражнения, за да ги укрепи физически. Тези упражнения дават началото на шаолинския стил бони изсуства. Следва посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс — пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО), известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Novotel Xian 4* или подобен.
Нощувка.

ДЕН 6

Сиян (закуска и вечеря)          
Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света — гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град и мюсюлманския квартал. Вечеря в местен ресторант.
Нощувка.

ДЕН 7

Сиян-Шанхай (закуска и вечеря)
Закуска.
Разглеждане на централната част на града, площада, добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска — хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай. Пристигане в Шанхай и разходка по булевард Nanjing Road, започващ от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължаващ в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, подобно на Пето авеню в Ню Йорк и Шан-з-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) — известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място, за да се насладите на вечерната гледката на града. Вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Park Inn by Radisson 4*  или подобен.
Нощувка.

ДЕН 8

Шанхай (закуска и вечеря)
Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай — финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайския Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете бели нефритени статуи на Буда. Следват Градините Yuyuan с много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения. Посещение на Фабрика за перли — запознаване и получаване на знания за суровите перли. Посещение на Телевизионната кула с включен билет за наблюдателната площадка на 263 метра. Кулата е висока 468 метра е символ на Шанхай.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (60 евро/117 лева). Заявява се и се заплаща предварително от България.
Вечеря в местен ресторант.
Нощувка.

ДЕН 9

Шанхай-Джуджияоуджияо-Истанбул (закуска и вечеря)
Закуска. Посещение на Джуджияоуджияо, наричан също Венеция на Изтока, заради многото канали, разделящи града. Разположен в покрайнините на Шанхай, Джуджияоуджияо е очарователен град с много старинни и живописни сгради, ситуирани от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ благодарение на производството си на платове и ориз. Все още могат да се видят стари сгради — складове за ориз, които ни връщат назад във времето.
Вечеря в местен ресторант, след което трансфер до летището за полет в 23:05 ч. с Turkish Airlines за София през Истанбул.

ДЕН 10

Шанхай-Истанбул-София
Кацане в Истанбул в 06:15 ч. и полет за София в 08:45 ч. Пристигане в София в 09:00 ч.

Предварителна информация за програмата можете да изтеглите оттук.
 
Xian Hotel
Xian Hotel

Сиян

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик
Shanghai Hotel
Shanghai Hotel

Шанхай

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик
Luo Yang Hotel
Luo Yang Hotel

Лоян

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик
Beijing Hotel
Beijing Hotel

Пекин

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик

Пакетни цени

Човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен
на допълнително легло
€ 2 122 / 4 150 лв. € 2 465 / 4 821 лв. € 2 000 / 3 912 лв.

Условия и забележки:
 • Офертата важи при минимум 16 туристи
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 • Срок за уведомление за несъбран минимум: 30 дни преди заминаване
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други от същата категория, но идентични по качество
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • Снимка паспортен формат във високо качество
 • Попълнена апликация с лични данни и професия
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142 лв).

Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • при наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа
 • между 69-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
 • при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията

В случай, че потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети, но не по-късно от един месец преди датата на заминаване, като се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Полетно разписание:
TK1030 29 Октомври  София 2135 Истанбул 0005*
TK  88 30 Октомври   Истанбул 0205 Пекин 1610
TK  27 06 Ноември  Шанхай 2305 Истанбул 0615*
TK1027 07 Ноември   Истанбул 0845 София 0900

Информация относно здравните изисквания: няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Китай

Завинаги свързана със своята древна цивилизация, уникални културни и природни съкровища, Небесната империя заслужено си е извоювала репутацията на една от най-посещаваните туристически дестинации на планетата. С писмена история от 4000 години, гордееща се с богато културно-историческо наследство и реликви, китайската е една от четирите най-стари цивилизации на света. Тук са изобретени компаса, хартията, барута и печата.

За Китай
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Самолетен билет с Turkish Airlines София-Истанбул-Пекин; Шанхай-Истанбул-София с включени летищни такси
 • 7 нощувки със закуски в хотели 4*: 2 нощувки в Пекин (Metropark Lido Hotel или подобен), 1 нощувка в Лоян (Holiday Inn Express Hotel или подобен), 2 нощувки в Сиян (Novotel Xian Hotel или подобен), 2 нощувки в Шанхай (Park Inn by Radisson Shanghai или подобен)
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира
 • Трансфер Пекин-Лоян с влак стрела
 • Трансфер Лоян-Сиян  с влак стрела
 • Трансфер Сиян-Шанхай с влак стрела
 • Включено посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» в Пекин
 • Включен билет за наблюдателната площадка на Телевизионната кула в Шанхай
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 • Водач, който ще придружава групата през цялото време и ще превежда беседите на български език

 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите: 50 евро/98 лв., заплащат се предварително в България
 • Разходка с корабче по река Хуан Пу в Шанхай: 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната: 80 USD на човек (около 142лв.)
 • По желание: застраховка “Отмяна на пътуването”—около 3% от пакетната цена

Подобни оферти

Екскурзия до Китай
изчерпани места
Екскурзия до Китай

Пекин-Лоян-Сиян-Шанхай

 • 21.04.2024 - 21.05.2024
 • Самолет
 • Нощувка със закуска
 • Обиколна

от 4 103 лв

човек в двойна стая за 10 дни

Драконите на Изтока
Есен 2024
Драконите на Изтока

Пекин-Сиян-Лоян-Шанхай-Хонг Конг-Макао-Лантау

 • 10.11.2024
 • Самолет
 • Закуска и вечеря
 • Обиколна

от 5 844 лв

човек в двойна стая за 13 дни