Япония и Южна Корея

Вид транспорт:
Самолет, круизен кораб
Маршрут:
Токио-Каназава-Пусан-Кочи-Осака
Продължителност:
15 дни
Изхранване:
Пълен пансион

За какво се сещате, когато стане дума за Япония? Шогун, гейши, саке, самураи и японски вишни, нали? Приготвили сме ви още от Япония и Южна Корея през есента. Сезонът на кленовите листа!

Датa на заминаване
30.09.2024
от 6 836 лв
Налични места
ДЕН 1  

30.09.2024    
СОФИЯ-ИСТАНБУЛ-ТОКИО
Излитане от летище София, Терминал 2 с полет на Турски авиолинии в 09.25 часа. Кацане на летище Истанбул в 10.55 часа. Излитане от Истанбул в 15.50 ч.  

ДЕН 2    

01.10.2024  
ТОКИО, ЯПОНИЯ
Кацане на летище Нарита, Токио в 08.55ч. Посрещане и трансфер до хотела. По възможност настаняване преди 14.00 ч. След кратка почивка разходка и свободно време в Ginza, eдин от най-добрите търговски райони в града с множество луксозни бутици.
Нощувка.
 

ДЕН 3    

02.10.2024  
ТОКИО, ЯПОНИЯ
Закуска.  Панорамна обиколка на Токио.  Ще започнем с Meiji Jingu – шинтоистко светилище в Япония, разположено на 70 хектара, в средата на мегаполиса Токио. Тук ще забравите за суматоха на оживения град и ще се потопите в традиционния японски пейзаж, заобиколени от зеленина. Ще продължим към сградата на столичната община (Tokyo City Hall), разположена в район Shinjuku. Това е най-високото кметство в света. Сградата е проектирана от Kenzo Tange и е завършена през декември 1990 г. Дизайнът на сградата е трябвало да наподобява интегрална схема, като същевременно да напомня вид на готическа катедрала. Има двете панорамни площадки за наблюдение на 202 метра височина, гледката от които е прекрасна. Пред нас се открива целият мегаполис, а при ясно време и планината Фуджи. Трансфер до круизния терминал. Настаняване на кораба. Отплаване в 23.59 ч. 
Нощувка.

ДЕН 4  
 

03.10.2024  
В ОТКРИТО МОРЕ
Закуска. Свободно време за отдих и развлечения. Запознаване с кораба. Вечеря.
Нощувка.
 

ДЕН 5    

04.10.2024  
МУРОРАН, ЯПОНИЯ
Закуска. Свободно време за развлечения или екскурзия срещу допълнително заплащане от кораба. Муроран е индустриален, пристанищен град в най-южната част на  Хокайдо – китобойната база на Япония. Муроран притежава осем специфични живописни забележителности, наречени Muroran-Hakke (室蘭八景). Най-известният от тях е Земният нос. Неслучайно, това е любимото място на японците за посрещане на първия изгрев на всяка нова година.
Нощувка. 

ДЕН 6    

05.10.2024  
САКАТА/ЯМАГАТА, ЯПОНИЯ

Закуска. Свободно време за развлечения или екскурзия срещу допълнително заплащане от кораба. Саката е прекрасен пристанищен град в Ямагата, Североизточна Япония. Разположен по крайбрежието на Японско море, той е само на час път от Токио със самолет и е богат на природа, култура и традиции, както и вкусна традиционна кухня. Саката е дом на някогашното най-богатото семейство в Япония, семейство Хонма, което забогатява от търговията с шафран и ориз с Едо (днешен Токио) през 1600 г.
Нощувка. 

ДЕН 7    

06.10.2024  
КАНАЗАВА, ЯПОНИЯ
Закуска. Свободно време за развлечения или екскурзия срещу допълнително заплащане от кораба. Каназава е считан за един от най-красивите градове в Япония. Наричат го още „Малкото Киото”, заради запазените старинни улички, наподобяващи лабиринт, прекрасната природа и романтичната атмосфера на отминалите времена. Тук ни очакват храмове на стотици години, красиви градини и вълшебни горещи извори. Богата на културни традиции, Каназава е призната от ЮНЕСКО за град на традиционната занаятчийска индустрия в Япония. Градината Kenrokuen, Миоруджи (храмът на Нинджа) и Нагамачи Самурайските къщи са част от малкото атрактивни места, задължителни за посещение докато сме тук.
Нощувка.
 
ДЕН 8   

07.10.2024  
В ОТКРИТО МОРЕ
Закуска. Свободно време за отдих и развлечения на кораба. Вечеря.
Нощувка.
 

ДЕН 9    

08.10.2024  
ПУСАН, ЮЖНА КОРЕЯ
Закуска. Свободно време за развлечения или екскурзия срещу допълнително заплащане от кораба.Пусан – вторият по големина в страната, след столицата Сеул. Пусан е сред важните пристанищни градове на Корейския пролив – плажове, храмове и хайтек. Тук функционира най-големият рибен пазар, както и най-големият плаж и най-дългата река в Корея. Забележителности като храмовете Пеомоса, открояващ се като най-хубавия храм в Корея, Хедонг Йонгунса и културното селище Гамчеон, известно с цветните си сгради, показват ясно с какво наследство се гордее града.
Нощувка. 

ДЕН 10    

09.10.2024  
ЯЦУШИРО (КУМАМОТО), ЯПОНИЯ
Закуска. Свободно време за развлечения или екскурзия срещу допълнително заплащане от кораба.Красивият град Кумамото е столица на голямата префектура Кумамото, която от своя страна е част от остров Кюшу, един от четирите големи японски острова. Подобно на много от градовете в Япония, Кумамото е известен с това, че има зашеметяващ замък и се намира в близост до величествения връх Асо, който е все още активен вулкан, поради коeто градът е известен и под името Хи Но Куни, което на японски означава Огнената страна. Освен замъка и планината, Кумамото е и място, където посетителите могат да разгледат редица интересни музеи, галерии и магазини, а също така могат да се отдадат на спокойна следобедна разходка в красивите японски градини които красят града.
Нощувка.
 
ДЕН 11    

10.10.2024  КОЧИ, ЯПОНИЯ
Закуска. Свободно време за развлечения или екскурзия срещу допълнително заплащане от кораба.Префектура Кочи е от южната страна на Шикоку, простирайки се на изток и запад, за да прегърне Тихия океан — пищен природен пейзаж с чистите води на река Шиманто и планини, покрити приблизително 84% от гора. Това е най-дълбоко пазената тайна на Япония. Хората на Кочи са весели и енергични, със спокойно и приятелско отношение, което приветства както новодошлите, така и съседите като скъпи приятели. Те обичат да пият и традицията на културата "Окиаку" да намираш всякакви извинения за празнуване с хората около теб е важна част от местната култура. Освен това, тъй като Кочи е префектура, благословена с достъп до планини, реки и океан, това е истинска съкровищница от вкусна храна. Най-известен е с паламуда, наричан на японски "кацуо", както заради добрия вкус на рибата, така и като най-големия потребител на риба в цяла Япония. От все сърце препоръчваме да опитате местния деликатес "katsuo no tataki" по време на пътуванията си в префектура Кочи.
Нощувка. 

ДЕН 12   

11.10.2024  
ОСАКА, ЯПОНИЯ
Закуска. Свободно време за развлечения или екскурзия срещу допълнително заплащане от кораба.Киото е известен като най-красивия град в Япония. Той е дом на над 2,000 светски и религиозни обекти, включително храмове, светилища и дворци. Някои от тях са включени в световното наследство на ЮНЕСКО и са символ на уникалната японска архитектура и изкуство. Някои от най-известните включват Кинкуаку-джи (Златният павилион), Кийомидзу-дера (Храмът на чистата вода) и Фушими Инари Таиша (Храмът на червените порти). Всяко от тези светилища има своя уникален дизайн и история. Киото е известен и като дом на гейшите. Те са част от културното богатство на града. Посетителите ще могат да видят или срещнат гейши по улиците на Гион – най-известния квартал на Киото. Това е град, който предлага на посетителите удивителна възможност да се потопят в богатата японска култура и да изживеят магията на миналото и съвременността на едно място. Внимание, бъдете дискретни с тях и уважавайте личното им пространство!
Нощувка.
 
ДЕН 13   

12.10.2024   В ОТКРИТО МОРЕ
Закуска. Свободно време за отдих и развлечения на кораба. Вечеря.
Нощувка.
 

ДЕН 14   

13.10.2024  
ТОКИО, ЯПОНИЯ-ИСТАНБУЛ

Освобождаваме кораба рано сутринта и ще имаме още един цял ден в Токио. По желание  екскурзия до планината Фуджи, извисяваща се на 3776 м и  най-висока точка в Япония. Затова и не е учудващо, че вулканът с почти идеална форма, в продължение на векове е почитан като свещен и се е радвал на любовта на художниците и обикновените хора. Ще посетим в подножието на върха парка Ияси-но Сато, разположен на мястото на някогашно фермерско селце на брега на езерото Сайко. Преди 40 години, традиционните къщички със сламени покриви са били възстановени и открити за посещение, като музей под открито небе. Тук можем ще се запознаем с местната култура и традиции, както и да си купим ръчно изработени сувенири. Връщане в Токио и трансфер до летището за полет в 21:55 ч. 

ДЕН 15  

14.10.2024    
ИСТАНБУЛ-СОФИЯ

Кацане в Истанбул в 05.05 часа. Полет за България в 07.20 часа. Кацане на летище София в 08.35 часа с незабравими спомени от Япония и Южна Корея.

Предварителна информация за програмата можете да изтеглите оттук.

 
MSC Bellissima
MSC Bellissima

круизен кораб

Ресторант Нощен бар Басейн СПА Фитнес
Сайт
Ginza Grand Hotel
Ginza Grand Hotel

кв. Гинза

Ресторант Безплатен Wi Fi Спирка градски тр-т
Сайт

Пакетни цени

Настаняване Възрастен в двойна каюта 3-ти/4-ти възрастен в каюта 3-то/4-то дете настанено
с 2-ма възрастни в каюта
Вътрешна каюта Bella € 3495 € 2735 € 2075
Каюта с балкон Bella € 3895 € 2935 € 2165
Можете да закупите предварително пакет напитки и интернет, които да ползвате по време на престоя на круизния кораб.

В цените на MSC са включени:
  • Настаняване в избрания вид каюта с ежедневно почистване
  • Прясно приготвена храна 20 часа в денонощието за закуска, обяд и вечеря - на бюфет или в основен ресторант
  • Пица, бургери и други вкусотии между основните хранения
  • Специализирано детско меню, разработено заедно с Chicco
  • Наливни вода, кафе, чай и мляко в зоната на бюфета
  • Ползването на открит и закрит плувен басейн с плажни кърпи, шезлонги и джакузита (не на всеки кораб е наличен закрит плувен басейн)
  • Театрални постановки - циркови и акробатични представления, оперети и др.
  • Музика на живо в различните барове, нощен клуб с DJ
  • 14-часа на ден детски клубове: 5 различни възрастови групи (продукти на Chicco, LEGO и др.)
  • Фитнес център с оборудване Technogym

Доплащат се:
  • Брегови екскурзии
  • Такса обслужване към персонала (бакшиши)
  • Напитки, освен упоменатите като включени
  • Специализирани ресторанти
  • Ползване на телефон, интернет
  • СПА център, фризьор и маникюр/педикюр, фитнес инструктор
  • Допълнителни атракции като 3D кино, симулатор на F1, боулинг и др. (налични на някои от корабите)
  • Казино, безмитни магазини
  • Медицински и фотографски услуги, пране и гладене

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
  • Депозит при записване в размер на 2000 лева
  • Втори депозит в размер на 3000 лева до 30.06.2024
  • Доплащане до 30 дни преди заминаване
  • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:
  • До 120 дни преди заминаване – без неустойка
  • От 120 ден до 90 ден от датата на заминаване в размер депозита
  • От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКА И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, сумата се възстановява спрямо условията на Застрахователната компания. 

ЗАБЕЛЕЖКИ: 

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване.
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.85 BGN.
Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите.
Възможно е да настъпят промени.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България.
Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна.

Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Япония и Южна Корея.

Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

  • Двупосочен самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София
  • Летищни такси
  • Чекиран багаж до 20 кг
  • Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см
  • Трансфер летище−хотел-пристанище-хотел-летище
  • 1 нощувки със закуска в хотел Ginza Grand hotel 3+* или подобен
  • 11 нощувки на пълен пансион на борда на MSC Bellissima
  • Пристанищни такси
  • Напитки по време на хранене на бюфет (вода, сокове, кафе, чай и мляко)
  • Панорамна обиколка на Токио
  • Представител на туроператора по време на цялото пътуване
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро

  • Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане. (Цените на екскурзиите, предлагани от MSC e възможно да претърпят промяна)
  • Разходи от личен характер
  • Таксата обслужване (бакшиши, HSC: Hotel Service Charge) е със задължително доплащане – 15 евро на ден или 165 евро
  • Алкохолни напитки
  • Безалкохолни напитки извън предлаганите на бюфет
  • Интернет на борда на кораба
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“

Подобни оферти

Дзен-пътуване до Япония
НОВО
Дзен-пътуване до Япония

Токио-Киото-Нара-Осака

  • 20.11.2024
  • Самолет
  • Нощувка и закуска
  • Обиколна

от 8 366 лв

на човек в двойна стая за 10 дни

Есен 2024