Карибски приключения I

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Ривиера Мая – Канкун
Продължителност:
9 дни
Изхранване:
Ол инклузив

Kарибски приключения на Ривиера Мая е организирана "ол инклизив" програма в хотели само 5*, предвиден водач от България, прекрасна възможност за почивка и забавление.

Датa на заминаване
07.11.2023
от 4 009 лв
Налични места
ДЕН 1

София-Франкфурт-Канкун-Ривиера Мая
Излитане от София в 06:50 ч. с полет до Франкфурт с Lufthansa. Каца във Франкфурт в 08:25 ч. Полет за Канкун в 10:10 ч.Пристигане в Канкун в 16:20 ч. и трансфер до избрания от вас хотел на Ривиера Мая. Представете си най-бистрата и тюркоазена вода и към нея прибавете бял пясък. Тук-там поставете палми, сламени чадъри и шезлонги и за финал добавете едни от най-впечатляващите исторически забележителности и археологически открития, датиращи от времето на тайнствените маи… Ето, че това го виждате със собствените си очи. Това е Ривиера Мая! Свободно време за разглеждане и опознаване на курорта.
Нощувка.

ДЕН 2

Ривиера Мая
Свободно време за разглеждане и опознаване на курорта.
Нощувка.

ДЕН 3

Ривиера Мая-Чичен Ица-Сеноте-Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.
Възможност за екскурзия до древния град Чичен Ица с включен обяд (срещу допълнително заплащане от 180 евро / 352 лева на човек) — едно от седемте нови чудеса на света. Това е най-големият и най-впечатляващ град на маите, част от световно наследство от ЮНЕСКО и известно като едно от новите седем чудеса на света. Ще научите интересни подробности за различните видове ритуали и церемонии, които са се извършвали на това място. Ще разгледаме Пирамидата на Кукулкан, Храмът на ягуара и Свещеният кладенец. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и до днес. Ще посетим пирамидата, позната като „Двореца”, или Храма на Кукулкан, Храма на черепите, Храма на ягуара, и легендарната Обсерватория, в която е създаден изключително прецизния календар на маите. Следва посещение на сеноте — варовикови кладенци, които все още са обект на множество изследвания. Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне дъното им. Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от буйна тропическа растителност. Отпътуване обратно към Канкун.
Нощувка.

ДЕН 4

Ривиера Мая-парка Ешкарет-Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж или възможност за eкскурзия до парка Ешкарет (срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек). Ешкарет е най-известният еко-археологически парк в света. В него ще открите археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате със шнорхел под водата подземните пещери и реки. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.
Нощувка.

ДЕН 5

Ривиера Мая-oстров Кантой и Исла де Мухерес-Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.
Днешния ден ви предлагаме да се разходите на север от Канкун до “острова на жените” и остров Кантай (срещу допълнително заплащане от 150 евро / 293 лева на човек). Насладете се на прекрасните плажове на Исла де Мухерес, където може да плажувате или да се разходите из цветните улици на този град. Тук ще посетим и последният девствен остров на Мексиканските Кариби, на който никой не живее — остров Кантой. Заобиколен е от плажове с кристално чиста вода, богата фауна и пищна флора. И двата острова са обявени за защитена природна зона.
Нощувка.

ДЕН 6

Ривиера Мая-Тулум и Коба-Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.
Възможност за екскурзия до Тулум и Коба (срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек). Екскурзията започва с посещение на Коба, където ще имате възможността да се докоснете до очарователната култура на маите. Отпътуване за Тулум — съвкупност от четири зони — археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka'an. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи.
Нощувка.

ДЕН 7

Ривиера Мая-Козумел-Ривиера Мая
Закуска. Свободно време за плаж, разходка и почивка.
По желание екскурзия до остров Козумел и възможност за гмуркане (срещу допълнително заплащане от 120 евро / 235 лева на човек). Kозумел е най-големият Мексикански остров, с буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бял пясък, лагуни. На острова се намира петата по големина подводна пещера, открита през 1990 г. Рифовете, които заобикалят острова, са втората по големина морска еко система в света. Резервати от голямо екологическо значение са „Природният Морски Риф на Козумел“ и природният парк „Чанканаб“, създадени за да защитават живота под вода и привлекли вниманието на изследователи като Жак Кусто. Ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел и да посетите аква парка с впечатляващи атракциони на Плая Мия. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.
Нощувка.

ДЕН 8

Ривиера Мая-Канкун-Франкфурт
Закуска. Свободно време. Трансфер от Ривиера Мая до летище Канкун и полет за Франкфурт в 18:05 ч.

ДЕН 9

Франкфурт-София
Пристигане във Франкфурт в 10:25 ч.
Излитане за София в 14:30 ч. Пристигане в София в 17:40 ч.

Програмата във формат MS Word можете да изтеглите оттук.
Barceló Maya Beach
Barceló Maya Beach

Ривиера Мая

Близо до плажа Ресторант All Inclusive Басейн Само възрастни
от 4 009 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Barceló Maya Caribe
Barceló Maya Caribe

Ривиера Мая

All Inclusive Басейн СПА Безплатен Wi Fi
от 4 205 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Barceló Maya Palace
Barceló Maya Palace

Ривиера Мая

All Inclusive Басейн СПА Безплатен Wi Fi
от 4 596 лв

на човек в двойна стая

Сайт
Екскурзия до парка Ешкарет
Екскурзия до парка Ешкарет
Цена: 150 евро / 293 лева
Ешкарет е най-известният еко-археологически парк в света. В него ще открите археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате със шнорхел под водата подземните пещери и реки. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.

Екскурзия до Тулум и Коба
Екскурзия до Тулум и Коба
Цена: 120 евро / 235 лева
Екскурзията започва с посещение на Коба, където ще имате възможността да се докоснете до очарователната култура на маите. Отпътуване за Тулум — съвкупност от четири зони — археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka'an. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи.

Екскурзия до “Острова на жените” и остров Кантай
Екскурзия до “Острова на жените” и остров Кантай
Цена: 150 евро / 293 лева
Насладете се на прекрасните плажове на Исла де Мухерес, където може да плажувате или да се разходите из цветните улици на този град. Тук ще посетим и последният девствен остров на Мексиканските Кариби, на който никой не живее — остров Кантой. Заобиколен е от плажове с кристално чиста вода, богата фауна и пищна флора. И двата острова са обявени за защитена природна зона.

Чичен Ица с включен обяд
Чичен Ица с включен обяд
Цена: 180 евро / 352 лева
Чичен Ица е едно от седемте нови чудеса на света. Това е най-големият и най-впечатляващ град на маите, част от световно наследство на ЮНЕСКО. Ще научите интересни подробности за различните видове ритуали и церемонии, които са се извършвали на това място. Ще разгледаме Пирамидата на Кукулкан, Храмът на ягуара и Свещеният кладенец. Тук се откриват доказателства за изключително напреднало познание, непонятно и до днес. Ще посетим пирамидата, позната като „Двореца”, или Храма на Кукулкан, Храма на черепите, Храма на ягуара и легендарната Обсерватория, в която е създаден изключително прецизния календар на маите. Следва посещение на сеноте — варовикови кладенци, които все още са обект на множество изследвания. Някои са толкова дълбоки, че не може да се стигне дъното им. Желаещите могат да плуват в синьо-зелените им води, заобиколени от буйна тропическа растителност.

Eкскурзия до остров Козумел и гмуркане
Eкскурзия до остров Козумел и гмуркане
Цена: 120 евро / 235 лева
Kозумел е най-големият мексикански остров, с буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бял пясък, лагуни. На острова се намира петата по големина подводна пещера, открита през 1990 г. Рифовете, които заобикалят острова, са втората по големина морска екосистема в света. Резервати от голямо екологическо значение са „Природният Морски Риф на Козумел“ и природният парк „Чанканаб“, създадени за да защитават живота под вода и привлекли вниманието на изследователи като Жак Кусто. Ще имате възможност да се гмуркате с шнорхел и да посетите аква парка с впечатляващи атракциони на Плая Мия. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи.

Пакетни цени

Хотели Изхранване Човек в двойна стая Човек в единична стая Човек в тройна стая
Barcelo Maya Beach 5* All inclusive € 2 050 / 4 009 лева € 2 750 / 5 379 лева € 2 050 / 4 009 лева
Barcelo Maya Caribe 5* All inclusive € 2 150 / 4 205 лева € 2 750 / 5 379 лева € 2 150 / 4 205 лева
Barcelo Maya Palace 5* All inclusive € 2 350 / 4 596 лева € 2 950 / 5 770 лева € 2 350 / 4 596 лева

Условия за резервация
 • При записване се внасят 1000 лева.
 • Доплащане до 45 дни преди пътуването

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 60 дни преди датата на пътуване: без неустойка
 • от 59 дни до 31 дни до датата на пътуване: депозита
 • при по-малко от 30 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор
 • смяна на име до 10 дни преди пътуване: без неустойка

В случай, че потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от месец преди пътуването, като се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Забележки
Офертата важи при минимум 12 туриста.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мексико.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Мексико. Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване, моля да се информирате в офисите ни, преди вашето пътуване.

Мексико

Ривиера Мая е най-добрата комбинация от тюркоазени води, слънчеви плажове и богатото културно наследство на маите. Плажната почивка можете да съчетаете с посещение на едно от чудесата на света - Чичен Ица, да се забавлявате в трите огромни развлекателни парка Xcaret, Xel-Ha и Xplor, да се насладите на невероятно шоу в нощния клуб Coco Bongo... За почитателите на гмуркането и шнорхела има красиви рифове с ярки корали, морски костенурки и рибки във всякакви цветове. Недалеч от Ривиера Мая имате възможност да се разнообразите - остров Козумел, Тулум и Коба са за почитателите на по-тихите местенца, културата и останките от времето на маите. Плажната почивка можете да съчетаете с посещение на едно от чудесата на света - Чичен Ица, да се забавлявате в трите огромни развлекателни парка Xcaret, Xel-Ha и Xplor, да се насладите на невероятно шоу в нощния клуб Coco Bongo... За почитателите на гмуркането и шнорхела има красиви рифове с ярки корали, морски костенурки и рибки във всякакви цветове. Има и организирани гмуркания до отдавна потънали кораби, където сами можете да се превърнете в изследователи на морското дъно. Недалеч от Ривиера Мая имате възможност да се разнообразите - остров Козумел, Тулум и Коба са за почитателите на по-тихите местенца, културата и останките от времето на маите.

За Мексико
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Полет с Lufthansa София-Франкфурт-Канкун-Франкфурт-София
 • Трансфери летище-хотел-летищe
 • 7 нощувки в хотел по избор на Ривиера Мая или Тулум
 • All Inclusive база на изхранване
 • Водач от България при минимум 16 пътуващи
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро

 • Щатска такса на Кинтана Ру — около 12 долара на човек, заплаща се он-лайн
 • Градска такса — 196 мекскикански песо (около 15 лв.), платими на рецепция при настаняване
 • Екотакса 26.89 мекскикански песо на ден на стая (около 2.15 лв.), платими на рецепция при настаняване
 • Хранения извън посочените в програмата
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии. Заявяват се и заплащат предварително

Подобни оферти

Почивка в Мексико - Канкун
Почивка в Мексико - Канкун

Мадрид – Канкун

 • 04.06.2023 - 18.06.2023
 • Самолет
 • Ол инклузив
 • Почивка – индивидуална

от 3 037 лв

стая Club Deluxe за 9 дни

Почивка в Мексико - Ривера Мая
Почивка в Мексико - Ривера Мая

Мадрид – Ривиера Мая

 • 09.06.2023 - 23.06.2023
 • Самолет
 • Ол инклузив
 • Почивка - индивидуална

от 2 392 лв

на човек в двойна стая за 9 дни

Карибски приключения II
Карибски приключения II

Канкун – Ривиера Мая

 • 18.01.2024 - 02.02.2024
 • Самолет
 • Ол инклузив
 • Почивка

от 4 205 лв

възрастен в двойна стая за 10 дни