Танзания и остров Занзибар

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Килиманджаро–Нгоронгоро–Занзибар
Продължителност:
9 дни
Изхранване:
Ол инклузив, закуска и вечеря

Комбинация от екскурзионна програма със сафари в парковете на Танзания и почивка на база "ол инклузив" на остров Занзибар — островът на подправките.

Дати на заминаване
15.01.2023
от 5 789 лв
На заявка
15.02.2023
от 5 789 лв
На заявка
ДЕН 1

София-Истанбул
Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines по маршрута София-Истанбул-Килиманджаро в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 18:25 ч. Полет за Килиманджаро в 19:25 ч.

ДЕН 2

Истанбул-Килиманджаро-езерото Маняра
Кацане в Танзания в 02:40 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището и отпътуване към Four Points The Arusha Hotel за ранна закуска.
Обяд в пакет ще ни чака, когато пристигнем, тъй като директно се отправяме на сафари (включено в цената) в парка на езерото Маняра, което е разположено в Голямата разломна долина. Водата в езерото е със състав от натриев карбонат. Тук могат да се видят едни от най-интересните животни на планетата — лъвове, които спят по дърветата. Освен съчетание на различни пейзажи — блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици.
Следобед настаняване в хотел Ngorongoro Coffee Lodge и свободно време за почивка.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 3

Таранжир
Закуска.
Отпътуване към парка Таранжир. Следва сафари с включен пикник обяд (в пакет). Паркът Таранжир се намира на около 120 км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв. км. Паркът е втория по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Таранжир минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври и след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици. Следобедно сафари в парка Таранжир.
Настаняване в хотел Ngorongoro Coffee Lodge 4*, вечеря и нощувка.

ДЕН 4

Нгоронгоро
Закуска. Отпътуване с пикник обяд към кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро за сафари (включено в цената).
Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300 м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну. Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка.
Късният следобед настаняване в Ngorongoro Coffee Lodge 4*.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5

Нгоронгоро-Занзибар
Закуска.
Полет до Занзибар около обяд. Посрещане на летището в Стоун Таун.
Полудневен тур „Занзибар — островът на подправките“ (включен в пакетната цена).
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките — карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи за изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени. Трансфер до плажния хотел Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*.
Свободно време, вечеря и нощувка.

ДЕН 6

Занзибар
Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста — 95 евро).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство — ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас — като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фотоапарати и телефони. Връщане в хотела късния следобед около 17:30 ч.
Нощувка.

ДЕН 7

Занзибар
Закуска. Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста — 49 евро).
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век. Връщане в хотела. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фотоапарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.
Нощувка.

ДЕН 8

Занзибар
Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3 ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста — 53 евро).
Намиращ се на около 35 км югозападно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. Връщане в хотела.
Нощувка.

ДЕН 9

Занзибар-Истанбул                                 
Ранен полет за Истанбул в 05:30 ч. Пристигане в Истанбул в 12:50 ч и свързващ полет за София в 14:55 ч. Пристигане в София в 15:10 ч.

 
Сафари в парка на езерото Маняра
Сафари в парка на езерото Маняра
Турът е включен в цената.
Приключенско сафари в парка на езерото Маняра, което е разположено в Голямата разломна долина. Водата в езерото е със състав от натриев карбонат. Тук могат да се видят едни от най-интересните животни на планетата — лъвове, които спят по дърветата. Освен съчетание на различни пейзажи — блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици.
 

Сафари с включен пикник в парка Таранжир
Сафари с включен пикник в парка Таранжир
Турът е включен в цената.
Паркът Таранжир се намира на около 120 км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв. км. Паркът е втория по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Таранжир минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври и след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици.

Сафари в кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро
Сафари в кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро
Турът е включен в цената.
Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300 м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи и антилопи гну. Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка.

Полудневен тур „Занзибар — островът на подправките“
Полудневен тур „Занзибар — островът на подправките“
Турът е включен в цената.
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките — карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи за изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени.

Целодневна екскурзия „Синьо сафари“
Целодневна екскурзия „Синьо сафари“
Възрастен: 185 лв / Дете: 185 лв
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство — ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас — като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фотоапарати и телефони.
Продължителност: 6 часа.

Екскурзия до Затворническия остров
Екскурзия до Затворническия остров
Възрастен: 96 лв / Дете: 96 лв
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век. Връщане в хотела. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фотоапарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.
Продължителност: 3 часа.

Полудневна разходка до парка Jozani
Полудневна разходка до парка Jozani
Възрастен: 104 лв / Дете: 104 лв
Намиращ се на около 35 км югозападно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
Продължителност: 3 часа.

Пакетни цени за Сафари в Танзания и ол инклузив почивка на остров Занзибар

Хотели (или подобни) Изхранване Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло
Ngorongoro Coffee Lodge 4*
Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*
закуска и вечеря
ол инклузив
5 789 лв 6 317 лв 5 719 лв

Условия за записване:
 • Депозит в размер на 1000 лева на човек — до 3 дни след потвърждение на резервацията
 • Доплащане до 40 дни преди отпътуването
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария за континенталната част на Танзания.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.95 лв. При увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

Анулационни условия:
 • До 90 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка — сумата се възстановява от туроператора
 • От 89 до 41 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на туроператора в размер на 1000 лева
 • От 40 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на туроператора в размер на 100% от общата стойност на пътуването
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването
 • Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка
 • При анулация на пътуването от страна на туроператора, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията
 • В случай че потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка

Необходими документи:
 • Международен паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на връщане
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители 

Танзания и остров Занзибар

Танзания

Занзибар е една от перлите на Индийския океан или известен още като островът на подправките, заради производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер.Това непокътнато късче земя, очарова всеки с красивите си плажове, разнообразието от вкусни тропически плодове, ароматни подправки и гостоприемни хора. Порадвайте се на делфините, плуващи в естествената си среда, плавайте с традиционна лодка “доу” до закътани необитаеми острови и се насладете на вкуса на прясно откъснатите кокосови орехи. Посетете плантация за подправки и тропически плодове, отправете се на екскурзия до Острова на затворниците, където можете да видите огромните костенурки, с дължина до 2 метра!

За Танзания
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Самолетни билети на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси по маршрута София-Истанбул-Килиманджаро-Занзибар-Истанбул-София с включен регистриран багаж до 40 кг и 7 кг ръчен багаж на човек
 • Билети за вътрешни полети Аруша-Занзибар с включени летищни такси и позволен регистриран багаж до 15 кг на човек с АК Regional Air
 • 3 нощувки на сафари със закуска и вечеря в хотел Ngorongoro Coffee Lodge 4*
 • Тридневна сафари програма по посочения маршрут езерото Маняра-Нгоронгоро-Таранжир с включени входове за парковете
 • 3 обяда по време на сафари в парковете
 • 4 нощувки в хотел Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5* на база All inclusive о-в Занзибар
 • Полудневна екскурзия при пристигане на о-в Занзибар
 • Всички трансфери летище-хотел-летище
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек
 • Посрещане на място от представител на фирмата партньор в Танзания и Занзибар
 • Водач от туроператора при минимум 15 пътуващи

 • Виза за Танзания — USD 50 (издава се предварително от България или на място след пристигане); за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора)
 • PCR тестове, ако са необходими
 • Бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) — EUR 50  или USD 55  на човек за цялата програма (ще бъдат събрани на първия ден от пътуването и ще се раздават на местните екскурзоводи и шофьори от представителя на туроператора, за да нямате ангажименти)
 • Допълнителни екскурзии на остров Занзибар, не включени в цената
 • Лични разходи на място

Подобни оферти

Нова година на остров Занзибар
Нова година на остров Занзибар

Танзания

 • 29.12.2022
 • Самолет
 • Ол инклузив, закуска и вечеря
 • Почивка

от 3 395 лв

на човек в двойна стая за 10 дни

включва НГ вечеря