Танзания и остров Занзибар

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Килиманджаро–Нгоронгоро–Занзибар
Продължителност:
10 дни
Изхранване:
Ол инклузив, закуска и вечеря

Комбинация от екскурзионна програма със сафари в парковете на Танзания и почивка на база "ол инклузив" на остров Занзибар — островът на подправките.

Дати на заминаване
12.01.2024
от 6 493 лв
Налични места
23.02.2024
от 6 493 лв
Няма места
ДЕН 1

София-Истанбул
Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines по маршрута София-Истанбул-Килиманджаро в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 18:25 ч. Полет за Килиманджаро в 19:25 ч.

ДЕН 2

Истанбул-Килиманджаро-парк Таранжир
закуска, пикник обяд, вечеря

Кацане в Танзания в 02:40 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището и отпътуване към Four Points The Arusha Hotel за освежаване и ранна закуска.
Обяд в пакет ще ни чака, когато пристигнем, защото незабавно се отправяме на сафари (включено в цената) към парка Таранжир (Tarangire). Паркът Таранжир се намира на около 120 км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв .км. Той е втория по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Таранжир минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс, гну и други. Ако имаме късмет, ще видим катерещия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици. Следобедно сафари, след което настаняване в Tarangire Sopa Lodge. Вечеря и нощувка.

ДЕН 3

Нгоронгоро
закуска, пикник обяд, вечеря

Закуска. Отпътуване към кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро за сафари (включено в цената), който се намира на надморска височина от 300 м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну. Ще се спуснем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще преминем през горите, в които се крият маймуни, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще достигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка. Късният следобед настаняване в Ngorongoro Serena Lodge 4*. Вечеря и нощувка.

ДЕН 4

Езерото Маняра-остров Занзибар
закуска, пикник обяд, вечеря

Закуска. Посещение на парка на езерото Маняра (включено в цената), което е разположено в Голямата разломна долина. Водата в езерото е със състав натриев карбонат. Тук могат да се видят едни от най-интересните животни на планетата — лъвове, които спят по дърветата. Освен съчетание на различни пейзажи — блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици. Следобяд трансфер до Аруша за полет до Занзибар в 17:30 ч.
Пристигане в Занзибар и настаняване в Blue Bay Beach Resort 5*.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5

Занзибар
закуска и вечеря

Закуска. Полудневен тур „Занзибар — островът на подправките“ (около 5 ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста — 40 евро). Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките — карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени.
Свободно време, вечеря и нощувка.

ДЕН 6

Занзибар
закуска и вечеря

Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста — 95 евро).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство — ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас, като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фотоапарати и телефони.
Връщане в хотела късния следобед около 17:30 ч.
Нощувка.

ДЕН 7

Занзибар
закуска и вечеря

Закуска. Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста — 55 евро).
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Връщане в хотела.
Нощувка.

ДЕН 8

Занзибар
закуска и вечеря

Закуска. Днес ви предлагаме разходка до парка Jozani (около 3ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 60 евро).
Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. Връщане в хотела.
Нощувка.

ДЕН 9

Занзибар
закуска и вечеря

Закуска. Свободно време за плаж, развлечения и почивка. Вечеря в хотела.
Нощувка.

ДЕН 10

Занзибар-Истанбул                                 
Ранен полет за Истанбул в 05:20 ч. Пристигане в Истанбул в 12:50 ч и свързващ полет за София в 14:55 ч. Пристигане в София в 15:10 ч.

Програмата във формат MS Word можете да изтеглите оттук.
Bluebay Beach Resort & Spa
Bluebay Beach Resort & Spa

плаж Kiwengwa

Ресторант All Inclusive Басейн Изглед към море
Сайт
Tarangire Sopa Lodge
Tarangire Sopa Lodge

национален парк Таранжир

Ресторант Нощен бар Басейн
Сайт
Ngorongoro Serena Lodge
Ngorongoro Serena Lodge

до кратера Ngorongoro

Ресторант Нощен бар Басейн Изглед към планината
Сайт
Сафари в парка на езерото Маняра
Сафари в парка на езерото Маняра
Турът е включен в цената.
Приключенско сафари в парка на езерото Маняра, което е разположено в Голямата разломна долина. Водата в езерото е със състав от натриев карбонат. Тук могат да се видят едни от най-интересните животни на планетата — лъвове, които спят по дърветата. Освен съчетание на различни пейзажи — блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици.
 

Сафари с включен пикник в парка Таранжир
Сафари с включен пикник в парка Таранжир
Турът е включен в цената.
Паркът Таранжир се намира на около 120 км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв. км. Паркът е втория по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Таранжир минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври и след дъждовния сезон от март до май. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици.

Сафари в кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро
Сафари в кратера на загасналия вулкан Нгоронгоро
Турът е включен в цената.
Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300 м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи и антилопи гну. Ще слезем надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячка.

Полудневен тур „Занзибар — островът на подправките“
Полудневен тур „Занзибар — островът на подправките“
Цена при минимум 10 туриста — 40 евро
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките — карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи за изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени.

Екскурзия до Затворническия остров
Екскурзия до Затворническия остров
Цена при минимум 10 туриста — 55 евро
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век. Връщане в хотела. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фотоапарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.
Продължителност: 3 часа.

Разходка до парка Jozani
Разходка до парка Jozani
Цена при минимум 10 туриста – 60 евро
Намиращ се на около 35 км югозападно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
Продължителност: 3 часа.

Синьо сафари
Синьо сафари
Цена при минимум 10 туриста — 95 евро
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство — ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас, като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фотоапарати и телефони.

Пакетни цени за Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар

Хотели (или подобни) Изхранване Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло Доплащане за All inclusive на остров Занзибар
Ngorongoro Serena Lodge 4*
Tarangire Safari Lodge 4*
Blue Bay Beach Resort 5*
закуска и вечеря 6 493 лв. 7 295 лв. 6 376 лв. 469 лв.

Условия за записване:
 • Депозит в размер на 1500 лева на човек — до 2 дни след потвърждение на резервацията
 • Доплащане до 40 дни преди отпътуването
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.95 лв. При увеличение или намаление на курса в рамките на 5%, агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.

Анулационни условия:
 • До 60 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка — сумата се възстановява от туроператора
 • От 59 до 41 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на туроператора в размер на 1500 лева
 • От 40 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на туроператора в размер на 100% от общата стойност на пътуването
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването
 • Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка
 • При анулация на пътуването от страна на туроператора, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията
 • В случай че потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка

Необходими документи:
 • Международен паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на връщане
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители

Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария за континенталната част на Танзания.

Танзания

Занзибар е една от перлите на Индийския океан или известен още като островът на подправките, заради производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер.Това непокътнато късче земя, очарова всеки с красивите си плажове, разнообразието от вкусни тропически плодове, ароматни подправки и гостоприемни хора. Порадвайте се на делфините, плуващи в естествената си среда, плавайте с традиционна лодка “доу” до закътани необитаеми острови и се насладете на вкуса на прясно откъснатите кокосови орехи. Посетете плантация за подправки и тропически плодове, отправете се на екскурзия до Острова на затворниците, където можете да видите огромните костенурки, с дължина до 2 метра!

За Танзания
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • самолетни билети на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси по маршрута София-Истанбул-Килиманджаро-Занзибар-Истанбул-София с включен регистриран багаж до 23 кг и 7 кг ръчен багаж на човек
 • билети за вътрешни полети Аруша-Занзибар с включени летищни такси и позволен регистриран багаж до 15 кг на човек с Regional Air
 • Закуска и освежаване в хотел Four Points by Sheraton Arusha в нощта на пристигане
 • 2 нощувки на сафари със закуска и вечеря в хотел Ngorongoro Serena Lodge 4* и Tarangire Safari Lodge 4*
 • тридневна сафари програма по посочения маршрут Езерото Маняра-Нгоронгоро-Тарангире с включени входове за парковете
 • 3 обяда по време на сафари в парковете
 • 6 нощувки в хотел Blue Bay Beach Resort 5* в стая Superior със закуски и вечери на островв Занзибар
 • всички трансфери летище-хотел-летище
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • посрещане на място от представител на фирмата-партньор в Танзания и Занзибар
 • водач от туроператора при минимум 14 пътуващи

 • виза за Танзания: USD 50 (издава се предварително от България или на място след пристигане); за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването, попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора)
 • бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори): EUR 50 или USD 55 на човек за цялата програма (ще бъдат събрани първия ден от пътуването и ще се раздават на местните екскурзоводи и шофьори от представителя на туроператора, за да нямате ангажименти).
 • допълнителни екскурзии на остров Занзибар, не включени в цената
 • лични разходи на място