Дзен-пътуване до Япония

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Токио-Киото-Нара-Осака
Продължителност:
ден
Изхранване:
Нощувка и закуска

Десет незабравими дни в Страната на изгряващото слънце! Включен традиционен обяд "Shojin" в храмов ресторант и пътуване с влак-стрела! Нощувки в хотели с топ локация в центъра на градовете.

Датa на заминаване
ДЕН 1

София-Истанбул                   
Излитане от София в 21:10 ч. с Turkish airlines. Кацане в Истанбул в 22:35 ч. Кратък престой на летището.

ДЕН 2

Истанбул-Токио
Излитане за Токио в 02:20 ч. Кацане на летище Ханеда, Токио в 19:25 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор на място. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Ginza Grand hotel 3+* или подобен.
Нощувка.
 
ДЕН 3

Токио
Закуска. В 09:00 ч. вашият гид ще ви вземе от хотела. Първата ни спирка е парка Chidorigafuchi. Разходката до императорския дворец предлага невероятно красива гледка.
Следва Yasukuni Shrine — шинтоистки храм, разположен в Чиода, Токио. Основан е от император Мейджи през юни 1869 г. и отбелязва в памет на загиналите в служба на Япония войни. Тук са изброени имената, произхода, рождените дати и местата на смъртта на 2 466 532 души. Ще посетим храмът Asakusa Kannon, един от най-колоритните и популярни будистки храмове в Токио, разположен в Асакуса. Легендата разказва, че през 628 г. двама братя извадили статуя на Кannon, богинята на милосърдието, от река Сумида и въпреки че върнали статуята обратно в реката, тя винаги се връщала при тях. Храмът е завършен през 645 г., което го прави най-старият в Токио. След това  ще се приберем в хотела. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 4

Токио
Закуска. В 09:00 ч. ще се отправим на еднодневен тур в Токио. Meiji Jingu е шинтоистко светилище в Япония, разположено на 70 хектара, в средата на мегаполиса Токио. Тук ще забравите за суматоха на оживения град и ще се потопите в традиционния японски пейзаж, заобиколени от зеленина. Ще продължим към сградата на столичната община (Tokyo City Hall), разположена в район Shinjuku. Това е най-високото кметство в света. Сградата е проектирана от Kenzo Tange и е завършена през декември 1990 г. Дизайнът на сградата е трябвало да наподобява интегрална схема, като същевременно да напомня вид на готическа катедрала. Има двете панорамни площадки за наблюдение на 202 метра височина, гледката от които е прекрасна. Пред нас се открива целият мегаполис, а при ясно време и планината Фуджи. В 17:00 ч. обратно към хотела. Ще имаме свободно време в Ginza, eдин от най-добрите търговски райони в града с множество луксозни бутици.
Нощувка.

ДЕН 5

Токио-Хаконе-езерото Аши-Киото с бързия влак Shinkansen
Закуска. Среща в 08:00 ч. в хотела с местния гид. Днес с автобус ще отидем до Hakone National park. Тук можем да се разхождаме из вечни гори, да изследваме пещери от лава, да се къпем в горещи извори със зашеметяващи гледки към връх Фуджи. Ще направим круиз по живописно кратерно езеро Аши и ще се качим с лифт до връх Комагатаке, създаден от вулканично изригване преди 40 000 години. В 16:07 ч. ще се качим на бързия влак Shinkansen за Киото.
Пристигане в Киото в 18:12 ч. Посрещане от местния гид. Трансфер и настаняване в хотел Rihga Gran Kyoto 4*.
Нощувка.

ДЕН 6

Киото
Закуска. Програмата ни днес ще започне с храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) — дзен-будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Ще разгледаме и друг известен дзен будистки храм Рьоан-джи (Ryoanji Temple), след което ще продължим за традиционния обяд "Shojin" в храмов ресторант. Почти хилядолетие японските дзен-будисти са приготвяли шоджин или „кухня на предаността“, приготвени без месо или риба. След обяда продължаваме с един от най-известните храмове в Япония — Kiyomizu Temple, което буквално преведено означава „Храм на чистата вода“. Следва свободно време и разходка в квартала Гион — старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. В 20:00 ч. с автобус ще отидем до замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). 21:00 ч. е последния възможен час за влизане в замъка. Връщане в хотела пеша или с директен влак.
Нощувка.

ДЕН 7

Киото-Нара-Осака
Закуска. В 09:00 ч. ще освободим хотела и първата ни спирка ще бъде храма Дайгоджи (Daigoji Temple), обявен за обект на световното наследство. Големият храмов комплекс e разположен югоизточно от центъра на Киото в подножието на планината. Отпътуване с автобус до Нара, първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710 г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото. Ще разгледаме парка Нара, разположен в подножието на планината Wakakusa. Създаден през 1880 г, той е един от най-старите паркове в Япония и едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. Ще посетим основната сграда на храма Todaiji, където се вижда 15-метрова бронзова статуя на Буда. Храма е разположен в парка на Нара. Построен през 752г става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка — ако успеете да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот. Около 19:00 ч. отпътуваме с автобус към Осака. Настаняване в хотел The Royal Park Canvas-Osaka Kitahama 4*.
Нощувка.

ДЕН 8

Осака
Закуска. В 09:00 ч. стартираме екскурзионната програма с посещение на замъка Осака (Osaka Castle), една от най-известните забележителности на Япония, изиграл основна роля в обединението на Япония през шестнадесети век от периода Азучи-Момояма. Главната кула на замъка е разположена на площ приблизително един квадратен километър, заобиколена от отбранителни укрепления. Централната сграда на замъка е на пет етажа отвън и на осем етажа отвътре и е построена върху висока каменна основа, за да защити обитателите си от нападатели. Територията на замъка е близо 61 000 квадратни метра. Ще обядваме на круизно корабче по река Окава (Okawa river) след което ще се качим на най-високата сграда в града Umeda Sky Building. Ще имате възможност да се разходите за последно по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Обиколката ни ще завърши в 17:00 ч. след което ще имате свободно време.
Нощувка.

ДЕН 9

Осака-Истанбул
Закуска. Свободно време в Осака. В 18:30 ч. трансфер до летище Kansai за полет за Истанбул в 21:50 ч.

ДЕН 10

Истанбул-София
Кацане в Истанбул в 05:00 ч. Кратък престой и излитане за България в 07:25 ч. Пристигане на летище София в 08:35 ч.

Програмата във формат MS Word можете да изтеглите оттук.
Ginza Grand Hotel
Ginza Grand Hotel

кв. Гинза

Ресторант Безплатен Wi Fi Спирка градски тр-т
Сайт
Rihga Gran Kyoto
Rihga Gran Kyoto

в центъра на Киото

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик
Сайт
The Royal Park Canvas - Osaka Kitahama
The Royal Park Canvas - Osaka Kitahama

в центъра на Осака

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик
Сайт


Условия за записване:
Депозит при записване в размер на 1500 лева
Втори депозит в размер на 1500 лева 65 дни преди заминаване
Доплащане до 40 дни преди заминаване
Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

Срокове за анулации:
До 65 дни преди заминаване — без неустойка
До 64 дни преди заминаване — в размер на 3000 лева
От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

Условия и документи за пътуване:
Българските граждани имат право на краткосрочен (до 90 дни) безвизов престой в Япония, при условие че не извършват трудова или друг вид платена дейност.
За влизане в страната е необходим валиден паспорт и двупосочен билет.
Валидността на паспорта следва да покрива целия период на очаквания престой в страната.
За деца до 18 г, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
НЯМА задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония.

Забележки:
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
Срок за уведомление за несъбран минимум — 10 дни, преди заминаване
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Япония.

Япония

Когато споменаваме Япония, сетивата ни се пренастройват, представяме си онази затворена, романтична, сантиментална самурайска страна отпреди епохата Мейджи, но макар и ревниво да пази своите уникални традиции и самобитност, тя отдавна не е само това. Силният традиционализъм на японците наистина впечатлява, в контраст със светкавичната им адаптация към новото. Японската изобретателност е съградила нов свят — динамичен, футуристичен, понякога сюрреалистично странен и толкова зашеметяващ, че предизвиква една възбуждаща атака върху сетивата. И да, Япония е несравнима, защото прилича само на себе си! Няма друг народ като японците, който да изпитва такава чиста радост от единението с природата. Силната възприемчивост към красотата ги е направила емоционални, отражение на което е един типичен обичай за тази нация — ханами (съзерцаване на цветята), чийто смисъл е ясен — да се докоснеш до прекрасното и да го допуснеш в душата си…

За Япония
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

  • Двупосочен самолетен билет София-Истанбул-Токио-Осака-София с Turkish airlines
  • Всички трансфери летище-хотел-летище
  • 7 нощувки със закуска
  • 2 обяда
  • Пътуване с влак-стрела
  • Екскурзионна програма с включени входни такси
  • Медицинска застраховка за целия престой
  • Водач при минимум 15 души

  • Разходи от личен характер
  • Горивна такса — обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава)