Дзен-пътуване до Япония

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Токио-Киото-Нара-Осака
Продължителност:
10 дни
Изхранване:
Нощувка и закуска

Десет незабравими дни в Страната на изгряващото слънце! Включена нощувка в будистки храм, участие в чаена церемония и пътуване с влак-стрела! Настаняване в хотели с топ локация в центъра на градовете.

Датa на заминаване
20.11.2024
от 8 366 лв
Налични места
ДЕН 1

20.11.2024
София-Истанбул
Излитане от София в 09:50 ч. с Turkish airlines. Кацане в Истанбул в 12:20 ч. Кратък престой на летището. Излитане за Токио в 15:20 ч.

ДЕН 2

21.11.2024
Токио
Кацане на летище Нарита, Токио, в 08:30 ч. Посрещане на летище от фирмата партньор. Заедно с местния гид ще се отправите към императорския дворец, символичното сърце на Япония. Следва посещение на Yasukuni – шинтоистки храм, разположен в Чиода, Токио. Построен е от император Мейджи през юни 1869 г. в памет на загиналите в служба на Япония войни. Тук са изброени имената, произхода, рождените дати и местата на смъртта на 2 466 532 души. Ще посетите храма Asakusa Kannon, един от най-колоритните и популярни будистки храмове в Токио, разположен в Асакуса. Легендата разказва, че през 628 г. двама братя извадили статуя на Кannon, богинята на милосърдието, от река Сумида и въпреки че върнали статуята обратно в реката, тя винаги се връщала при тях. Храмът е завършен през 645 г., което го прави най-стария в Токио. В екскурзионната програма е включен обяд. В 17:00 ч. следва трансфер до хотела. Настаняване в хотел Tokyo Bay Shiomi Prince Hotel 4* или подобен.
Нощувка.
 
ДЕН 3

22.11.2024
Токио
Закуска. В 09:00 ч. започва целодневен тур в Токио. Meiji Jingu е шинтоистко светилище, разположено върху 70 хектара, в средата на мегаполиса Токио. Тук ще забравите за суматоха на оживения град и ще се потопите в традиционния японски пейзаж. Следва посещение на обсерваторията. След обиколката ще разполагате със свободно време за разходка и пазаруване в Shibuya/Ginza, най-добрите търговски райони в града с множество луксозни бутици.
Обяд по време на обиколката.
В 17:00 ч. трансфер до хотела.
Нощувка.

ДЕН 4

23.11.2024
Токио-Хаконе-езерото Ashi-Киото с бързия влак Shinkansen
Закуска. Среща в 08:00 ч. в хотела с местния гид. Днес с автобус ще се посети Hakone National park, ще направите круиз из живописно кратерно езеро Ashi и ще се качите с лифт до връх Комагатаке, създаден от вулканично изригване преди 40 000 години. Обяд преди отпътуване за Киото.
В 16:07 ч. отпътуване за Киото с бързия влак Shinkansen. Пристигане в Киото в 18:12 ч. Посрещане от местния гид. Трансфер и настаняване в хотел ibis Styles Kyoto Station 3*.
В 19:00ч . е предвидено посещение на храма Тоджи, който се намира на около 15 минути пешеходно разстояние от хотела.
Нощувка.

ДЕН 5

24.11.2024
Киото
Закуска. Програмата днес ще започне с храма Кинкакуджи – дзен-будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Ще разгледате и друг известен дзен-будистки храм: Рьоан-джи, след което е включен традиционен обяд. След обяда ви очаква пeшеходна разходка из бамбуковата гора Arashiyama. Тази 500-метрова пътека е популярно място както за пешеходци, така и за велосипедисти. Ще разгледате и още един от най-известните храмове в Япония - Kiyomizu или „Храм на чистата вода“. В 18:00 ч. следва трансфер до хотела.
Нощувка.

ДЕН 6

25.11.2024
Киото-Нара
Закуска. В 09:00 ч. освобождаване на хотела. Предстои интересен ден в Гион, един от най-красивите квартали, известен и като квартала на гейшите, с традиционни къщи и запазени японски традиции и изкуство. Той е пълен с магазини, ресторанти и ochaya (чайни), където се забавляват гейко (киотски диалект за гейша) и майко (ученичка гейша). Най-популярният район на Gion е улица Hanami-koji, който е приятно място за вечеря. Друга живописна част от Gion е районът Shirakawa, който минава покрай едноименния канал.
В 10:30 ч. е предвидена традиционна японска чаена церемония. В сърцето на Киото ще вземете участие в японска чаена церемония. А за да се потопите напълно в културата на Киото, ще облечете традиционното японско облекло кимоно.
Продължителност: 2-3 часа.

След церемонията ви очаква обяд и посещение на храма Тофукуджи, eдин от петте големи дзен-храма в Киото, основан през 1236 г. от известния монах Ени Бенен. Истинска атракция за туристите са храмовите градини. Следва отпътуване с автобус до Нара, първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710 г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение, само на около част път от Осака и Киото.
В 17:00 ч. ще бъдете настанени в храмов хотел „Shukubo“. Шукубо е място за настаняване на обучаващи се монаси и вярващи. Ще имате специално изживяване, пребивавайки в храм, разположен в свещена планина и опитвайки будистка кухня.
Нощувка.

ДЕН 7

26.11.2024  
Нара-Осака
05:30 ч. Възможност за участие в сутрешните молитви (само с предварителна резервация).
Закуска. В 09:00 ч. започва целодневна обиколка на Нара. Посещение на храма Хорю-джи, обявен за част от световното културно наследство на Юнеско. Храмовият комплекс и сградите му представляват най-стария будистки монумент в Япония. В основния храм се намира статуя на Буда-лечителя, която е оцеляла по време на пожар през 670 г., когато храмът е изгорял напълно. Тук се намира и павилион в който, според преданието, обитава душата на принц Сетоку, основател на храма.

Ще посетите основната сграда на храма Тодайджи, където може да се види 15-метрова бронзова статуя на Буда. Храмът е  разположен в парка на Нара. Построен през 752 г., той става водещ храм на будизма в Япония. През годините Тодайджи толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784 г. се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Популярна атракция тук е колоната в основата на храма в която има дупка – ако успеете да се промушите през нея, ще получите просветление в слеващия си живот. Ще разгледате  и парка Нара, разположен в подножието на планината Wakakusa. Създаден през 1880 г., той е един от най-старите паркове в Япония и едно от най-популярните места за разходки в града, известно със своите над 1200 елени, които свободно обитават тук. Те са изключително дружелюбни и ще можете да ги нахраните със специално произведените за тях крекери. Обяд по време на обиколката.

В 18:00 ч. отпътуване с автобус към Осака. Настаняване в хотел The Royal Park Canvas - Osaka Kitahama 3*+.
Нощувка.

ДЕН 8

27.11.2024
Осака
Закуска. В 09:00 ч. стартира екскурзионната програма с посещение на замъка Осака, една от най-известните забележителности в Япония, изиграл основна роля в обединението на страната през шестнадесети век по време на периода Азучи-Момояма. Главната кула е разположена върху площ приблизително от един квадратен километър и е заобиколена с отбранителни укрепления. Централната сграда на замъка е на пет етажа отвън и на осем етажа отвътре и е построена върху висока каменна основа, за да защитава обитателите си от нападатели. Територията на замъка е близо 61 000 квадратни метра. Ще имате възможност да се разходите по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Ще научите за начина на живот в стара Осака от Lifestyle Museum. Тук е възпроизведена в пълен мащаб стара улица на града от 1830 г., обществена баня, старинни магазини и къщи... На останалите етажи музеят показва модели от епохата след Мейджи и прави нов скок във времето: Япония от двадесети век.
Обяд по време на програмата.
18:00 ч. Круиз по река Окава с включена вечеря.
Нощувка.

ДЕН 9

28.11.2024
Осака-Истанбул
Закуска.
В 10:00 ч. предстои изкачване на най-високата сграда в града: Umeda Sky Building. Обяд и посещение на Namba Yasaka Shrine, известно със своята сцена във формата на лъв, която се откроява като уникално архитектурно произведение. След това ще разгледате най-големия аквариум в света: Кайюкан.
Трансфер до летище Kansai International за полет за Истанбул в 22:25 ч.

ДЕН 10

29.11.2024
Истанбул-София
Кацане в Истанбул в 05:55 ч. Кратък престой и излитане за България в 08:45 ч. Пристигане в София в 09:00 ч.

Предварителна информация за програмата можете да изтеглите оттук.
The Royal Park Canvas - Osaka Kitahama
The Royal Park Canvas - Osaka Kitahama

в центъра на Осака

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик
Сайт
Shukubo Temple Hotel
Shukubo Temple Hotel

Нара

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик
Сайт
ibis Styles Kyoto Station
ibis Styles Kyoto Station

Киото

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик
Сайт
Tokyo Bay Shiomi Prince
Tokyo Bay Shiomi Prince

Токио

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик
Сайт

Пакетна цена

Хотели по програмата Изхранване Цена за турист в двойна стая Единична стая
Tokyo Bay Shiomi Prince 4*, Токио
ibis Styles Kyoto Station 3*, Киото
храмов хотел Shukubo, Нара
The Royal Park Canvas 3*+, Осака
или подобни
7 закуски
8 обяда
1 вечеря
8 366 лв. 9 208 лв.

Условия за записване:
Депозит при записване в размер на 1500 лева
Втори депозит в размер на 1500 лева 65 дни преди заминаване
Доплащане до 40 дни преди заминаване
Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

Срокове за анулации:
До 65 дни преди заминаване — без неустойка
До 64 дни преди заминаване — в размер на 3000 лева
От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

Условия и документи за пътуване:
Българските граждани имат право на краткосрочен (до 90 дни) безвизов престой в Япония, при условие че не извършват трудова или друг вид платена дейност.
За влизане в страната е необходим валиден паспорт и двупосочен билет.
Валидността на паспорта следва да покрива целия период на очаквания престой в страната.
За деца до 18 г, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
НЯМА задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония.

Забележки:
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
Срок за уведомление за несъбран минимум — 10 дни, преди заминаване
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Япония.

Япония

Когато споменаваме Япония, сетивата ни се пренастройват, представяме си онази затворена, романтична, сантиментална самурайска страна отпреди епохата Мейджи, но макар и ревниво да пази своите уникални традиции и самобитност, тя отдавна не е само това. Силният традиционализъм на японците наистина впечатлява, в контраст със светкавичната им адаптация към новото. Японската изобретателност е съградила нов свят — динамичен, футуристичен, понякога сюрреалистично странен и толкова зашеметяващ, че предизвиква една възбуждаща атака върху сетивата. И да, Япония е несравнима, защото прилича само на себе си! Няма друг народ като японците, който да изпитва такава чиста радост от единението с природата. Силната възприемчивост към красотата ги е направила емоционални, отражение на което е един типичен обичай за тази нация — ханами (съзерцаване на цветята), чийто смисъл е ясен — да се докоснеш до прекрасното и да го допуснеш в душата си…

За Япония
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

  • Двупосочен самолетен билет София-Истанбул-Токио-Осака-София с Turkish airlines
  • Всички трансфери летище-хотел-летище
  • 2 нощувки със закуска в Токио
  • 2 нощувки със закуска в Киото
  • 1 нощувка в Нара
  • 2 нощувки в Осака
  • 8 обяда
  • 1 вечеря
  • Пътуване с влак-стрела
  • Екскурзионна програма с включени входни такси
  • Медицинска застраховка за целия престой с лимит 20 000 евро на човек
  • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;
  • Климатизиран транспорт по целия маршрут

  • Разходи от личен характер
  • Горивна такса — обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава)

Подобни оферти

Япония и Южна Корея
НОВО
Япония и Южна Корея

Токио-Каназава-Пусан-Кочи-Осака

  • 30.09.2024
  • Самолет, круизен кораб
  • Пълен пансион
  • Обиколна

от 6 836 лв

на човек в двойна стая за 15 дни

Есен 2024