Златният триъгълник

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Делхи – Агра – Джайпур
Продължителност:
9 дни
Изхранване:
Полупансион

Една нация, безброй дестинации. Индия не се поддава на определения. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

Датa на заминаване
20.02.2024
от 3 012 лв
Налични места
ДЕН 1

София - Истанбул - Делхи
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 16.00 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 18.25 ч. Полет за Делхи в 20.50 ч.

ДЕН 2

Делхи
Кацане в Делхи в 05.15 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела и настаняване. Следобед разглеждане на старата част на Делхи — комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат — мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) — масивен форт, построен от Шах Джахан през 1648 г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък могулски император Хумаюн — изключителен паметник в индийско-персийския архитектурен стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с Джама Масджит — една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Шах Джахан и най-големия архитектурен проект на могулската империята. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 3

Делхи
Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на могулите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар — най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана — свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Гурудвара Бангла Сахиб, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Хар Кришан. Разположен е покрай езеро, което се нарича саровар. Водата му се смята за свещена и е позната под името амрита. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди войници загинали в Първата световна война. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 4

Делхи - Агра
Закуска. Отпътуване за Агра (200 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Посещение на крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Диван-е-аам, Джахангири Махал и Диван-е-Кхас. Тази крепост представлява огромен интерес, защото по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „пиетрадура. Свободно време. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 5

Агра - Джайпур
Рано сутринта посещение на Тадж Махал по изгрев — легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на могулската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Връщане в хотела за закуска. След закуска освобождаване на хотела и отпътуване за Джайпур (260 км, около 5-6 часа). Пристигане в Джайпур. Настаняване. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 6

Джайпур
Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятния Амбър Форт, чието изграждане е започнало през ХVІІ век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от индийски и ислямски маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Хава Махал или Дворецът на ветровете, построен от махараджа Савай Пратап Сингх през 1799 г., с уникална пирамидална форма. Разполага е с 953 малки прозореца, декорирани с фини решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания, които са се провеждали по улиците. Продължаваме с Градският дворец — красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Пратап Сингх по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей, посветен на самия градски дворец. Джантар Мантар е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 7

Джайпур
Закуска. Свободно време, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 8

Джайпур - Делхи
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи (270 км – около 5-6 часа).  Настаняване в хотел.  Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9
Делхи - Истанбул - София
Ранна закуска и трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.55 ч. Кацане в Истанбул в 11.35 ч. Полет за София в 14.55 ч. Кацане на летище София в 15.10ч.

Програмата във формат MS Word можете да изтеглите оттук.
Clarks Shiraz Agra
Clarks Shiraz Agra

Агра

Ресторант Нощен бар Басейн СПА
Сайт
Welcomehotel by ITC Hotels
Welcomehotel by ITC Hotels

Ню Делхи

Басейн Безплатен Wi Fi
Сайт
Ramada By Wyndham Jaipur
Ramada By Wyndham Jaipur

Джайпур

Ресторант Басейн Безплатен Wi Fi Спирка градски тр-т
Сайт
Обиколен тур на Новия град Делхи
Обиколен тур на Новия град Делхи
Включен в цената.
Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар — най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана — свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Гурудвара Бангла Сахиб, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Хар Кришан. Разположен е покрай езеро, което се нарича саровар. Водата му се смята за свещена и е позната под името амрита. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди войници загинали в Първата световна война.

Обиколен тур на Стария град Делхи
Обиколен тур на Стария град Делхи
Включен в цената.
Посещение на Радж Гхат — мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) — масивен форт, построен от Шах Джахан през 1648 г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък могулски император Хумаюн — изключителен паметник в индийско-персийския архитектурен стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с Джама Масджит — една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Шах Джахан и най-големия архитектурен проект на могулската империята.

Посещение на крепостта Амбър
Посещение на крепостта Амбър
Включен в цената.
Обградена от висока 70 метра стена, това е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Диван-е-аам, Джахангири Махал и Диван-е-Кхас. Тази крепост представлява огромен интерес, защото по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на фабрика за мрамор, където ще видим старата техника за произвеждане на мраморни изделия „пиетрадура.

Посещение на Тадж Махал
Посещение на Тадж Махал
Включен в цената.
Посещение на Тадж Махал по изгрев — легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на могулската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.

Хотели по програмата Изхранване Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло Дете без доп. легло
(2-11.99 г.)
Welcomehotel Dwarka 5* (или подобен), Делхи
закуска и вечеря
Ramada by Wyndham 5* (или подобен), Джайпур
закуска и вечеря 3 012 лв. 3 688 лв. 2 914 лв. 2 757 лв.
Clarks Shiraz 5* (или подобен), Агра закуска и вечеря


Забележка:
 • Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит при записване в размер на 500 лева
 • Втори депозит в размер на 500 лева до 60 дни преди заминаване
 • Доплащане до 30 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 20 дни преди заминаване

 СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:
 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа
 • От 59 ден до 30 ден от датата на заминаване 1000 лева
 • От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването
 • Смяна на име до 20 дни без неустойка


ВИЗОВ РЕЖИМ:
Необходими документи за издаване на индийска виза:
Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на Марбро Турс.
 • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.

От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза. Повече информация на: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html и в офисите на Марбро Турс.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.80 BGN.
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Индия

Индия

Златният триъгълник е най-популярният туристически маршрут в Индия. Създадена с акцент върху кралското и културно наследство, тази програма ще разкрие всички тайни на мистичната и завладяваща страна. Делхи, Джайпур и Агра са три града, които ще завладеят вашето въображение и ще ви отведат в очарователния, колоритен и страстен свят на махараджите и древната империя на мугълите. Тук ще откриете примери от най-добрите архитектурни шедьоври в света, от Квабата Минар в Делхи до Амбър Форт в Джайпур и разбира се Тадж Махал в Агра. Насладете се на историята на масивните крепости и богатството и великолепието на палатите в Раджастан, суматохата и пъстротата на базарите, както и на наследството на изпълнения с контрасти регион.

За Индия
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Двупосочен самолетен билет София–Истанбул–Делхи–Истанбул–София
 • Летищни такси
 • Традиционно посрещане на летището в Делхи
 • 7 нощувки със закуски и вечери
 • Трансфер летище−хотел−летище
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
 • Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
 • Водач по време на пътуването

 • Индийска туристическа виза – 50 евро
 • Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Бакшиш (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор — USD 15  на човек на град)