Виетнам и Камбоджа

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Ханой-Ха Лонг Бей-Дананг-Хой Ан-Хо Ши Мин-Сием Реап
Продължителност:
12 дни
Изхранване:
закуска, обяд и вечеря

Наситена програма, която ще ви пренесе в интересно пътешествие сред старите цивилизации и древни култури на Виетнам и Камбоджа.

Датa на заминаване
10.11.2023
от 5 623 лв
Ограничени
ДЕН 1
София – Истанбул – Ханой

Отпътуване от летище София в 21:30 часа за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 23:55 часа.
 
ДЕН 2
Ханой / вечеря

Свързващ полет за Ханой в 02:05 ч. Пристигане във виетнамската столица в 15:25 часа. Здравей, Виетнам!
Трансфер до хотел Flower Garden Hotel 4* (или подобен), разположен в сърцето на столицата. Настаняване.
Вечеря в местен ресторант и нощувка. 
 
ДЕН 3
Ханой / закуска, обяд и вечеря

Закуска. Ханой може да бъде необятен и ненаситен. Днес ни очаква интересно запознанство с  Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура.  Отправяме се към Площад Ба Дин  /Ba Dinh/ най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите  културни и политически събития в града, ще видим комплекса Хо Ши Мин / включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището,  в което е живял  Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One - Pillor Pagoda/.
Разходката ни ще продължи с Храма на литературатa - построен в края на XI век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам.
Продължаваме с най-стария Будистки храм в Ханой, Виетнам. Построен през 6-ти век по времето на император Ли Нам Де. Пагодата се намира на Западното езеро в близост до Ханой. Интересното за тази пагода е, че първоначално е била построена на бреговете на ''Червената река'' и се казвала ''Кай Куок''. Но след като не могли да се справят с приливите на реката, през 1615 била преместена до мястото на което се намира днес. Обяд в местен ресторант.
Ще продължим със Стария квартал на Ханой, спирайки да посетим Храма  Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem, езерото "Sword“/. Оттук  ще се поскитаме с велорикши  по тесните улици на Стария квартал, за да преживеем ежедневието на местните. П0-късно днес ще имате възможност да опитате прочутото Виетнамско кафе, което се приготвя с яйчен жълтък. В късния следобед ще се насладим на вълнуващо шоу – Куклено шоу над водата /Water Puppetry/ - традиционно изкуство на Северен Виетнам.
Вечеря в местен ресторант.
Връщане в хотела.
 
ДЕН 4
Ханой – Ха Лонг Бей / закуска, обяд и вечеря

Закуска. Отпътуване  с  автобус  до  залива  Ха Лонг (около 3 часа).  Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг е и единодушно е приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света.
В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват с огън и нефрит, като създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали и така помогнали на виетнамците да опазят земите си.
Настаняване на круизен кораб подобен на традиционната лодка „джонка”-  La Regina Royal Cruise / Noble Suite или подобен. Отплаване. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови. Готварски клас преди вечеря.
Вечеря. Нощувка. 
*Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи.
 
ДЕН 5
Ха Лонг Бей – Ханой – Дананг / закуска, брънч и вечеря

Закуска. Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището. 
След акостиране на кораба, трансфер до Ханой за полет до Дананг. Пристигане и настаняване в хотел Lasenta Hotel 4*(или подобен).
Вечеря в местен ресторант и нощувка.
 
ДЕН 6
Хой Ан / закуска, обяд и вечеря

Закуска. Хой Ан e град атмосфера, известен като архитектурен и културен център, разположен на двата бряга на река Ту Бон. Очарователните улици са изпълнени с десетки магазини, бутици, художествени галерии и прекрасни сгради. 
В сърцето на малкото крайбрежно градче се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация както за симбиозата от японско, китайско, европейско и виетнамско влияние, така и за славните дни, които селището преживява през 16 век. По онова време река Ту Бон е пълна с търговските кораби на различни народи, а пристанището Фай Фо играе важна роля в търговията по море. Европейските кораби доставят оръжие, сяра и олово, и заминават, натоварени с коприна, порцелан, екзотични масла и подправки от Далечния Изток.
Посещение на фермерско селище Кам Тан, където ще разберем за живота на рибарите, техните семейства и моряшката общност в региона и екстремните условия на живот по време на Виетнамската война. Ще се качим на малка лодка и ще плаваме по каналите на река Куа Дай, за да разгледаме селището отвътре и опознаем ежедневието на местното население.
Обяд в местен ресторант.
Следобяд ще направим панорамна обиколка на стария град на Хой Ан, за да разгледаме къщите на старите търговци, силно повлияни от китайската, японската и виетнамската архитектура; 400-годишният японски покрит мост; залата на конгрегацията с нейните изключителни дърворезби и цветния пазар. Свободно време за разходка.

Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
 
ДЕН 7
„Златния мост" Дананг – Сием Рип / закуска, обяд и вечеря

Закуска. Трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 м н.в.), по пътя - посещение на някои от старите френски вили. Обяд в местен ресторант.
Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам - „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце. 
Трансфер до летището в Дананг за полет до Сием Рип.
Настаняване в хотел Somadevi Angkor Hotel 4* (или подобен) и вечеря в местен ресторант.
 
ДЕН 8
Сием Рип /закуска, обяд и вечеря

Закуска. Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, както и Храма Та Прохм. Построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му .
Обяд в местен ресторант.
Следобед ще разгледаме Ангкор Ват - смятан за най-големия религиозен паметник в света. Основан в началото на XII век първоначално като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век
в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни.  Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура.  Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната.
Вечеря в местен ресторант с включено танцово шоу „Апсара“. Типично културно и танцово представление за Хмерската култура.
Нощувка.
 
ДЕН 9
Сием Рип – Сайгон / закуска и вечеря

Закуска. Днес ще разгледаме малкото градче Сием Рип. Ще посетим „Стария пазар“ и пагодата Wat Bo. Пазарът е най-популярния в региона, където може да се купи и търгува всичко. Наблизо ще видите и местния крафт пазар. Ще имате възможност да видите как се обработва кокосовото олио, как се изработват от него сапуни и други натурални козметики.   
Трансфер до летището за полет до Сайгон в 11:40 ч. Пристигане в 12:55 ч.
Следобяд ще разгледаме централната част на Сайгон: разходка по улица Dong Khoi Street, по-рано улица Rue Catinat позната по  време на френските колониални дни, като централен търговски район на Сайгон. Следващото ни посещение е Паметникът на обединението, свидетел на ожесточената война,  както и Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил, катедралата Нотр Дам построена през 1863 - 1880 г. по модел на парижката. Оттук, пеша ще се отправим към пазара Бен Тан / Ben Thanh/ един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните, да усетим живостта, колорита, екзотиката на източните пазари. Ще можете да изберете сувенири, ръчно изработени стоки и много други. Вечеря в местен ресторант.

Настаняване в хотел Ramana Hotel 4* (или подобен) и нощувка.
 
ДЕН 10
Сайгон /закуска, обяд и вечеря

След закуска, отпътуване за  Ми  То /My Tho / родното място на кокосовия орех. Днес ни очаква романтична разходка по красивата Делта на Меконг. Ще наблюдаваме живота на местните хора по бреговете на реката, ще акостираме на един от 4- те острова по Делтата, ще се насладим  на пресни тропически плодове, поднесени в плантацията под акомпанимента на южно-виетнамска народна музика. Обяд в местен ресторант. След това ще се качим на  традиционните плоскодънни местни лодки ”сампан”  и през малките канали на Делтата, обрасли с водни кокосови палми ще достигнем до местните производители, където ще опитаме традиционния меден чай и  сладко кокосово мляко. 

Връщане в Сайгон.
 
ДЕН 11
Сайгон – тунелите Ку Чи – Истанбул / закуска и обяд

Закуска. Сутринта ще посетим тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива. Тунелната мрежа е изкопана на ръка и населена от силите на виетнамските партизани по време на конфликта във Виетнам. В пика на войната, преди офанзивата на Тет през 1968 г.,  в тунелния комплекс са били базирани близо 10 000 войници. До ден днешен той остава един от най-впечатляващите примери за това колко ожесточена е войната. Ще имате възможност да пропълзите няколко метра в тунел, специално разширен за туристи, гарантираме екстремни преживявания. Обяд в местен ресторант.

Връщане в Сайгон и трансфер до летището за полет до Истанбул в 22:15 ч.
 
ДЕН 12
Истанбул – София

Пристигане в Истанбул в 05:35 ч. Полет за София в 08:45 ч. Пристигане в София в 09:05 ч.

Програмата в word формат, можете да изтеглите оттук.
Ramana Saigon Hotel
Ramana Saigon Hotel

Сайгон

Ресторант Басейн Безплатен Wi Fi
Сайт
Somadevi Angkor Resort & Spa
Somadevi Angkor Resort & Spa

Сием Реап

Ресторант Басейн СПА Фитнес
Сайт
Lasenta Boutique Hotel
Lasenta Boutique Hotel

Хой Ан

Ресторант Басейн Безплатен Wi Fi
Сайт
Flower Garden Hotel
Flower Garden Hotel

Ханой

Ресторант Басейн Безплатен Wi Fi
Сайт
La Regina Royal Cruise
La Regina Royal Cruise

залива Ха Лонг

Ресторант СПА Безплатен Wi Fi Изглед към море Климатик
Сайт

Пакетни цени

Хотели по програмата Възрастен
в двойна стая
Единична
стая
Допълнително
легло
Ramana Hotel 4*
Somadevi Angkor Hotel 4*
Lasenta Hotel 4*
Flower Garden Hotel 4*
круизен кораб La Regina Royal Cruise
или подобни
5 623 лв. 6 435 лв. 5 330 лв.

Полетно разписание:
10.11.23 София –  Истанбул 21:30 – 23:55 
11.11.23 Истанбул – Ханой 02:20 – 15:25
20.11.23 Сайгон – Истанбул  22:15 – 05:35 
21.11.23 Истанбул – София 08:45 – 09:05

Необходими документи:
 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Условия за резервация:
 • При записване се внася  депозит от 1500 лева, а пълно плащане се прави 35 дни преди тръгване.
 • Офертата важи при минимум 16 туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв. 
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други 4*, но идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

Срокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; 
 • между 60-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет ( вътрешни полети ) ; 
 • при по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 10.10.2023 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Виетнам и Камбоджа.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

 

Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Самолетни билети София – Истанбул – Ханой – Сайгон - Истанбул - София с Turkish Airlines с включени летищни такси и багаж 23 кг;
 • Самолетен билет Сием Рип - Сайгон – летищни такси и багаж 20 кг.;   
 • Самолетен билет Дананг  - Сием Реап – включени летищни такси и багаж 20 кг.;  
 • Самолетен билет Ханой  - Дананг – включени летищни такси и багаж 20 кг.;  
 • Всички трансфери по програмата;
 • 2 нощувки със закуски в Ханой в  Flower Garden Hotel 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб -  -  La Regina Royal Cruise / Noble Suite  или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в  Хой Ан - хотел Lasenta Hotel 4*или подобен ;
 • 2 нощувки със закуски в Сием Рип Somadevi Angkor Hotel 4* или подобен  
 • 2 нощувки със закуски в Сайгон –  хотел Ramana Hotel 4*  или подобен ;
 • 9 закуски, 7 обяда, 9 вечери, 1 брънч, Виетнамско кафе, съгласно програмата;
 • Всички екскурзии и посещавани забележителности, описани в програмата; 
 • Тай Чи клас;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Бутилка минерална вода в автобуса по време на екскурзиите;
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;
 • Климатизиран транспорт по целия маршрут;
 • Медицинска застраховка за целия престой с покритие 10 000 евро със ЗАД“ Евроинс“;

 • Електронна виза за Виетнам – ( 2 х 40$ = 80$ ) щатски долара (необходима е паспортна снимка в електронен формат. Визата се заплаща при доплащането по договор.
 • Виза за Камбоджа,  заплаща се и се издава на място, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см  и копие на паспорта, всичко в JPEG формат; 
 • Лични разходи;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 60 щатски долара на човек; Бакшишите се включват в договора за ТП и се заплащат предварително в България;