Екскурзия до Перу

Вид транспорт:
Самолет, влак, автобус
Маршрут:
Лима-Титикака-Куско-Мачу Пикчу
Продължителност:
11 дни
Изхранване:
Закуска

Разгледайте най-доброто, което Перу може да предложи в това грандиозно 11-дневно пътуване, което съчетава природа, история и култура.

Датa на заминаване
29.09.2024
от 7 119 лв
Налични места
ДЕН 1

София – Лима
Среща на летище София и полет за Лима през Мадрид в 08:20 ч. Пристигане в Мадрид в 10:50 ч. и отпътуване за Лима в 13:20 ч. Пристигане в Лима в 18:20 ч. Посрещане на международното летище Хорхе Чавес в Лима и трансфер до хотел Jose Antonio Deluxe 4*. Столицата на Перу, разположена в подножието на Андите, е модерен метрополис, пълен с история, в момента преминаващ през вълнуващ процес на културни и икономически промени. Градът е основан от испанския конквистадор Франциско Писаро през 1535 г.
Нощувка.

ДЕН 2

Лима
След закуска ще се разходим из улиците на стария град на Лима — включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, пълен с очарователни исторически сгради. Първата ни спирка ще бъде музея Ларко (официално известен като Археологически музей на Рафаел Ларко Ерера), разположен в традиционния квартал Pueblo Libre, който се помещава в красиво реставрирано имение от XVIII-ти век, построено върху предколумбова пирамида. Pueblo Libre съдържа хронологични галерии, които предоставят задълбочен преглед на 5000 години перуанска предколумбова история и е добре известен с галерията си от предколумбовата еротична керамика. Музеят може да се похвали с най-пълната предиспанска колекция в света от златни и сребърни предмети. Галерията „Злато и сребро“ представя най-голямата колекция бижута, използвана от много известни владетели от предколумбово Перу. Състои се от колекция от корони, обеци, украшения за носа, дрехи, маски и вази, фино изработени в злато и украсени с полускъпоценни камъни. След това ще посетим Каса Алиага, колониално имение, предоставено през 1535 г. от главния конкистадор Франсиско Писаро на Херонимо де Алиага, един от неговите капитани. Това е единствената къща от онова време, която и до ден днешен винаги е била собственост на едно и също семейство. Продължаваме живописната обиколка в колониалния център. Тук можете да оцените грандиозната архитектура на испанската империя и да бъдете изумени от катедралата на Лима. След обиколката — трансфер обратно до хотела.
Нощувка.

ДЕН 3

Лима – Арекипа: полудневен тур и посещение на манастира Санта Каталина (закуска)
Закуска и трансфер до международното летище Хорхе Чавес в Лима, за полет до Арекипа, разположена на 2335 м. н. в. След пристигане ще бъдем трансферирани до хотела. По време на трансфера, нашият екскурзовод ще ни информира за атракциите и услугите, които градът предлага и ще ни помогне с настаняването. Предстои ни да опознаем Арекипа, наречена „Белият град”, заради цвета на сградите, построени от бяла вулканична скала. Това е втория по големина град, разположен в подножието на вулкана Ел Мисти в Андите. Ще започнем пътуването си от главния площад — Plaza de Armas. Погледът ни ще бъде прикован от елегантната неоренесансова катедрала-базилика и манастира Санта Каталина, който от векове е бил „забранен град“ в сърцето на Арекипа, затворен за любопитни очи и влиянието на външния свят. Манастирът е основан през XVI-ти век и е бил почти самодостатъчен град, съставен от къщи за монахини и техните слуги, църкви, площади и тесни улички, кухни и трапезарии. Днес разходката из цветните му улици е като връщане назад във времето и ни позволява да разберем колониално Перу. Продължаваме нашата обиколка, докато стигнем до Ла-Компания, може би най-големият шедьовър на перуанския барок, където ще разгледаме очарователната й фасада. Сакристията е изключително красива, благодарение на купола и стените, покрити със стенописи, които показват тропическа флора и фауна. Йезуитската семинария е добре известна с красивата си главна обител. Накрая ще се насочим към кварталите Янауара и Кармен Алто, където ще се насладим на прекрасна гледка към вулкана Мисти, който се издига над града. Трансфер до хотела. Нощувка в хотел El Cabildo 4* в Арекипа.
* Дрескод за църквата: По време на посещението не се допускат дрехи без ръкави и/или деколте, къси панталони над коляното и мини поли, в противен случай входът им ще бъде отказан.

ДЕН 4

Арекипа – Каньон Колка (закуска, обяд)
След като приключим със закуската си в хотела, е време да се сбогуваме с Арекипа и да се отправим към каньона Колка. Маршрутът ще ни отведе през квартал Юра — район, характеризиращ се с впечатляващи географски характеристики, вариращи от дълбоки дерета до високи планини, водопади и буйна растителност. Маршрутът продължава към Pampa Cañahuas. Това обширно андско плато е дом на викуня — местно животно от Андите — тясно свързано с алпака, гуанако и лама. Ще прекосим пампасите на Вискачани и Токра и ще заобиколим кратера на вече изчезналия вулкан Чукура, за да стигнем до Mirador de los Andes в Патапампа, 4910 метра над морското равнище. Оттук се разкрива впечатляваща гледка към многобройните вулкани около Арекипа. Ще се насладим на вкусен обяд в живописния град Чивай. Нощувка в хотел Aranwa Pueblito Encantado Del Colca 4* в долината Колка.

ДЕН 5

Каньон Колка: Полетът на кондора – Пуно (закуска, обяд)
След закуска в хотела, ще е необходимо да се подготвим за един силно динамичен ден — пътуване до спиращата дъха гледка от Кондор Крос — място, от където се наблюдава полета на кондорите и се открива гледка към каньона. Долината Колка е един от най-дълбоките каньони в света, с максимална дълбочина над 4160 метра — два пъти по-голяма от тази на Големия каньон в Колорадо. Тръпката от изживяването е подсилена и от естествената гледка на огромни кондори, прелитащи над каньона. Няма как да не гледаме със страхопочитание как тези грациозни хищни птици се реят над каньона! Ще слезем до дъното на долината, за да открием някои от живописните градчета по бреговете на река Колка — Пинчоло, Мака, Ачома и Янке, където старинните колониални църкви са също толкова част от пейзажа, колкото и върховете на Андите. Ще спрем и на Antahuilque и Choquetico, където можем да се възхитим на прекрасния пейзаж на долината и нейните впечатляващи "andenería" (селскостопански тераси). След това продължаваме към Пуно. Маршрутът пресича Националния резерват Салинас и Агуада Бланка и поема към зашеметяващите каменни гори на Патахуаси. Пейзажите и природата са едновременно драматични и очарователни — ще премине покрай високи равнини, вулкани, необичайни скални образувания и дори лагуни, където можем да видим жерави, които сушат крилата си над водата. Няколко отдалечени кафенета предлагат на посетителите си чай от кока, а сергии на местни занаятчии предлагат традиционни пъстроцветни текстилни изделия.
Пристигане в Пуно, трансфер и настаняване в хотел Jose Antonio Puno 4*.
Нощувка.

ДЕН 6

Пуно – езерото Титикака: Урос и Такиле (закуска, обяд)
След закуската в хотела се отправяме към пристанището на Пуно, където ще ни чака лодка, която ще ни отведе до езерото Титикака — най-високото плавателно езеро в света (3809 метра над морското равнище), митичната люлка на Империята на инките. Тук се намират красивите острови на хората урос. Уросите са част от коренното население на Перу, което живее върху поредица от създадени от човека острови, направени изцяло от плаващите тръстики тотора, които растат изобилно в плитчините на езерото. Островите са съставени от слоеве изтъкана тотора, които редовно се допълват отгоре, докато гният отдолу. След като посетим този завладяващ остров, отплаваме за Такиле, малка част от рая, която някога е принадлежала на Империята на инките. Ясно се виждат следи от миналото на инките в руините, които все още съществуват около острова. Такиле — с население от 1500 жители — е остров с голяма културна стойност благодарение на запазването на традициите на предците му. Островът е населен с такиленьос — друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи. С културна демонстрация, местната общност ще ни представи културата и традициите си. Обяд на острова преди обратното пътуване до Пуно. По избор и срешу допълнително заплащане на място: Гребане в традиционна сламена лодка.
Нощувка в Пуно.

ДЕН 7

Пуно – Куску (закуска, обяд)
Закуска. По пътя към Куско ще направим някои интересни спирки. Първата е град Пукара и Литическият музей Пукара, където разглеждаме известната му керамика и зооморфни скулптури. Това е първото градско селище покрй езерото Титикака, създадено между 100 и 300 г. от н.е. След кратка почивка в Ла Рая, най-високата точка на пътуването между Пуно и Куско на главозамайващата надморска височина от 4313 метра, автобусът спира в Сикуани за обяд. След това се отправяме към археологическия обект Ракчи, където разглеждаме храма на Виракоча — построен в чест на могъщия бог на Андите, създал света и цивилизацията. Правоъгълната конструкция може да се похвали със сламени покриви на 20 метра над земята; те се смятат за най-високите в Империята на инките. Ще посетим красивата църква Сан Педро в Андауайлилас, известна като „Сикстинската капела на Америка”, украсена със стенописи от училището в Куско. Църквата е построена през XVI-ти век върху останките на Вари. Последните 40 километра шофиране ни отвеждат до Куско, днешната крайна дестинация.
Нощувка в хотел Xima Exclusive Cusco 4* в Куско.

ДЕН 8

Куско — археологическата столица на Южна Америка (закуска)
(закуска, обяд)
Обиколката на бившата столица на Империята на инките започва с посещение на манастира Санто Доминго, голям ренесансово-бароков комплекс, който е построен върху храма на инките Кориканча — бога на Слънцето. Древните хроники разказват, че храмът е бил покрит със златни листа и изпълнен със златни изображения. След това ще посетим Катедралата, най-внушителният паметник на Централния площад, а отправяйки се към хълмовете над Куско, ще се разходим из останките от крепостта Саксайуаман (на кечуа „място, където почива пумата“), чиито впечатляващи стени предлагат зашеметяваща панорамна гледка към Куско, както и руините на храма и амфитеатъра на Кенко (място за поклонение към Майката Земя), където се смята, че инките са практикували земеделски ритуали. А накрая ще видим Пука Пукара („Червената крепост“ на кечуа) военен комплекс на инките, разположен върху хълм. Неговите жилищни площади, бани, акведукти, стени и кули все още могат да бъдат видени. По избор и срещу допълнително заплащане на място: Посещение на Планетариума.
Нощувка.

ДЕН 9

Куско – Мачу Пикчу – Куско (закуска, обяд)
След закуска, трансфер до  ж.п. гара Олантантайбо, за да се качим на влака до Агуас Калиентес — най-близкият град до Мачу Пикчу („стар връх“ на езика на кечуа). След живописно пътешествие през драматичните пейзажи на Андите, пристигаме на гарата в Агуас Калиентес, известен с горещите си извори, през който преминава река Урубамба. Оттук ще направим 25-минутно автобусно пътуване до Мачу Пикчу. Мачу Пикчу е разположен на 112 км от Куско, на левия бряг на река Урубамба и около 2400 м.н.в. Счита се за най-силният енергиен център в Южна Америка. Смята се че „Изгубеният град на инките“ е построен през 1450-та година от императора Пачакути като ваканционно селище, век преди неговата империя да падне и е функционирал до 1532 г., когато испанците нахлуват в територията на империята. През 1532 г. всичките му жители тайнствено изчезват. Въпреки че мястото е известно на местните, то остава неизвестно за испанците през колониалния период, както и за останалия свят, докато американският историк Хайръм Бингъм III не го популяризира през 1911 г.  Обиколката с екскурзовод обяснява произхода на тази внушаваща страхопочитание цитадела, представяйки нейните най-известни забележителности. Връщаме се в Агуас Калиентес, за да се качим на влака обратно за Куско. Нощувка в хотел 4* в Куско.
*Времето за обяд може да варира в зависимост от входа на цитаделата.

ДЕН 10

Куско – Лима (закуска, обяд)
Закуска. Трансфер до летището в Куско за вътрешен полет до Лима. Полет от Лима за Мадрид в 11:25 ч.

ДЕН 11

Пристигане в Мадрид в 05:40 ч. и полет за София в 10:15 ч. Пристигане в София в 14:35 ч.

Предварителна информация за програмата можете да изтеглите оттук.
 
José Antonio Deluxe
José Antonio Deluxe

Лима

Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi
Сайт
El Cabildo
El Cabildo

Арекипа

Близо до плажа Ресторант Безплатен Wi Fi
Сайт
Aranwa Pueblito Encantado Del Colca
Aranwa Pueblito Encantado Del Colca

долина Колка

Басейн СПА Безплатен Wi Fi
Сайт
José Antonio Puno
José Antonio Puno

Пуно

Ресторант Безплатен Wi Fi Климатик
Сайт
Xima Exclusive Cusco
Xima Exclusive Cusco

Куско

СПА Безплатен Wi Fi Климатик
Сайт

Пакетни цени

Човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
7 119 лв. 7 784 лв. 6 728 лв.

Условия на записване
 • Цената е валидна при минимум 16 туриста
 • При записване се внася депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване

Срокове за анулации и неустойки
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • При наличие на повече от 70 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа
 • Между 69-ия и 41-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет (вътрешни полети)
 • При по-малко от 40 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията

Необходими документи за пътуване
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители, плюс оригинал на акта за раждане и 2 копия

Забележки:
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.83 лв.
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни, преди заминаване.
Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други 4*, но идентични по качество.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

В случай, че потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди датата на заминаване, като се задължава да заплати на туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Важна информация за Мачу Пикчу:
 • Първото влизане в цитаделата изисква задължително придружаване от водач. Моля, имайте предвид, че обиколката с екскурзовод продължава приблизително 2 часа и 30 минути;
 • Входът за Мачу Пикчу позволява максимален престой от 4 часа в цитаделата, ако искате да останете през цялото време, информирайте вашият водач в началото на обиколката;
 • Маршрутът за посещение на цитаделата Мачу Пикчу и разписанията зависят от наличността;
 • За закупуване на билети до Мачу Пикчу е необходимо да се изпратят трите имена, дата на раждане, националност, номер на паспорт на пътниците, които трябва да съвпадат с настоящия паспорт, с който ще се пътува. Важно е да се има предвид, че входните билети за цитаделата не се възстановяват от момента на покупката.
 • Носете същия документ, който сте представили на агенцията, като се има предвид, че билетите за влак и входа за Мачу Пикчу ще бъдат издадени с тази информация;
 • Във всички влакови услуги до Мачу Пикчу пътникът може да носи само ръчен багаж (раница, чанта или куфарче) с тегло не повече от 5 кг във влака до/от Мачу Пикчу.
 • Разрешен размер: 157 см (височина + дължина + ширина).

Важна информация при посещение в Перу:
Препоръчваме удобни и леки дрехи за посещение на крайбрежните райони на Перу и топли дрехи за високите части на Андите. На посетителите не се препоръчва да носят ризи с ръкави, шорти, къси поли или къси дрехи, когато посещават религиозни храмове или официални сгради. Слънцезащитният крем, слънчевите очила, шапката и репелентът против комари могат да бъдат много полезни по време на престоя ви.
Автобусен трансфер из страната: Пътниците може да носят до 20 кг чекиран багаж и 5 кг в ръчен багаж. Превишението ще се допуска според капацитета на автобуса и ще се заплаща допълнително.

Информация относно здравните изисквания: НЯМА задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Перу.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Перу

Разгледайте най-доброто, което Перу може да предложи като природа, история и култура. Отпътувайте от Лима за Арекипа — бижуто на колониалната архитектура — и се полюбувайте на полета на кондорите в долината Колка. Научете за традиционните села в Пуно, преди да пристигнете в Куско — сърцето на Империята на инките и открийте историческото наследство, което притежава, както и завладяващите пейзажи на Андите със зелените им долини и заснежени върхове!

За Перу
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Самолетен билет София-Мадрид-Лима-Мадрид-София с включени летищни такси и 23 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Лима-Арекипа с вкл. летищни такси и 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Куско-Лима с вкл. летищни такси и 20 кг чекиран багаж
 • 2 нощувки в Лима, 1 нощувка в Арекипа, 1 нощувка в долината Колка, 2 нощувки в Пуно и 3 нощувки в Куско.
 • Настаняване в  4* хотели  по маршрута на програмата
 • 9 закуски в хотелите по програмата
 • 5 обяда: ден 5 в долината Colca, ден 6, ден 7 и ден 8 в Пуно и ден 10 в Агуас Калиентес
 • Частни трансфери за групата по време на целия маршрут
 • Двупосочен влак до Мачу Пикчу в услугата Expedition (PeruRail) или Voyager (IncaRail)
 • Двупосочен влак Vistadome до Мачу Пикчу (PeruRail) в луксозната категория
 • Всички посещения, споменати в горния маршрут: Casa Aliaga, Катедралата и Larco Museum в Лима, манастирът Санта Каталина и църквата Общество на Исус в Арекипа, Condor Cross в долината и Colca Canyon, Острови Урос и Такиле в Пуно Pucara, Racchi и Andahuaylillas по маршрута от Пуно до Куско Coricancha, Катедралата, Sacsayhuaman, Qenqo, Puca Pucara и Tambomachay в Куско, Мачу Пикчу и туристическа такса в Куско (билет BTC)
 • Екскурзоводско обслужване на английски език от партниращата перуанска агенция
 • Водач на български език при минимум 14 пътуващи, който превежда беседите
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро

 • Разходи от личен характер, напитки и ястия, които не са посочени в програмата
 • Допълнителни посещения по желание
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьорите
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”