Най-доброто от Филипините

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
о. Себу – о. Панглао – о. Палауан
Продължителност:
14 дни
Изхранване:
Нощувка и закуска

Наситена с екскурзии и емоции програма за приклюнченци във Филипините, където плажовете са с бели пясъци, а тропическата гора и залезите са магични!

Датa на заминаване
14.04.2023
от 6 347 лв
Налични места
ДЕН 1

СОФИЯ–ДОХА–СЕБУ
Среща на летище София. Полет за Себу през Доха в  17.10 ч. с Катарски авиолинии.
Кацане на летище Доха в 21.45 ч. Полет за Себу в 01.45 ч.

ДЕН 2

СЕБУ
Кацане в Себу в 16.35 ч. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела.
Настаняване в Cebu Parklane International Hotel — Deluxe Queen room (или подобен). Свободно време за почивка.
Нощувка.

ДЕН 3

СЕБУ–БОХОЛ–ПАНГЛАО
Закуска и трансфер до ферипорта на град Себу (около 30 мин). Отпътуване с ферибот до Таглиларан, с продължителност около 2 часа, и целодневен тур на остров Бохол. Първа спирка ще е историческия олтар Blood Compact, мястото на което за пръв път се побратимяват европейци с филипинско племе. След това ще посетим защитен резерват за едни от най-малките бозайници в света — тарсиерите (дългопет). Филипинският дългопет е ендемичен вид. Среща се основно на остров Минданао и още няколко по-малки острова като Бохол. Дължината на тялото при възрастните индивиди е около 10 cm, а опашката е гола и без косми. Притежава най-големите очи сред приматите, в сравнение с размера на тялото, като обема само на едното око е по-голям от мозъка му. Ето защо не може да ги движи, а завърта главата си почти на 360 градуса. Продължаваме към река Лобок, където ще се насладим на обяд върху плаващ ресторант с шведска маса и жива музика. Ще плаваме нагоре по реката, докато обядваме, а на брега момичета и жени от местното село ще пеят и танцуват, облечени в традиционни местни носии. След това ще продължим към община Кармен и Шоколадовите хълмове. По пътя ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел. Гората е средноголяма, а най-интересното е, че е засадена преди близо 40 години. Разбира се, ще спрем за фото пауза върху платформа за наблюдение. Не е съвсем ясно как са се появили варовиковите Шоколадови хълмове. През по-голямата част от годината те са покрити с трева, която в края на сухия период покафенява. Оттук и името Шоколадови хълмове (и от формата на известния американски шоколад Hershey's Kisses). В края на деня се отправяме към остров Панглао (свързан посредством мост с Бохол) и плажа Алона. Настаняване в хотел Malinawon Resort — Queen Suite (или подобен) и почивка.
Нощувка.

ДЕН 4

БАЛИКАСАГ  
Закуска и отпътуване за остров Баликасаг и неговите защитени коралови рифове с невероятни подводни гледки — големи костенурки, гигантски миди и хиляди тропически риби. Остров Баликасаг е кръгъл, сравнително малък остров, с 360-градусов плаж. Притежава голяма защитена територия, където се отглеждат корали и миди. Едно от местата за шнорхелинг е точно до нея и там ще можем да разгледаме гигантските миди от вида Tridacna gigas. От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. С повече късмет ще можем да срещнем доста от тях, докато се хранят с водорасли от морското дъно. Следва обед на острова под прохладната сянка на палмови дървета. Оттам ще отплаваме към пясъчния риф Върджин Айланд. Чакат ни релакс и снимки в сюреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица. Ще имаме възможност да си закупим и дегустираме сготвени от местните жители абалони — вид морски охлюви, които са много вкусни, но и много трудни за събиране — излизат само по тъмно и се събират с фенери през нощта.
Връщане обратно в хотела.
Нощувка.

ДЕН 5

ПАНГЛАО  
Закуска. Този ден НЯМА да ставаме рано. Той е отреден за плажуване и релакс на най-красивия плаж в Панглао.
Първо ще посетим близката подземна пещера Хинагданан и ще имаме възможност да поплуваме в нея. След това се отправяме към комплекса South Palms Resort. Той е разположен върху най-хубавата част от плажа Думалуан, с широка плажна ивица, множество красиви и поддържани палми и люлки между тях. Ще се възползваме от предлагания дневен достъп до басейна. В посещението е включен обяд и 30 мин stand-up paddle board или каяк. Връщане в хотела.
Нощувка.

ДЕН 6

ПАНГЛАО–ЕЛ НИДО
Ранна закуска и отпътуване до ферипорт, където за около 2 часа ще пристигнем до Тагбиларан. Трансфер до летището на Себу. Следва полет до малкото летище на Ел Нидо, с продължителност 1 час. Пристигане в Ел Нидо, трансфер до Lagun Hotel El Nido — Deluxe Room (или подобен) и настаняване. Свободна програма. Посещение на близкия плаж Лас Кабанас и наблюдаване на залеза.
Нощувка.

ДЕН 7

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Закуска и трансфер до плажа, където с традиционна местна лодка bangka,  ще посетим няколко съседни острови, плажове и лагуни от най-известният архипелаг в Палауан – Бакуит. Природата наоколо е страхотна — буйни гори, бели пясъчни плажове, тюркоазена вода и необитавани острови. Архипелагът се е превърнал в стартова база за изследователи и авантюристи, които преминават от един остров към друг в търсене на най-красивия плаж. Нашата програма включва Helicopter Island, Hidden Beach, Secret beach, Matinloc Shrine (или Cadlao Lagoon), Talisay beach. Почти навсякъде има възможност за шнорхелинг — наблюдаване на твърди и меки корали, тропически риби и при късмет — гигантски костенурки. В обиколката е включен обяд.  Връщане до пристанището Ел Нидо около 16.00 ч.
Нощувка.

ДЕН 8

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Закусваме и отново към градския плаж, за да се качим на лодка за втори тур на архипелага Бакуит, с включен обяд. Програмата ще ни отведе до Big Lagoon (Miniloc Island), Shimizu Island beach, Secret Lagoon and beach, 7 Commandos Beach, Miniloc Coral Garden (snorkeling area). Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Голямата лагуна (по желание). Прибираме се около 16:00 ч. в Ел Нидо. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 9

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Закусваме и отново към градския плаж, за да се качим на лодка за трети тур на архипелага Бакуит, с включен обяд. Програмата ще ни отведе до Cadlao lagoon, Small lagoon, Pasandigan beach, Paradise beach, Bukal island. Отново много места за шнорхелинг, както и опция за каране на каяк в Малката лагуна (по желание). Прибираме се около 16:00 ч. в Ел Нидо. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 10

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН
Закусваме, взимат ни ванове и се отправяме в северна посока. След около 40 минути достигаме до плажовете Накпан и Калитанг. Свободно време за плаж и развлечения. Плажът Накпан е един от най-големите във Филипините, а според някои — и най-хубавия. Релакс на плажа, плуване, коктейли и хапване на прясна морска храна. По желание — кратка разходка до скрития в джунглата водопад Nagkalit-kalit и къпане в прохладните му води. В късния следобед тръгваме след залеза към Ел Нидо.

ДЕН 11

ЕЛ НИДО, ПАЛАУАН–СЕБУ
Закуска и трансфер до летището. Полет за Себу (около 1 час и 40 мин.) и пристигане в ранния следобяд. Трансфер и разглеждане на красивия даоистки храм над града, както и стария град с Кръста на Магелан и най-старата базилика във Филипините — Санто Нино с катедралата Cebu Metropolitan. Настаняване в хотел Cebu Parklane International Hotel — Deluxe Queen room (или подобен). По желание — вечеря в местен ресторант, предлагащ специалитета на о. Себу — версия на лечон (хрупкаво бавно печено прасенце).
Нощувка.

ДЕН 12

СЕБУ–ОСЛОБ
Ранна закуска и отпътуване в 5:00 ч. към областа Ослоб (около 3 часа). Пристигане в Туристическия център на Ослоб и по желание плуване на сантиметри от величествените, но кротки и немесоядни, КИТОВИ АКУЛИ! След 30-минутната ни среща — вземаме душ и към някой местен ресторант за закуска/кафе. Продължаваме към водопадите Агуинид, където светло синьо-зелена вода, джунгла, шест нива водопади и интересни варовикови форми се преплитат в страхотно преживяване. Турът изисква леко физическо натоварване — ще се мокрим, ще се катерим по водопадите, ще се снимаме и ще се забавляваме. Свободно време за обяд. Продължаваме и достигаме друга област с още по-сини (като напитката Gatorade) води, невероятна природа и просечени от времето, обвити от лиани, речни каньони. Слагаме каски и жилетки и с помощта на мотори се изкачваме нагоре в планината за речен каньонинг по река Матутинао. Оттам тръгваме по реката — ще преминем под водопадите Кауасан, ще скачаме от скалите (при желание) и ще се спускаме по естествени пързалки, охлаждайки се в синьо-зелената вода. Отправяме се към малкото село Моалбоал, където ще се настаним за заслужена почивка в Adams View Hotel MOALBOAL – Deluxe Double Room (или подобен).  
Нощувка.

ДЕН 13

ОСЛОБ–СЕБУ–ДОХА
Събуждаме се и се отправяме към плажа. Той е каменист, с вода до глезените, а ние навлизаме на около 20 метра от брега. Там водата изведнъж става дълбока, а ние ще се гмурнем, с шнорхели и маски, за да поплуваме сред ята от милиони сардини! Рибните пасажи се вият в перфектен синхрон и формират причудливи вортексни форми. Следва лека закуска. Отправяме се към най-хубавия плаж на Моалбоал за последно плажуване и релакс. Свободно време за обяд. Отпътуване към Себу, пътят ще отнеме около 3 часа. Трансфер до летище. Полет 18.05 ч. за България с невероятни приживявания от Филипините. Кацане в Доха в 23.30 ч.

ДЕН 14

ДОХА - СОФИЯ
Излитане от Доха в 09.50 ч. Кацане на летище София в 14.40 ч.

Програмата във формат MS Word можете да изтеглите оттук.
Adams View Hotel
Adams View Hotel

в близост до плажа

Ресторант Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi
Сайт
Lagùn Hotel
Lagùn Hotel

лагуна Ел Нидо

Близо до плажа Ресторант Нощен бар
Сайт
Malinawon Resort
Malinawon Resort

на 5 минути пеша от плажа

Близо до плажа Нощен бар Басейн Безплатен Wi Fi
Сайт
Cebu Parklane International Hotel
Cebu Parklane International Hotel

Себу

Ресторант Басейн Безплатен Wi Fi Фитнес
Сайт

Хотели Изхранване Човек в двойна стая Единична стая
Cebu Parklane International 3*, Себу
Malinawon Resort 4*, Панглау
Lagùn Hotel 4*, Ел Нидо
Adams View Hotel 3*, Ослоб
(или подобни)
нощувка със закуска 6 347 лв 7 697 лв

Необходими документи и условия на записване:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
 • 1000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
 • Копие от международен паспорт;
 • Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 1 месец до датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Допълнителна информация:
 • Минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 20 човека.
 • Срок за уведомление при недостигнат минимум: 21 дни преди датата на пътуване.

Забележки:
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,91 лв. за щатски долар към 20.11.2022 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, Туроператорът си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите!
 • Посочените в програмата цени и часове за допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване.
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
В случай на отказ от туристическото пътуване (ТП), заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
 •  до 120 дни преди датата на пътуване — без неустойки
 •  от 119 до 45 дни преди датата на отпътуване — размерът на депозита (1000 лв.)
 •  от 45 до 0 дни — 100 % от стойността на ТП

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Филипини. 

Най-доброто от Филипините

Филипини

Невероятна страна и екзотична мечта за много туристи. Филипините се състоят от повече от 7 000 острова и са както типична за югоизточна Азия страна, така и доста различна. Нейната древна култура и страхотна природа привличат хора от цял свят, желаещи да се насладят на това райско кътче. Провинция Бохол е едно най-красивите места, които трябва да посетите във Филипините.
Една от най-известните атракции тук са Шоколадовите хълмове. Други известни забележителности са плажовете на остров Пангало, както и столицата на провинцията – Тагбиларан. Можете да се повозите на  корабче, докато се наслаждавате на традиционна вечеря и да се опитате да видите един специален вид лемур, който е най-малкият бозайник на света.

За Филипини
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Самолетен билет София–Доха–Себу–Доха–София
 • Самолетен билет Себу–Ел Нидо–Себу
 • 11 нощувки със закуска
 • 5 обяда по време на туровете с лодки и круиза по река Лобок
 • 2 ферибота до и от Тагбиларан
 • Всички трансфери по програмата
 • Всички описани в програмата турове и атракции
 • Цялостна организация на описаното пътуване от/до Себу
 • Всички разрешителни за посещение на различните региони и общини
 • Водач на български през цялото време, с голям опит, живеещ във Филипините
 • Медицинска застраховка

 • Местен транспорт из населените места (триколки, мотори, Grab Car-таксита, ванове под наем).
 • Бакшиши за местни гидове и пренос на багаж
 • Опционални активности и отбелязани като „по желание“ посещения.
 • Храна и напитки (освен включените 5 обяда и 11 закуски).
 • Разходи при форсмажорни ситуации и други извънредни разходи, включително свързани с: отмяна и изпускане на полети/фериботи, тайфуни и тропически бури, COVID рестрикции, мерки и изисквания, антигенни или PCR тестове,
 • медицинско обслужване.