Сафари в Кения

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Найроби-Масай Мара-Диани Бийч
Продължителност:
ден
Изхранване:
All inclusive

Пътуване сред дивата природа с кратка почивка на брега на океана. Сафаритата са едни от най-вълнуващите пътувания, които можете да преживеете. Включени — вечеря в барбекю ресторант „Carnivore” и посещение на имение за жирафи.

Датa на заминаване
ДЕН 1

София-Найроби
Среща на летище София на Терминал 2 за полет до Найроби през Доха с Qatar Airways в 12:50 ч. Пристигане в Доха в 18:30 ч. и свързващ полет за Найроби в 01:45 ч.
 
ДЕН 2

Найроби-Масай Мара (закуска, обяд и вечеря)
Пристигане в Доха в 07:25 ч. и отправяне към национален парк „Масай Мара“. Днес започва нашето приключение в света на дивите животни. Разстоянието е около 280 км, а трансферът трае около 5 часа. По пътя ще преминем през живописния проход на долината Great Rift Valley, от който се разкриват прекрасни гледки. Пристигаме около обяд и настаняване в Mara Sopa Lodge. След като обядваме (обядът е включен в цената) се отправяме на следобедно сафари до 18 ч. Резерватът „Масаи Мара” е продължение на намиращият се в Танзания резерват „Серенгети”. Намира се в Югозападна Кения, близо до границата с Танзания, на приблизително 275 км. от Найроби. Открит е през 1974 г., а територията му обхваща площ от 1 510 кв. км. — равнини и гористи местности. Представлява най-богатия и най-често посещаван резерват за диви животни в Африка. Вечеря.
Нощувка.
 
ДЕН 3

Масай Мара (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Днес ни предстои ден, изпълнен с приятни емоции и надежда да видим голямата петорка “The Big 5”!
“Масаи Мара” е известен с това, че е единственото място на света, където всички представители на “голямата петорка” могат да бъдат видени наведнъж само за един сутрешен моторизиран ловен кръг. Това е името, което европейските ловци и търсачи на приключения някога дали на петте най-опасни животни на африканския континент — африкански слон, черен носорог, леопард, африкански бивол и лъв. Пакетиран обяд. По желание: Посещение на Традиционно масайско селище (Massai Village) — срещу допълнително заплащане: 30 USD на човек. Докоснете се до живота и бита на едно от най-старите племена в Африка. Връщане в Mara Sopa Lodge. Вечеря.
Нощувка.
 
ДЕН 4

Масай Мара-Найроби / Карниворе-Диани Бийч (закуска и вечеря)
Закуска и отпътуване за Найроби.
Приключението продължава с обяд в ресторант Карниворе — едно уникално изживяване. Тук ще опитате всеки тип месо за който може да си помислите, изпечено на традиционен масайски меч, над грандиозно огнище, разположено на входа на ресторанта. Сервитьорите носят мечовете по масите и отрязват неограничено количество в чиниите на гостите. За компания на месото поднасят широка гама салати, зеленчуци и екзотични сосове.
Полет до Момбаса в 16:00 ч. Пристигане в 17:15 ч. и трансфер до в хотел Blue Marlin 4*.
Нощувка.

ДЕН 5

Диани Бийч
Закуска.
Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 6

Диани Бийч
Закуска.
Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 7

Диани Бийч
Закуска. Целодневна екскурзия до остров Фунзи (включена в пакетната цена)
Незабравимо пътешествие с традиционна местна платноходка dhow в един непокътнат рай на Земята. Отпътуване от хотела рано сутринта до базов лагер в Бодо, древно село на около час южно от Момбаса. След това с кану ще се отправим нагоре по река Рамизи, за да изследваме уникалната екосистема на гъстите мангрови гори. Ще наблюдаваме голямо разнообразие от птици, крокодили и гигантски гущери — от безопасно разстояние, разбира се. След това ще се спуснем към пясъчния бряг на топлия Индийски океан, където ще имаме свободно време за плаж и плуване. По пътя може да срещнем делфини или гигантска морска костенурка. Обяд в Киназини (срещу допълнително заплащане). След обяд — свободно  време за почивка или за разходка из острова, преди да отплуваме обратно до Бодо за трансфер обратно до хотела. Връщане в хотела за вечеря.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8

Диани Бийч
Закуска.
Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 9

Диани Бийч-Найроби-Доха
Закуска.
Трансфер до летището и полет от Укунда до Найроби.
Включено посещение в имението за жирафи —– Giraffe Manor. Свободно време за разходка в двора на имението и хранене на жирафите. Полет на Qatar Airways до София в 17:55 ч. Пристигане в 23:15 ч. и нощувка в Доха.ДЕН 10Доха-София
Полет за София в 07:45 ч. Пристига в София в 11:50 ч. 

Програмата във формат MS Word можете да изтеглите оттук.
Baobab Beach Resort and Spa
Baobab Beach Resort and Spa

Диани Бийч

Ресторант All Inclusive Басейн СПА Изглед към море
Сайт
Посещение на традиционно масайско селище
Посещение на традиционно масайско селище
Цена: USD 30
Докоснете се до живота и бита на едно от най-старите племена в Африка. Селата им представляват съвкупност от няколко „квартала” или boma, всеки от които е съставен от къщите на двама-трима масаи и жените им. Колибите са подредени в кръг, така че по средата на boma-та се образува голямо празно пространство, отредено за добитъка. На пръв поглед всичко изглежда хаотично, но всъщност е съвсем структурирано и подредено. Всеки от масаите си има отделен вход към boma-та, като къщата на първата съпруга е от лявата му страна и единствената там (все пак трябва да е ясно коя е първата), а на всички останали са една след друга отдясно на входа.

Eкскурзия до остров Фунзи
Eкскурзия до остров Фунзи
Включена в пакетната цена
Незабравимо пътешествие с традиционна местна платноходка dhow в един непокътнат рай на Земята. Отпътуване от хотела рано сутринта до базов лагер в Бодо, древно село на около час южно от Момбаса. След това с кану ще се отправим нагоре по река Рамизи, за да изследваме уникалната екосистема на гъстите мангрови гори. Ще наблюдаваме голямо разнообразие от птици, крокодили и гигантски гущери – от безопасно разстояние, разбира се. След това ще се спуснем към пясъчния бряг на топлия Индийски океан, където ще имаме свободно време за плаж и плуване. По пътя може да срещнем делфини или гигантска морска костенурка. Обяд в Киназини (срещу допълнително заплащане). След обяд — свободно  време за почивка или за разходка из острова, преди да отплуваме обратно до Бодо за трансфер обратно до хотела.


Необходими документи и условия на записване:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
 • 1500 лева  депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване
 • Копие от международен паспорт
 • Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване

В случай на отказ от туристическото пътуване, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
 • до 120 дни преди датата на пътуване — без неустойки
 • от 119 до 36 дни преди датата на отпътуване — размерът на депозита (1500 лв)
 • от 35 до 0 дни — 100 % от стойността на пакета

Информация относно здравните изисквания:
 • Няма задължителни медицински и санитарни изисквания при пътуване до Кения
 • Препоръчително е да се консултирате с лекар относно приемането на таблетки против малария, както и за ваксина срещу жълта треска
 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност

Полезна информация:
 • Обслужването от местните екскурзоводи е на английски, със съдействие на български език от водача на групата.
 • Всички лица над 18 годишна възраст трябва да притежават валиден сертификат за завършен пълен курс на ваксинация или ПСР тест с валидност до 72 часа. До 72 часа преди пътуването, трябва да се попълни и здравна декларация на следния адрес:https://ears.health.go.ke/airline_registration/, който ще ви генерира QR код.
 • Всички пътници трябва да имат пътнически код (ТТ код) при влизане в Република Кения. Поради липсата на такъв код в сертификатите на много държави, е необходимо да се валидира проведеното лабораторно изследване и да се генерира ТТ код.
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,87 лв. за щатски долар към 01.10.2023 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5% в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите!
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Сафари в Кения

Кения

Сафарито в Кения е едно от най-зашеметяващите преживявания, които могат да ви се случат. Заобиколена от калдери и планински вериги, цветни коралови и бели пясъци, миещи бреговете на Индийския океан, Кения е една от най-желаните туристически дестинации. Безспорно наблюдението на дивата природа е най-притегателното занимание за всички туристи, а столицата Найроби е една от най-вълнуващите туристически дестинации в света.
Тук е домът на голямото преселение на антилопа Гну в Масай Мара; Тук можете да видите „Голямата Петорка“ в един ден.

За Кения
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • Самолетен билет София-Доха-Найроби-Доха-София с включени летищни такси и багаж (чекиран до 23 кг и ръчен до 8 кг на човек) с Qatar Airways
 • Самолетен билет Найроби-Момбаса / Укунда-Найроби с включени летищни такси и багаж
 • Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи, комфортни автобуси и джипове
 • 2 нощувки със закуска, обяд и вечеря в Mara Sopa Lodge в национален парк „Масаи Мара“
 • 5 нощувки в хотел Blue Marlin Beach Resort 4*++ със закуски и вечери
 • Посещение на имение за жирафи „Giraffe Manor” със свободно време за разходка и хранене на жирафи
 • Обяд в световно известния барбекю ресторант „Карниворе“
 • 1 полудневно и 1 целодневно сафари в национален парк „Масаи Мара“ с джипове с открит покрив и професионални шофьори/рейнджъри
 • Целодневна екскурзия до остров Фунзи
 • Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
 • 1 нощувка в Доха
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач от туроператора по време на цялото пътуване

 • Входна виза за Кения — USD 51(визата се издава в България и можем да съдействаме)
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание
 • Разходи от лично естество
 • Хранения извън посочените в програмата