Танзания и остров Занзибар

Вид транспорт:
Самолет
Маршрут:
Национален парк Серенгети–Занзибар
Продължителност:
10 дни
Изхранване:
Ол инклузив, закуска обяд и вечеря

Комбинация от екскурзионна програма със сафари в парковете на Танзания и почивка на база "ол инклузив" на остров Занзибар — островът на подправките.

Датa на заминаване
22.09.2024
от 8 754 лв
На заявка
ДЕН 1

София–Истанбул
Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Turkish Airlines по маршрут София-Истанбул-Килиманджаро в 09:25 ч. Кацане в Истанбул в 11:00 ч. Полет за Килиманджаро в 18:20 ч.

ДЕН 2

Килиманджаро – Аруша – Серенгети
закуска, пикник обяд, вечеря

Кацане в Танзания в 01:25 ч. Посрещане от представител на местните партньори на летището и отпътуване към Four Points The Arusha Hotel за освежаване и ранна закуска (нощувката е включена в цената).Спокоен на пръв поглед, заради равнинния си релеф с изглед към петата по височина планина в Танзания (Меру), Аруша е начална точка на почти всички сафари маршрути в страната и привлича множество търговци, които предлагат своите стоки по напорист и шумен начин. Построен от германците като център за администрация на колониалната администрация в началото на 20-ти век, Аруша е бил малък, спящ град с гарнизон, разположен във военно ограждение и няколко магазина около тревно кръгово кръстовище. Благодарение на селскостопанските земи и плантациите на северната Танзания обаче днес Аруша е един от най-проспериращите градове в страната. Наричан е още столицата на сафарито. След закуска трансфер до летището за полет до Серонера / Серенгети в 10:00 ч. Пристигане в 12:05 ч. Посрещане, настаняване и обяд в Serengeti Explorer by Elewana (лодж на годината през 2019-та според Conde Nast Traveller). Следобяд ще се отправим на първото ни сафари (включено в цената). Дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну. Освен съчетание на различни пейзажи – блата, савана и джунгла, могат да се видят и множество животни като жираф, зебра, слон, газела, хипопотам, маймуни и над 400 вида птици. Привечер настаняване и вечеря.
Нощувка.

ДЕН 3

Серенгети
закуска, пикник обяд, вечеря
Закуска. Целодневно сафари в национален парк „Серенгети“. Добре дошли в автентична дива Африка! Сафарито в парк Серенгети създава усещането, че си участник едновременно във филм на National Geographic и в „Джурасик парк”. Безспорно Серенгети е най- известният национален парк на целия континент с над два милиона различни диви животни. Добил популярност с невероятната концентрация на хищници (над 2 000 лъва), Серенгети гарантира изключително сафари. Безкрайните степи са най-богатото място за паша в Африка и дом на най-големите стада от диви животни на планетата. Гледката на дебнещите в равнината лъвове, на стотиците хиляди мигриращи зебри и антилопи гну, както и незабравимият изглед от хълма Нааби на входа на парка, със сигурност ще оставят Серенгети завинаги в спомените ни. Най-старият национален парк в Танзания предлага пълна гама от преживявания – от спиращи дъха емоции, когато е великият поход на мигриращите диви животни, до възторга от раждането на малките антилопи гну. Серенгети е едно от онези много редки места, които имат огромна слава и въпреки това успяват да надминат очакванията и да ви вземат дъха. Напълно основателно това е най- известният защитен парк в света, несравним и изключителен. Настаняване в Serengeti Explorer by Elewana, вечеря и нощувка.

ДЕН 4

Серенгети – Занзибар
закуска,пикник обяд, вечеря
Закуска. Отпътуване с пикник обяд към Серонера за полет до Занзибар (включено в цената). Полет до Занзибар в 11:00 ч. Посрещане на летището в Стоун Таун и настаняване в Melia Zanzibar All inclusive.
Нощувка.

ДЕН 5

Занзибар
закуска, All inclusive
Закуска. Полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (включен в пакетната цена). Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките — карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени. Свободно време, вечеря и нощувка.

ДЕН 6

Занзибар
All inclusive
Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 95 евро). Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Връщане в хотела късния следобед около 17:30 ч.
Нощувка.

ДЕН 7

Занзибар
All inclusive
Закуска. Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 49 евро). Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките!
Нощувка.

ДЕН 8

Занзибар
All inclusive
Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3 ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста – 53 евро). Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. Връщане в хотела.
Нощувка.

ДЕН 9

Занзибар
All inclusive
Закуска. Свободно време за последни слънчеви лъчи и приготовления за полета до България. Освобождаване на стаите след вечеря около 23:00 ч. и трансфер до летището за полет до Истанбул.

ДЕН 10

Занзибар – Истанбул
Ранен полет за Истанбул в 03:05 ч. Пристигане в Истанбул в 10:55 ч и свързващ полет за София в 13:35 ч. Пристигане в София в 14:55 ч.

Предварителна информация за програмата можете да изтеглите оттук.
 
Melia Zanzibar
Melia Zanzibar

Кивенга

Близо до плажа Ресторант All Inclusive Басейн Изглед към море
Сайт
Serengeti Explorer by Elewana
Serengeti Explorer by Elewana

национален парк Серенгети

Ресторант Басейн Безплатен Wi Fi Изглед към планината
Сайт
Екскурзия до Затворническия остров
Екскурзия до Затворническия остров
Цена при минимум 10 туриста — 49 евро
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век. Връщане в хотела. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фотоапарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.
Продължителност: 3 часа.

Разходка до парка Jozani
Разходка до парка Jozani
Цена при минимум 10 туриста – 53 евро
Намиращ се на около 35 км югозападно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
Продължителност: 3 часа.

Синьо сафари
Синьо сафари
Цена при минимум 10 туриста — 95 евро
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство — ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас, като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фотоапарати и телефони.

Пакетни цени за Сафари в Танзания и ол инклузив почивка на остров Занзибар

Хотели (или подобни) Изхранване Човек в двойна стая Единична стая Допълнително легло
Four Points by Sheraton Arusha 4*
Serengeti Explorer by Elewana
Melia Zanzibar 5*
Terrace Room
закуска
закуска, пикник обяд, вечеря
ол инклузив
8 754 лв. 9 241 лв. 8 265 лв.
Условия за записване:
 • Депозит в размер на 1500 лева на човек – до 3 дни след потвърждение на резервацията;
 • Доплащане до 40 дни преди отпътуването.
 • Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации. Препоръчителна е ваксина срещу жълта треска, както и таблетки срещу малария за континенталната част на Танзания.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв. При увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.Анулационни условия:
 • до 90 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА
 • от 89 до 41 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 1500 лева;
 • от 40 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;
 • Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка.
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Разписание на полетите с Turkish Airlines:
 •  TK1028  София 0925 Истанбул 1055
 • TK 567  Истанбул  1820 Аруша 0125 ( на следващия ден )
 •  TK 616 Занзибар 0305 Истанбул 1055
 •  TK1031 Истанбул 1335 София 1455

Танзания

Занзибар е една от перлите на Индийския океан или известен още като островът на подправките, заради производството на карамфил, индийско орехче, канела и черен пипер.Това непокътнато късче земя, очарова всеки с красивите си плажове, разнообразието от вкусни тропически плодове, ароматни подправки и гостоприемни хора. Порадвайте се на делфините, плуващи в естествената си среда, плавайте с традиционна лодка “доу” до закътани необитаеми острови и се насладете на вкуса на прясно откъснатите кокосови орехи. Посетете плантация за подправки и тропически плодове, отправете се на екскурзия до Острова на затворниците, където можете да видите огромните костенурки, с дължина до 2 метра!

За Танзания
Обадете се сега

Обадете се сега

0700 18 118

от понеделник до петък
от 9.00 до 18.00

 • самолетни билети на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси по маршрута София – Истанбул – Килиманджаро – Занзибар – Истанбул – София с включен регистриран багаж до 40 кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
 • билети за вътрешен полет Аруша – Серонера / Серенгети с включени летищни такси и позволен регистриран багаж до 15кг на човек с АК Regional Air;
 • билети за вътрешен полет Серонера / Серенгети – Занзибар с включени летищни такси и позволен регистриран багаж до 15кг на човек с АК Salaam Air;
 • 1 нощувка на пристигане в Four Points The Arusha Hotel със закуска;
 • 2 нощувки в национален парк „Серенгети“ със закуска, обяд и вечеря в Serengeti Explorer by Elewana;
 • двудневна сафари програма по посочения маршрут Аруша – Серенгети с включени входове за парковете;
 • 3 обяда;
 • 6 нощувки в хотел Melia Zanzibar 5* All inclusive о-в Занзибар;
 • полудневна екскурзия на Стоун Таун и „Островът на подправките“ при пристигане на о-в Занзибар;
 • всички трансфери летище-хотел-летище;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс“;
 • посрещане на място от представител на фирмата партньор в Танзания и Занзибар;
 • водач от туроператора при минимум 14 пътуващи;

 • виза за Танзания – USD 50 (издава се предварително от България или на място след пристигане); за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора);
 • бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) – EUR 50 или USD 55 на човек за цялата програма (ще бъдат събрани първия ден от пътуването и ще се раздават на местните екскурзоводи и шофьори от представителя на туроператора, за да нямате ангажименти).
 • допълнителни екскурзии на остров Занзибар, не включени в цената;
 • лични разходи на място;