Цени и дати на тръгване


Една нация, безброй дестинации. Индия не се подава на определения. Непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!


ПРОГРАМА
ДЕН 1 – 01.11.2016 София – Доха – Делхи

Среща на летище София. Полет за Делхи през Доха в 19.40 ч. с Катарски авиолинии. Кацане на летище Доха в 01.15 ч. Полет за Делхи в 02.50 ч.

ДЕН 2 – 02.11.2016 Делхи

Пристигане в Делхи в 08.45 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване по възможност преди 14:00 ч. След кратко освежаване – разглеждане на стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648 г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. В крепостта се намират още: Перлената Джамия – Moti Masjid и Diwan-I-am – голяма зала в която са се изслушвали проблемите на хората. Продължаваме с Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Разглеждане на храма Laxmi Narayan Temple – нов модерен храм издигнат в чест на Лакшми - божеството на благосъстоянието и парите. Ще завършим с разглеждане на старата част на Делхи, посещавайки пазарите за сребро и подправки – едни от най-старите и натоварени тържища в Индия, датиращи още от 17 век.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3 – 03.11.2016 Делхи

Закуска. Обиколен тур на Новия град Делхи или Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще разгледаме храма Lotus Temple построен 1986. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди войници загинали в Първата световна война. Обиколата ще завършим с посещение на храма Акшардам – хиндуистки храм показващ типична хиндуистка, индийска архитектура и култура.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 – 04.11.2016 Джайпур

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Джайпур. Настаняване в хотела и свободно време.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5 – 05.11.2016 Джайпур

Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799 г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забележителност за посещение от туристите. Свободна вечер, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6 – 06.11.2016 Агра

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра. Настаняване в хотела. Свободно време.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 – 07.11.2016 Делхи

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце – легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.

Следобед посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Отпътуване за Делхи следобед.

Пристигане в Делхи вечерта. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 – 08.11.2016 Делхи – Доха – София

Закуска. Трансфер до летище. Полет за Доха в 10.55 часа. Кацане в Доха в 12.45 часа. Полет за София в 14.30 ч. Кацане на летище София в 18.35 ч.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• Двупосочен самолетен билет София – Доха – Делхи – Доха – София
• Летищни такси
• Традиционно посрещане на летището в Делхи и всички трансфери
• 6 нощувки със закуска и вечеря
• Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
• Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Джайпур, Агра и Делхи
• Езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур
• Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
• Водач по време на пътуването
• Медицинска застраховка (за лица до 70 години) с покритие 10,000 евро

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

Индийска туристическа виза – 100 лева, заплаща се в брой.
• Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата.
• Бакшиши  — задължителен минимален бакшиш за местни екскурзоводи и шофьори ( 10 USD на човек, на град).

Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн. 
• Една хартиена снимка с размери 5.08 x 5.08 см и една в електронен вариант
• Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата 
• От 10.06.2013 г. Посолството на Република Индия въведе задължително интервю за издаване на туристическа виза, на което всеки кандидат трябва да се яви лично в Посолството в София на адрес ул. Св.Седмочисленици 23, Лозенец. След интервюто на кандидатите се взимат биометрични данни. 
• Съответната такса, която следва да се заплати в брой в лева. Таксата за визата се заплаща лично от кандидата в Посолството. 
• Разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн. Повече информация на: http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/

Програмата в MS Word формат можете да изтеглите тук.

 

 • Radisson Blu Kaushambii, ДЕЛХИ, ИНДИЯ

  Radisson Blu Kaushambii
  ДЕЛХИ, ИНДИЯ


  Разположен в близост до метрото и само на кратко разстояние с кола от гара Ананд Вихар, Radisson Blu Ghaziabad предлага лесен достъп до туристически обекти и...

  Виж още

  МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:

  Разположен в близост до метрото и само на кратко разстояние с кола от гара Ананд Вихар, Radisson Blu Ghaziabad предлага лесен достъп до туристически обекти и атракции в района. Само на 20 минути пеша се намира Connaught Place, търговския район на Ню Делхи. Хотелът е в близост и до Akshardham и други забележителности като The Formula One Buddh International Circuit, Индия Гейт, Red Fort и Lotus Temple.

  СТАИ:

  Просторните стаи, отличаващи се с изчистен и модерен дизайн, предлагат комфорт и удобство. Всяка стая е климатизирана и разполага с плюшени легла и ергономични мебели. Отпуснете се и гледайте блу-рей на 40-инчов LCD телевизор и бъдете във връзка с роднини и приятели посредством високоскоростен безплатен wi-fi интернет.

  В ХОТЕЛА:

  Ресторант Avatar предлага международна кухня, а в ресторант Kama ще можете да вкусите модерни вегетариански индийски ястия. Коктейли се предлагат в Lust Bar. Рум сервиз е на разположение 24 часа. За гостите е осигурен безплатен достъп до фитнес-салона и басейна.

 • The Fern, ДЖАЙПУР, ИНДИЯ

  The Fern
  ДЖАЙПУР, ИНДИЯ


  The Fern се разглежда като най-добрия хотел в Джайпур, не само поради "зелената" си концепцоя, а и заради добрата си локация - международното летище и жп...

  Виж още

  МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:

  The Fern се разглежда като най-добрия хотел в Джайпур, не само поради "зелената" си концепцоя, а и заради добрата си локация - международното летище и жп гарата са само само на 3 км, центъра на града е на около 12 км или на 20 мин. път с кола.

  СТАИ:

  Стаите в хотела с внимателно проектирани, за да се гарантира максимално удобство и наслада от престо на гостите в хотела.
  Разполага с няколко типа стаи, които има следното основно обзавеждане:
  - екологично чисти стаи
  - работно бюро
  - минибар/хладилник
  - гардероб
  - LCD телевизор
  - безплатни бутилки с минерална вода
  - машина за чай/ кафе
  - сейф
  - сешоар
  - високоскоростен интернет

  ЗА ХОТЕЛА:

  На разположение на гостите в хотела са:
  - Аюрведа СПА център
  - Lounge Bar - тук ще имате удоволствието да се насладите на музикални изпълнения на местни изпълнители.
  - 3 ресторанта - The Grand Trunk Route -  ресторантът предлага пет различни кухни - афганистанска, пенджабска, пешавари, авадхи  и бенгалска. Тук също се предлагат изпълнения на живо, а петък и събота се правят DJ партита; Conversation2 е приятно място за приятелски срещи и разговори, предлага внимателно подбрано международно меню; Gourmet Lounge - това ресторантче е приятно място за небрежна наслада на специалитети от цял свят; Grounge - The Fashion Lounge - това е добре зареден бар, представящ музика на  живо, DJ партита и изкушения от гастрономията, които да Ви изкушат и да Ви помогнат да се отпуснете след дългия ден!

 • Clarks Shiraz, АГРА, ИНДИЯ

  Clarks Shiraz
  АГРА, ИНДИЯ


  Хотелът е разположен на 2 км от Тадж Махал, в сърцето на Агра и същевременно встрани от шумотевицата на града. Международното летище е на 7км от...

  Виж още

  МЕСТОПОЛОЖЕННИЕ:

  Хотелът е разположен на 2 км от Тадж Махал, в сърцето на Агра и същевременно встрани от шумотевицата на града. Международното летище е на 7км от хотела.

  СТАИ:

  Хотелът разполага с 237 луксозно обзаведени и климатизирани стаи с всички необходими удобства за баня, телевизор с плосък екран, обособена зона с мека мебел, кафе/чай прибори, минибар.

  В ХОТЕЛА:

  - Основен ресторант

  - Ресторант с международна кухня, разположен на покрива на хотела

  - Кафене в лобито

  - нощни барове

  - Външен басейн

  - Аурведа масаж център

  - Бизнес център

   

 • Radisson Blu Kaushambii, ДЕЛХИ, ИНДИЯ

  Radisson Blu Kaushambii
  ДЕЛХИ, ИНДИЯ


  Разположен в близост до метрото и само на кратко разстояние с кола от гара Ананд Вихар, Radisson Blu Ghaziabad предлага лесен достъп до туристически обекти и...

  Виж още

  МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:

  Разположен в близост до метрото и само на кратко разстояние с кола от гара Ананд Вихар, Radisson Blu Ghaziabad предлага лесен достъп до туристически обекти и атракции в района. Само на 20 минути пеша се намира Connaught Place, търговския район на Ню Делхи. Хотелът е в близост и до Akshardham и други забележителности като The Formula One Buddh International Circuit, Индия Гейт, Red Fort и Lotus Temple.

  СТАИ:

  Просторните стаи, отличаващи се с изчистен и модерен дизайн, предлагат комфорт и удобство. Всяка стая е климатизирана и разполага с плюшени легла и ергономични мебели. Отпуснете се и гледайте блу-рей на 40-инчов LCD телевизор и бъдете във връзка с роднини и приятели посредством високоскоростен безплатен wi-fi интернет.

  В ХОТЕЛА:

  Ресторант Avatar предлага международна кухня, а в ресторант Kama ще можете да вкусите модерни вегетариански индийски ястия. Коктейли се предлагат в Lust Bar. Рум сервиз е на разположение 24 часа. За гостите е осигурен безплатен достъп до фитнес-салона и басейна.Резервирай

Моля, изберете хотел, дата на настаняване, брой туристи, брой деца и възраст на децата. 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА ИНДИЯ — ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК (ДЕЛХИ-ДЖАЙПУР-АГРА)

Хотел Изхранване Човек в
двойна стая
Единична
стая
Допълнително
легло
Дете
(2-11.99 г)
Radison Blu Kaushambii Делхи
или подобен
HB € 1 065
2083 лв
€ 1 295
2533 лв
€ 995
1946 лв
€ 895
1750 лв
The Fern Джайпур
или подобен
HB
Clark Shiraz Агра
или подобен
HB

Забележка:

HB — нощувка със закуска.
Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло.
Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.
Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

• Двупосочен самолетен билет София-Доха–Делхи–Доха–София
• Летищни такси
• Традиционно посрещане на летището в Делхи
• 6 нощувки със закуски и вечери
• Трансфер летище−хотел−летище
• Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
• Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Джайпур и Агра
• Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
• Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
• Mедицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро
• Водач по време на пътуването

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

• Индийска туристическа виза – 100 лв.
• Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
• Бакшиш (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор) — 10 USD на човек на град