Екскурзия до Китай - от древното към модерното

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!

1 ден 16.11.2017г/ СОФИЯ
Полет от София с Турски авиолинии в 21.15ч. Кацане в Истанбул в 23.50ч. 

2 ден 17.11.2017г/ ПЕКИН / Вечеря
Полет от Истанбул в 02.10    и кацане в Пекин в 16.25ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Разходка по известната Wangfujing Street съпроводена с вечеря в местен ресторант.Нощувка.

3 ден 18.11.2017/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. 
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка. 

4 ден 19.11.2017г/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. 
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония.
 Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 40 евро/78 лева). Вечеря и нощувка.

5 ден 20.11.2017/г ПЕКИН – ЛОЯН / Закуска и вечеря             
Закуска, напускане на хотела.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 11:02ч. Пристигане в Лоян в 14:45ч. Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони".Вечеря и нощувка.

6 ден 21.11.2017г/ ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 18:38ч. Пристигане в Сиян в 20:04ч.Вечеря и настаняване в хотела за нощувка.

7 ден 22.11.2017г/ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка.

8 ден 23.11.2017г/ СИЯН – ШАНХАЙ / Закуска 
Закуска. Разглеждане на добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 15:11ч. Пристигане в Шанхай в 21:26ч.
Вечеря, след което настаняване в хотела за нощувка.

9 ден 24.11.2017/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “Китайският Чикаго.  Градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. 
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда, изработени от цяло парче бял нефрит, ювелирни, полупрозрачни с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им. Градините Yuyuan - има много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, растения, като всички са свързани с коридори и проходи.

Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.

Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.

Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.

Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро/78лева). Вечеря и нощувка. 

10 ден 25.11.2017г/ ШАНХАЙ - ИСТАНБУЛ
Закуска.
Посещение на Zhujiajiao който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града. 
Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобяд завръщане в Шанхай, кратко свободно време, съпроводено с вечеря, след което трансфер до летището за полет с Турски авиолинии за София през Истанбул в 23:15ч. 

11 ден 26.11.2017г./ ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 06:20ч. и полет за София в 08:35ч. Пристигане в София в 08:50ч.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

•   самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Шанхай– Истанбул – София с летищни такси 
•   8 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен) 2 н.в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), 2 н. в Шанхай ( Shanghai Days Hotel или подобен ) 
•   Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира
•   Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела
•   Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела
•   Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела
•   Климатизиран транспорт
•   Входни такси за музеите и обектите по програмата
•   Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
•   Всички трансфери, упоменати в програмата
•   Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
•   Водач който ще придружава групата през цялото време

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

•  бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
•   билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
•   посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
•   лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
•   такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек (около 108 лв.в зависимост от курса на долара).

Полетно разписание:
16.11 TK 1030 София 21:15 – Истанбул 23:50
17.11 TK  020 Истанбул 02:10 – Пекин 16:25
25.11 TK  027 Шанхай 23:15 – Истанбул 06:20 – на следващия ден
26.11 TK 1027 Истанбул 08:35 – София 08:50 

Допълнителна информация:

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай
международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек
Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации.

Срокове за анулации и неустойки:
•   До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
•   От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
•   От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 

 

 • Хотели по програмата, ПЕКИН, КИТАЙ

  Хотели по програмата
  ПЕКИН, КИТАЙ


   8 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel...

  Виж още

   8 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен) 2 н.в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), 2 н. в Шанхай ( Shanghai Days Hotel или подобен ) 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ - КИТАЙ
 16.11 - 26.11.2017

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА - ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!

 

Дата Човек
в двойна стая
Единична стая Трети възрастен
16.11.2017 3 305 лв 3 751 лв 3 080 лв

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

•   самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Шанхай– Истанбул – София с летищни такси 
•   8 нощувки със закуски  в подбрани хотели 4* - 3 н. в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен) 2 н.в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), 2 н. в Шанхай ( Shanghai Days Hotel или подобен ) 
•   Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира
•   Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела
•   Трансфер Лоян - Сиян с влак стрела
•   Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела
•   Климатизиран транспорт
•   Входни такси за музеите и обектите по програмата
•   Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
•   Всички трансфери, упоменати в програмата
•   Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
•   Водач който ще придружава групата през цялото време

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

•  бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
•   билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
•   посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
•   лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
•   такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек (около 108 лв.в зависимост от курса на долара).


Бланка запитване

* Задължителни полета!